HIFK

Tom Nybondas on todennut, että hän ei mitään blogeja kommentoi. Hyvä homma, voin hyvillä mielin kommentoida IFK:ta ilman riskiä, että Nybari alkaisi asioilla repostelemaan.

Tilanne näyttää nyt hyvältä. Voisin sanoa, että tiesin aina, että Mother Nature Hockey alkaa toimia. Keskeistä on se, että A) Raimo Summanen on ammattimies ja osaa valmentaa, B) korkea vaatimustaso ja siihen yhdistetty kova fyysinen harjoittelu (à la Janne Hänninen) tuottaa yleensä keskimäärin parempaa tulosta kuin aita matalin -meininki ja löysäily. On hienoa, että asiat ovat loksahtaneet kohdalleen ja pisteitä on tullut.

Samaan hengenvetoon pitää todeta, ettei joukkue ole mikään pomminvarma mitalisti. Takamatka oli aika pitkä ja projekti on kesken. Olennaista on kuitenkin se, että parin kauden syöksykierre on keskeytetty ja on toivoa paremmasta. Materiaali ei ole nyt ihan mestarikaliberia muutenkaan, mutta itselleni on kuitenkin kaikista tärkeintä se, että tiedän, että siellä tehdään oikeasti kovasti töitä, että menestyttäisiin tulevaisuudessa. Tarkoitan nyt valmentajaa ja pelaajia.

Urheilutoimenjohtajasta en menisi samalla tavalla takuuseen. On tullut aika paljon huteja, jolloin on pakko ajatella, että resursseihin nähden sekä urheilutoimenjohtaja että scoutit ovat epäonnistuneet. Siitä ei kuitenkaan tässä sen enempää, vaan käyn ainoastaan läpi sen, mitä mielestäni nyt pitäisi tehdä. Kaksi keskeistä toimenpidettä tulisi tehdä pian:

  1. Valmentaja pitää kiinnittää. Rami hankittiin vasta tammikuussa ja hänen jatkosopimuksensa selvisi hirvittävän myöhään. Voi toki olla, että hänelle on taas ottajia esim. KHL:ssä, eikä halua edes jatkaa, mutta jos on mahdollisuus, että haluaa jatkaa niin tämä projekti pitäisi viedä loppuun tekemällä miehen kanssa jatkosopimus ja tiedottaa siitä ASAP. Silloin kaikille olisi selvä, mikä tilanne on ja potentiaalet pelaajat tietäisivät heti onko se kyllä vai ei, miten he ensi kauden IFK:hon suhtautuvat. Jos Rami ei jatka niin Karri Kivi ja Antti Törmänen ovat hyviä ehdokkaita, mutta kumman tahansa kanssa projekti alkaisi osittain taas alusta. Valmentajan vaihtumista ensi kaudelle ei toisaalta voisi oikein edes tiedottaa.
  2. Pelaajien jatkosopimuksista pitää tiedottaa heti, kun sopimuksia syntyy. Nyt tuntuu, että koko pakka on levällään, kun mitään ei tiedoteta. Se aiheuttaa kannattajien ja potentiaalisten pelaajien keskuudessa hämmennystä. Ei selvästi tiedetä, millainen tilanne on ensi kaudella. Jalkapallossa esim. Bayern München tiedottaa jatkuvasti jatkosopimuksia. Esimerkisksi nyt alkuviikosta Alaba jatkoi 2015 umpeutumassa olevaa sopimustaan vuoteen 2018. Tuollaiset ovat tärkeitä signaaleja ulospäin. Varsinkin nyt kun joukkueet saadaan entistä myöhemmin koottua valmiiksi olisi tärkeätä huomata, ettei faniristeilyllä IFK:n kannata enää julkistaa yhtään mitään, koska osa pelaajista saadaan kuitenkin vasta kesällä hankituksi. Siitä julkistuksesta tulee pannukakku, joten ne jatkosopimukset kannattaisi kyllä julkistaa sitä mukaa, kun niitä syntyy.

Tänään on taas mahdollisuus ottaa pisteitä. Vieraspeli Porissa ja vaikka HIFK on ollut huono vieraissa niin Ässät on toisaalta ollut viime aikoina niin huono, että oli pakko laittaa pieni veto IFK:n puolesta. Mielenkiintoista kuulla, miten uusi hankinta Thang pärjää ja samoin voisi tulla jo tiedotetta siitä, onko sveduveskari todellakin Vladivostokista hankittu vai ei, vaikkei Nybari blogeja kommentoikaan.

Mainokset