Talouspäällikkö

Tämä tapahtui eilisiltana spinningin jälkeen. Ensin kävin optikkoliikkeessä, tarkoitus oli katsoa kehyksiä. Minulla on jonkinlainen suuri silmälääkärikammo, mikä johtunee todella vittumaisesta virolaisesta silmälääkäristä, joka oli viimeksi, joten ei ole huvittanut mennä, vaikka olisi pitänyt hankkia jo ajat sitten uudet lasit. Anyway, katsoin netistä kehykset, mutta koko ei ollutkaan liikkeessä sitten ok ja alkoi saunan jälkeen tulla mieletön jälkihiki, joten päätin, että se jää myöhemmäksi kerraksi. Oli kova jano ja menin sattumalta Sportsacademyn ohitse ja näin, että HIFK:n matsi on kehissä. Se oli yllätys, sillä olin katsonut, ettei Nelonen Pro näytä sitä peliä. Menin sisään ja ottelu oli 3-0 IFK:lle ekan erän jälkeen.

Menin tiskille tilaamaan ja IFK teki samalla 4-0, sain juoman ja menin istumaan sellaiseen korkeampaan pöytään, jossa on baarijakkaran tyyliset pallit. Vähän ajan päästä se oli 5-0. Takaa kuului välillä naisen ääni, joka sanoi Rakastan Ville Peltosta. Jossain vaiheessa kuului sama ääni: Jessicalla on hyvä pylly, näytä. Hoki sitä samaa koko ajan ja siinä vaiheessa, kun Peltonen kiskaisi 6-0 ja sama Ville Peltosen rakastaminen kuului sieltä niin katsoin taakseni: siellä oli kaksi jokinorsua ja joku äijä tiskillä. Aloin voida pahoin. Peilasin mielessäni millisekunnissa edellä mainittuja puolilikaisia juttuja jokinorsuihin. Se on jotenkin ihmeellistä, että futista seuraavat naiset ovat usein hyvinkin viehättäviä. Olen tavannut brasilialaisia, argentiinalaisia, italialaisia, ranskalaisia, saksalaisia ja espanjalaisia viehättäviä, hyvin jalkapallossa sisällä olevia naisia, mutta valitettavasti samaa ei voi sanoa lätkästä. Jääkiekkoa seuraavat naiset ovat useimmiten rivoja jokinorsuja.

Katsoin matsia eteenpäin. Jossain vaiheessa viereisen pöydän tienoilta alkoi kuulua ääni: olen Jokeri-fani. Kyseessä ei ollut pöydässä istuneet kaksi nuorta jäbää, jotka olivat kiskoneet Kepun-kortilla alessa olleita Tuborgin longneckejä, vaan aidan takana ollut keski-ikäinen fläsä pikkutakkiäijä pyöreine silmälaseineen. Hän yritti tilittää näille jätkille, että on Jokeri-fani. Toinen jätkistä sanoi: mitä mieltä sä oot siitä, että Jokerit on nyt venäläinen jengi? Ei kuulunut mitään niin sanoin, että niinhän se Töölön Vesa oli jo aikanaan kommariseura. Sama jätkä sanoi naurahtaen: se on niinkuin paluu juurille. Kaveri taisi mennä hiljaiseksi. 

Jonkun ajan päästä sama Jokeri-fani tuli niille jätkille uudelleen avautumaan. Sanoi, että se on paha juttu, että halli on myyty venäläisille. Toisti joka sanan aina kaksi kertaa. Havaitsin heti, että se juntti on maalainen. Silti selitti, että hän Espoosta ja on mukamas niitä parempia jokeri-kannattajia. Sitten siihen häneen viereen tuli toinen pikkutakkijätkä, joka selitti, että on yhdestä nimeltä mainitsemattomasta mediatalosta. Jauhoivat pari sekuntia lätkästä ja se uusi jätkä alkoi esitellä perunakerhon kausikortteja. Kaksi oranssia läpyskää vilkkui ilmassa. Sitten Jokeri-fani kysyi perunakerhon kannattajalta, onko hänellä mitään käyntikorttia. Selitti, että jos vaihtavat käyntikortit niin voi selittää muijalleen, että on ollut liiketapaamisessa. Sanoi, että vaimo on jo tekstaillut. Sitten kertoi missä on duunissa talouspäällikkönä edelleen toistaen joka sanan kaksi kertaa. Sitten sanoi, että en puhu paskaa, voit googlettaa firman, olen siellä talouspäällikkönä. Jossain vaiheessa alkoi epäillä, onko perunakerhon kannattaja tullut sieltä, mistä sanoi tulleensa. Kuitenkin sanoi sitten heti perään mitä laitetaan. Hankki alibia vaimolleen.

Tuli liigan mainoskatko ja lähdin himaan syömään. Myöhemmin mietin, mikä juttu tämä on, etteivät jotkut miehet saa olla kotoa poissa. Ei saa mukamas olla lätkää katsomassa tai ottamassa olutta perjantai-iltana joskus klo 20. Miksi muutenkaan pitäisi olla jollekin naiselle tilivelvollinen. Ei mene jakeluun. No se jätkä oli kaiken puolin lapanen, maalainen, joka oli aikanaan haksahtanut yleisen hypen myötä Jokereihin, mutta ei toi ihan tuntematonta ole muutenkaan, monelle tapahtunut, että pitäisi muka selitellä, missä on käynyt ja mitä tehnyt. Katsokaapa vaikka Uuno Turhapuro -leffoja. Uskomatonta. Sääliksi käy.

Mainokset