Hyvä viikonloppu takana

Nyt alkanut taas tulla viestejä koskien 5.12 bileitä. Huoh. En ole ikinä mennyt, mutta se ei mene perille. Siis 6.12:han on itsenäisyyspäivä ja siksi jengi haluaa bilettää 5.12. Minä en tällaista rotanloukkomaata juhli. Siis kun ajattelee kuinka mulkkua jengiä Suomessa on, kuinka negatiivinen ilmapiiri, kuinka kommunistinen maa tämä on ja kuinka huonosti täällä tehdään yleensä kaikki asiat, niin miksi sitä pitäisi juhlia. Sairasta.

Lauantaina olin juhlimassa ja oli ihan hauskaa. Käytin nyt toisen kerran varmaan puoleen vuoteen (HCM-päivä edellinen kerta) julkista liikennettä, vaikkei lopulta sitten satanutkaan illalla/yöllä, vaikka niin oli ennustettu. Olin keskustassa joku 23.45 ja tuntui, että kotona oli tullut keskityttyä muihin asioihin, koska tuntui, että olen täysin selvinpäin ja täytyy käydä oluella ennen kuin voi edes ajatella yökerhojen touhua. Kävin tempomassa pari isoa Carlsbergia, sitten se virolaisen franchisepyörittäjän saksalaisen ketjun italialaistyylinen mesta Rautatientorin kupeessa meni kiinni puol 2 ja lähdin yökerhoon. Päädyin Halloween-bileisiin. Tiskille oli vähän jonoa, joten ostin kaksi pulloa Heinekenia. Pienet pullothan nimittäin ovat sellaisia, että yhden voi ottaa janoon muutamassa sekunnissa ja keskittyä sitten siihen toiseen. Ei tartte sitten olla heti perään uudestaan tiskillä. Se ei mennyt ihan niin.

Vähän ajan päästä joku piraatiksi pukeutunut promoäijä tuli selittämään. Hän kysyi: ”meinaatsä juoda oluella nää naiset kauniiksi? Olut ei siihen riitä. Sun pitää ottaa väkevämpää. Millaista naista sä oot tullut hakemaan, blondia vai brunettia?” Olin kuin halolla päähän lyöty. Tuollaistako se meininki nykyään nyt sitten on. En tiennyt, että on joku tällainen lista, mistä valitaan, mitä halutaan. Itsellänihän oli vain tarkoitus tulla vähän hengailemaan ja juomaan vähän Heinekenia, koska himassa ei jaksanut kökkiä ja Suomi on aiheuttanut sen, että hermot ovat olleet viime aikoina kireällä ja sen jälkeen kun lensin Milanosta takaisin, on ollut olo, ettei täällä voi asua. Piti siis saada piristystä ja vähän nollattua tilanne ja uusi fiilis päälle. En siis ollut samoilla linjoilla sen äijän kanssa, mutta menin perässä ja sain valita huivin tai silmälapun. Otin punaisen huivin, mutta en tiennyt, mitä hemmettiä sillä tehdään niin sidoin sen tuohon sivulle farkun ”vyölenkistä” roikkumaan. Sitten tilasin sen rommicolan, mitä myivät. Tosin pitkin hampain. Inhoan rommicolaa ja olin viimeksi sitä juonut tyyliin jossain Hesperian yökerhossa lähes 20 vuotta sitten. Se on mielestäni rommin väärinkäyttöä. Tekisivät vaikkapa mojitoja tai jotain muuta siitä aineesta.

Tuon jälkeen temmoin sitten väkisin sen rommicolan. Jossain vaiheessa kertoivat, että paikka on tunnin myöhempään auki talviaikaan siirtymisen vuoksi. Ajattelin ok, tunti enemmän aikaa, ihan jees. Siitä huolimatta jossain vaiheessa huomasin, että jengiä alkaa lähteä, oli yht’äkkiä selvästi vähemmän porukkaa. Otin neljännen Heinekenin ja ensimmäisen pullon jäävettä ja päätin, että se on nyt viimeinen ja lähden sitten himaan. Väsytti jo vähän viikon treenit ja kun jengiä oli selkeästi vähemmän. Yksi ihan hyvänoloinen mimmi tsiigaili minua siinä, kun join sitä Heinekenia, mutta vähän ajan päästä siihen tuli hänen kaverinsa, ruma johtaja ja he lähtivät menemään. Se on muuten merkillinen ilmiö, että hyvännäköisillä naisilla on lähes aina ruma johtaja kaverina. Jonkun pitäisi tehdä oikeasti tieteellinen tutkimus selvittääkseen, miksi näin on. Nytkin oli ihan käsittämätön läski se toinen. Minuahan se ei sinänsä haitannut, koska olin juomassa Heinekenia, enkä juttelemassa tms. Paljon hankalampia tilanteita ovat vuosien varrella olleet esim. sellaiset tilanteet, jossa seuralaiseni kaveri on alkanut oksentamaan ja molempien on pitänyt lähteä sen takia menemään, vaikka oksentajana on ollut vain joku kaveri.

