Kuningas

könig-ludwig-II

Tunnetteko äijän? Niin kyseessähän on Baijerin kuningas Ludwig II. Ei ihan nössö ollut, vaan kunnianhimoinen, joka sai asioita tapahtumaan kuten Neuschwanstein. Siellä kannattaa vierailla. Joskus kyllä täytyy saada tollaiset vaatteet hommatuksi tilanteita varten, jolloin on kuninkaallinen olo kuten eilen spinningin jälkeen.

Kävin siis pitkästä aikaa spinningissä. 120min teematunti, jossa oli 3 jotain erilaista musajuttua. Itsellenihän ne eivät varsinaisesti sano mitään ja menen muutenkin urheilemaan, enkä kitaraa rämpyttämään. Spinningiin menon tausta oli se, että keskustelimme lajista juoksukaverini Ernon kanssa taannoin vesijuoksemassa. Hän puhui Animal spinnistä, innostuin kovan treenin mahdollisuudesta, mutta sitä ei tuntunut mistään Stadista löytyvän ja itse olin tuskastunut jo vuosia sitten perustunteihin, koska taso on mallia rapa, enkä ollut käynyt tyyliin 10 vuoteen polkemassa. Niinpä otin asian esille core-vetäjän Markun kanssa, jonka spinningeissä olen joskus käynyt ja hänkään ei osannut sanoa, mutta kertoi tästä 120min setistä. Niinpä päätin mennä.

Hyvää oli se, ettei ilmastointi toiminut. Jokainenhan muistaa sen, kun kerroin aikoinaan ennen tätä blogia siitä, että luin Runnersworldistä kuinka hyödyllistä esim. viikon harjoittelu 40c lämpötilassa ennen kilpailukautta on. Se lisää verenplasmaa ja jokainen tietää myös, että siinä totuttaa kroppansa kuumiin olosuhteisiin. No nyt tapahtui se, että hikosin ainakin riittävästi, pyöräilykenkänikin olivat tyyliin ”täynnä vettä” ja sukat loiskuivat siellä.

Muuten setti jäi vähän vaisuksi. Siellä oli välillä rullailuvaiheita, jolloin sykkeeni romahti johonkin 120 tasolle ja sain 120min aikana yhteensä sykkeissä aveksi 152, vaikka yritin pyörittää raskaalla sykkeellä satulasta ja seisoen ja yrittäen minimoida palautumisen niin, että jatkoin aina pidempään, kun ohjaaja lopetti jonkun vedon. Ei auttanut. Maksimisyke oli ehkä joku 173 lopun rypistyksessä, mikä on aika ankea lukema. Tosin täytyy myöntää, että kun oli rankka viikko takana ja torstainakin suht kova setti niin en ihan 100% vetänyt vastusta kehiin, mutta ei se ole ideakaan. Olisin toivonut yltiöpäisempää iskua niihin töihin. Tosin se vaatisi kovempaa tasoa. Aikanaan sain joskus 2001 tai 2002 Markun spinningeissä 206 maksimisykkeen esiin, mutta sittemmin olen parantanut kuntoani, joten en pysty vaikka mitä tekisin saamaan ihan kaikkea irti, jos samoilla tunneilla on ihan full turisteja.

Tunnin jälkeen pukuhuoneessa ja saunassa mussutus oli kovalla tasolla. Valittivat musasta. Mä en ollut edes huomannut, mitä musaa se oli. Ainoa mitä huomasin 120min aikana oli yksi biisi, missä kuului sanat Ich bin ein König, josta tuli hyvä fiilis ja idea koko tähän kolumniin. Yksi plösö keski-ikäinen äijä, joka veti useimmat seisaaltaan vedettävät setit istualtaan, selitti ettei musiikki tukenut polkemista, eikä siitä saanut potkua. Yksi sanoi saunassa, ettei saanut rytmiä musasta ja alkoi minulta tivata, miksi tulin, kun sanoin, etten ole kyllä viime aikoina spinningeissä viitsinyt käydä, mutta mitä hemmetin väliä sillä musalla on, kun siellä kuitenkin yritetään tehdä päivän harjoitus mahdollisimman hyvin. Mulla ainakin focus oli 100% pyörityksessä. Se oli itselleni suhteellisen helppoa, joten seurasin vain pyöritystä ja sykettä. Tämä jälkimmäinen saunajätkä väitti, että pyöritys oli niin nopeata, että hänellä sykkeet nousivat liian korkeiksi. Itse taas olin huolissani koko ajan siitä, ettei pyöritys ole riittävän nopeata, vaan kiskon liian kovilla vastuksilla liian hiljaa, mikä ei välttämättä palvele juoksua.

Tänään oli kieltämättä vähän etureidet hyytyneet ja tein sateisessa kelissä hitaan juoksulenkin, mutta sain kyllä ihan ok viikon edellisten viikkojen löysäilyn jälkeen.Ma: 10km löysää juoksua Arenalla + sali sis. leuanvedot, ti: leukoja + juoksumatto Esport keskusta 18,1km sis. n. 7km reipasta, ke: 10km iltapäivälenkki Esport keskustassa matolla hiljaa, to: 19km sama mesta, sis. myös reipasta jokunen kilsa + 30 min Esport Core, pe: 120 spinning, la: 16,5km hidas ulkolenkki sateessa. Su saa olla lepo.

Nyt vois vetää sellaisen kuuden tuuman rautanaulan päähän ja ottaa huomiseksi lepopäivän. Vaihdoin bilepuhelimet jo kehiin tuossa, otin pari pihviä, pari fajitasta, Garda-järven punkkua, bisseä, energiajuomaa + Skyy-vodkaa. Tässä on kehkeytymässä pitkästä aikaa ihan juhlatunnelma pikkuhiljaa. Harmi, että kello on jo 20.45, tulee taas kauhea kiire, no täytyy toivoa, että ehtisin ennen klo 24 keskustaan.

Mainokset