Schumi surettaa

Olipas ikävä uutinen eilen koskien Michael Schumacherin lasketteluonnettomuutta. Ensin sanottiin, että vakava päävamma ja säikähdin. Sen jälkeen menin Bild-Zeitungin sivuille, jossa sanottiin, että oli tajuissaan ja varmaan vain aivotärähdys, huokasin helpotuksesta. Myöhemmin sanottiin, että vamma onkin vakava ja illalla tilanne huononi. Kun menin nukkumaan, sanottiin jo, että mies on kriittisessä tilassa ja hengenvaarassa. Äsken tuli sitten katsottua sairaalan tiedotustilaisuus, eikä tämä tilanne nyt hyvältä näytä. Aivoveren vuoto aiheuttaa painetta sinne ja kalloon on jouduttu poraamaan reikiä jne. Mies on nyt pari päivää koomassa ja tilanne on kriittinen. Täytyy toivoa, että tilanne paranisi pian. Lääkärit eivät näillä näkymin suunnittele uutta operaatiota.

Tämä tapaus on hyvä esimerkki siitä, ettei koskaan tiedä, mitä sattuu. Laskettelussakin vauhdit ovat lisääntyneet niin paljon varsinkin uusien suksien myötä, että kypärät ovat tulleet rinnekuvaan. Oma aktiivisempi laskettelukausi oli 90 luvulla ja kun en ole muiden kiireiden takia lasketellut varmaan yli 10 vuoteen, joten en ole koskaan käyttänyt kypärää, mutta jos palaan lajin pariin niin takuulla hankin kypärän. Ensi kesänä taidan hankkia fillarikypäränkin ja ainakin jos maantiepyöräilyn aloitan niin ajan kypärä päässä. Schuminkin tapauksessa lääkärit totesivat, ettei MS olisi enää keskuudessamme, ellei hän olisi käyttänyt kypärää.

Alpeilla skimbatessa ei kyllä ikinä ole tullut mieleen, että päähän voisi jotain sattua. Usein on sen verran paljon lunta, että sitä miettii lähinnä vain lumivyöryn vaaraa, eikä ajattele, että mihinkään kovaan voisi kolahtaa. Tosin täytyy myöntää, että kun rinteet ovat pitkiä niin siinä väsyy melko lailla ja itsekin on tullut laskettua joskus joku todella monen kilometrin pätkä ylhäältä huipulta kylän kautta alas laaksoon yhteen pötköön mennen jostain puiden välistä. Siinähän olisi voinut kolahtaa vaikka puita päin, vaikken koe, että olisin ikinä ollut mikään riskin ottaja laskettelurinteissä. Joka tapauksessa onnettomuus voi siis sattua kelle vain ja on todella ikävää, että se sattui nyt Schumille jo heti vuoren yläosassa, jotka ovat usein jyrkkiä kohtia.

Tietysti joku voi sanoa, että vähän omituista, että yhden eläkkeelle jääneen formulakuskin vapaa-ajan onnettomuus aiheuttaa näin paljon kohua, että Suomessakin sairaalan tiedotustilaisuus näytetään suorana ja ehkä se niin onkin, mutta toisaalta mies on Rekordmeister, kaikkien aikojen formulakuski, jonka uraa ihmiset ovat saaneet seurata pitkän aikaa, joten kyllähän se pysähdytti, kun hänelle tollainen vakava onnettomuus sattui. Itselleni Schumi on ollut hänen uransa alusta asti se numero ykkönen noista formulakuskeista, joten se tuntuu todella paljon. On todella todella sääli, jos hän ei toivu ennalleen ja pysty nauttimaan täysin voimin vapaa-ajastaan nyt formularadat jätettyään.

Toivon, että Schumi taistelee ja selviää sekä ennen kaikkea toipuu täysin entiselleen. 

Mainokset