Lähdin himaan. Ulkona näin, että siinä tulee dösä, jolla pääsen himan suuntaan, hyppään kyytiin. Olin itseasiassa taktisesti jo varustautunut tähän mahdollisuuteen ja ladannut 23.45 auki olevassa Ärrällä juuri ennen sulkemisaikaa fyrkkaa kortille. Minähän sain pari vuotta sitten tollaisen matkakortin, kun oli ongelmia kuskien kanssa. Mussuttivat setelillä maksamisesta ja joskus sain rahasta takaisin kolikoina tyyliin ihan kuin se kuski olisi käynyt rikkomassa säästöpossun. Joka tapauksessa mutsi osti sitten mulle sellaisen kortin ja siihen voi lataa Ärrältä rahaa. Siitä ei tosin koskaan tiedä, onko siellä rahaa vai eikö, joten pitää käydä kiskalla kysymässä ja nyt latasin siihen, jotta yötaksa, mikä on jotenkin kalliimpi, varmasti sieltä löytyy. Minun perässäni tuli sitten nainen, jolla oli juuri liian vähän rahaa kortillaan. Käännyin takaisin, menin sinne ovelle ja sanoin minä maksan ja maksoin sen matkan.

Tämä oli itseasiassa hauska juttu. Joku tyyppi oli maksanut yhden Heinekeneistani yökerhossa vaikka vastustelin. Se halusi jotenkin elvistellä ja tarjota ulkopuolisillekin ja se ärsytti minua, mutta jouduin siihen tyytymään. Nyt sitten maksoin tuon naisen dösämatkan. Tästä tulee mieleen se joku idea, josta on ollut joskus juttua eli jengi maksaa jotain seuraavaa asiakasta varten. Vähän sama juttu tässä: sain oluen, annoin bussimatkan.

Osoittautui, että se nainen oli aivan uskomattoman hyvä tyyppi. Harvoin olen törmännyt vastaavaan. Hän asui nyt tilapäisesti samalla kadulla kuin minä, mutta oli lähdössä kaksi päivää myöhemmin eli tänään 8 kuukaudeksi Dominikaaniseen tasavaltaan. Päättänyt ottaa breikkiä duunista, tyhjentää kämpän, mennä sinne Dominikaanisiin oppimaan kieltä, tanssimaan jne. Juteltiin kaikenlaisia juttuja ja lamppu syttyi päässäni. Mietin, että onhan se ihme, että Suomessakin on noin hyviä tyyppejä, kun viime aikoina olen törmännyt niin paljon kusipäihin ja ne hyvät, uudet kokemukset ovat usein tapahtuneet ulkomailla. Sitten aloin miettiä, että perkele, se ratkaisuhan on se ulkomaille lähteminen. Olen ollut varmaan taas liian pitkään Suomessa ja pitäisi ihan mielenterveydenkin vuoksi asua itsekin jälleen ulkomailla välillä. Täytyy miettiä asia!

Vähän jäi harmittamaan se, etten kysynyt tuon naisen nimeä tai ottanut mitään yhteistietoja, sillä hänen kanssaan olisi ollut hauska jutella toistekin. Oli kaikin puolin loistava henkilö, mutta hyvä puoli tässä oli nyt se, että mikään ei mennyt pieleen. Kun hetki oli täydellinen, niin se todennäköisesti olisi voinut mennä vain pilalle sillä, että olisin ottanut yhteistiedot. Mulle kävi nimittäin kerran tammikuussa niin, kun viimeksi oli sellainen oikein hyvä hetki ja se tyyppi antoi numeron, niin en viitsinyt juuri sen takia ottaa yhteyttä, koska riski siitä, että se seuraava hetki on huonompi, on niin suuri. Täydellisiä muistoja on turha alkaa pilata.

Eilisen ihme juttu on se, ettei Stubbilta tullut tulosta Frankfurtin maratonilta. Hänhän hehkutti Espoossa, että 2.55 pitäisi mennä varmasti. Olin kaiken lisäksi kertonut faijallekin siitä, että nyt Stubb juoksee sunnuntaina Frankussa vihdoin kunnon tuloksen niin sitten kun mitään tulosta ei tullutkaan, niin hänkin kyseli minulta, mistä on kysymys. Luulen, että tässä taas palataan siihen suomalaisuuteen. Jos vähänkin tekee joku kipeää niin ei viitsitä sitten tehdä. Juoksuporukastamme Pekka sen sijaan juoksi, seurasin kisan edistyessä hänen edistymistään ja hän tekikin käsittääkseni ennätyksensä. Good for him, vaikka keli olikin sateinen striimistä päätellen. Maaliinjuoksu Festhalleen oli varmasti kiva kokemus ja Frankku on mara, joka minunkin täytyy ehdottomasti tehdä. Viime vuonna jo katsoin, että sen haluan juosta.

Oli kyllä hyvä viikonloppu ja vaikka eilen oli todella väsynyt olo huonon nukkumisen takia ja koko päivä meni telkkarin ääressä, niin nyt tänään on hyvä fiilis. Illan myrskyä vain odotellessa. Toivottavasti ei tule liian kova myrsky, mutsi ja faija ovat lähdössä laivalle ja kun puhuin mutsin kanssa, niin hän mietti uskaltaako sinne lähteä, jos tulee myrskytuuli.

Mainokset