Onneksi emme ole uimareita

Pitkistä esim. Arenalla tekevä juoksija ei ehkä osaa asettua jonkun toisen lajin urheilijan asemaan. Esim. uimarit ovat näemmä vainottuja kansalaisia.

Viikonloppuna selasin jotain ilmaisjakelulehteä, jossa luki, että uimareita on jouduttu laittamaan porttikieltoon, kun eivät ole noudattaneet 1,5h maksimiaikaa. Ilta-Sanomat puolestaan kertoo tänään, että joku on ylittänyt 2-3 tunnin maksimiajan toistuvasti uimalla nelisen tuntia ja joutunut siksi porttikieltoon. Ilta-Sanomien jutussa joku Haapala toteaa, että neljän tunnin uiminen kuuluu yleensä vain huippukestävyysharjoitteluun.

Ymmärrän sen, että ruuhka-aikana iltaisin muodostuu ongelmia, jos joku viipyy hallilla liian pitkään. Kaapit ovat kortilla ja altaissa ruuhkaa. Sen sijaan päivisin uimahalleissa ei käy juuri ketään. Mikä ongelma silloin on se, jos joku tekee jotain pitkäkestoista pk-harjoitusta, kun tilaa on? Eivätkö noi rajoitukset muka voi olla voimassa vain ruuhka-aikaisin?

Itsehän en noin pitkään jaksaisi uida. Laji on niin tylsä, joten maksimissaan uin joku 1000m, yleensä en käy uimassa ollenkaan, mutta jos joku kokee pitkän matkan uimisen mielekkääksi ja haluaa kuntoaan kohottaa niin miksei sitä hiljaisempana aikana saisi tehdä – myös verovaroin rahoitetussa hallissa?

Onneksi juoksuun on yksityinen halli, eikä kellään ole nokan koputtamista, vaikka asiakas juoksisi koko päivän.

Mainokset