Paaville seuraaja

Viime talvena kävi niin ohraisesti, että baijerilainen paavi Benedictus joutui terveydellisiin syihin vedoten luopumaan tehtävistään. Vastaavaa ei ollut tapahtunut miesmuistiin (ellei joku vanhemman puoleinen herrasmies muista vielä 1415 tapahtumia, jolloin televisiotakaan ei oltu keksitty). Tämän ikävän tapahtuman jälkeen Vatikaani jäi ilman merkittävää baijerilaista edustusta. Mikään ei ollut kuten ennen.

Mutta nyt asiat ovat muuttuneet!

Pietarinkirkon aukiolle saapuu nimittäin torstaina 25 metrin pituinen, yli 7 tonnia painava baijerilainen kuusi. Kyseinen puu on Bayerischer Waldista ja sai Regensburgin piispalta siunauksen. Tämän jälkeen puu matkasi Regensburgista tänään Müncheniin, josta jatkaa edelleen kohti Vatikaania.

Regensburgilaiset Ratzingerin veljekset ovat nyt saaneet sitten seuralaisen kovasta katolilaisesta, 45 vuotiaasta kuusipuusta, joka tullee palvelemaan kirkkoa ylpeänä Freistaatin Rautenflagge hulmuten. Tämä on hyvä uutinen ja itselläni herää ajatus. Joskus 1997 tai 1998 minua nimittäin lähestyttiin jossain baarissa henkilön toimesta, joka oli huolissaan metsien tilasta ja sanoi, että Bayerischer Waldilla menee huonosti ja kysyi, kuinka metsillä Suomessa menee. No eipä taida mennä kovinkaan huonosti, kun noin pätevä yksilö löytyy. Kyllä ainakin Roposen ja Saarisen pesee tuo kuusi se on aivan varma, joten ihan huonosta yksilöstä ei ole kysymys.

Mukavaa tosiaan ihmisten nyt viettää joulua, kun tietää, ettei ole mikään italialainen tai puolalainen kuusi siellä paraatipaikalla.

Mainokset