Mahtava ilma

Tänään oli loistava ilma! Ei eilisen kaltaista tuulta, vaan ainoastaan kevyt tuuli, aurinko paistoi jne. Niinpä päätin tehdä ulkona pitkiksen. Tuo 28,37km lenkki oli ensimmäinen pitkikseni sitten heinäkuun lopun, mikäli elokuun maratonia ei lasketa mukaan.

Täytyy myöntää että vauhti oli hidasta. Noin hitaasti en ole varmaan juossut kevään jälkeen ja etenin nyt vähintään puoli minuuttia kilometriltä hitaammin kuin pitkiksillä normaalisti. Pohkeissa ja etureisissä tuntui silti. Siinä oli siis vähän vaikutusta siitä, kun viime aikoina ei kauheasti ole tullut juostua, samaten siitä muutaman viikon sairastelusta, sykkeet ovat ehkä 15 pykälää kohollaan. Täysin ei voi myöskään jättää liukkauden merkitystä huomioimatta.

Keli oli siis osin liukas, en olisi uskonut, kun Stadista lähdin ja oli +3C. Otaniemen ja Munkkiniemen väli oli tyyliin peilijäässä. Se johtuu kai siitä, että reitti menee pääasiassa metsässä ja se on pohjoisempana, jossa on ollut kylmempää. Joka tapauksessa juokseminen oli melkoista liukastelua tuolla välillä ja olisi ollut nastarikeli. Itselläni sellaisia ei ole, eikä tule. Onneksi otin sentään Brooks Adrenaline GTS:t, jossa on vähän enemmän kuviota kuin eilen kehissä olleet Mizuno Wave Elixirit. Syy ei ollut kuitenkaan liukkauden arviointi, vaan se, että Elixireissä on jo 900km mittarissa ja vaikka olen kiskonut niillä kesällä lähes 40 kilsan pitkiksiäkin niin ajattelin, että vaimennus on nyt suht huono, kun pitkästä aikaa pidemmälle lenkille suuntaan. Sen takia valitsin Brooksit ja onneksi näin. Kerran meinasin kaatua, mutta muuten hallitsin aika hyvin liukkauden, mutta se saattoi vaikuttaa juoksuun muuten,

Harvoin on tähän aikaa vuodesta tällaisia aurinkoisia päiviä, joten kun sellainen osuu kohdalle niin kannattaa ulkoilla, eikä mennä sisätiloihin treenaamaan. Muutenkin vkl ihan hyvä. Vaikka ma-pe oli sisältänyt 2 vapaapäivää ja vain 34 kilsaa juoksua (tosin yksi Body Attack ja yksi Core siihen päälle) niin sain viikonloppuna tuohon lisäksi 44,68km joten viikko oli ihan jees. Toki nyt ei ole mikään sellainen fiilis, että juoksu kulkisi ollenkaan, vaan se on väkinäistä ja jalat tuntuvat raskailta, mutta kiva saada taas kilsoja, kun tuli oltua tosiaan joku aika sitten monta viikkoa kipeänä, enkä nyt väitä, että harjoittelumotivaatiokaan olisi katossa.

Loistava päivä!

p.s. ainoa nega oli se, ettei juostessa ole mukana mitään fotoaparaatteja. Esim. Gallen Kallelan museosta hieman eteenpäin olisi saanut aivan mahtavia kuvia, mitä olisi voinut laittaa tänne. Sama koskee monia muita paikkoja, mutta juostessa ei ole mukana turhia juttuja. Hima-avaimet ja pitkiksellä (mahdollisesti) pari euroa rahaa riittää.

Mainokset