Motivaatiopula

Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Se on tavallaan hyvä juttu, kun voi tehdä asioita niinkuin haluaa ja uskon, että jos treenaisin systemaattisesti kovaa, niin pystyisin parantamaan tuloksiani merkittävästi. Jopa palautuminen tuntuu olevan nyt hyvin nopeaa. Toisaalta motivaatio on kateissa, koska paskiaisten ilmestymisen jälkeen viime syksynä elo-syyskuussa on johtanut siihen, että koko suomalainen juoksutoiminta ottaa päähän, en halua olla missään tekemisissä koko lajin kanssa.

Niinpä en oikein tiedä mitä pitäisi tehdä. En oikein viitsi ilmoittautua mihinkään maratonillekaan. Tekisi mieli käydä toisaalta jossain lyhyenkin matkojen kisoissakin, kun ei ole talveakaan tullut, mutta ei niitäkään ole kunnollisia tarjolla. On vain Aktia, joka on huonosti järjestetty välttävä kilpailu, jossa paskiaiset voivat olla läsnä, joten se menisi vain tappelemiseksi, eikä mitään muuta ole. Niinpä sitä miettii, että huvittaako sitä nyt sitten kunnolla harjoitellakaan. Toistaiseksi olen tehnyt oikeastaan vain perusjuoksua ja ehkä joku 2-3 vetoharjoitusta ja muutamia puolipitkiksiä.

Aikamoinen vitsi muuten HCR-lehti, mikä tuli kotiin. Siellä haastatellaan jotain kokkia, jonka unelma juosta 1.40-1.50 puolikas joskus tulevaisuudessa. Sama kokki kertoo, että meni tankkaus mönkään ja hän simahti täysin puolikkaalla. Täysin epäuskottavaa juttua. Voin kertoa kokemuksesta, ettei ko. tyyppi voi juosta useita kertoja viikossa. 1.50 menee aika lähelle vaikkei olisi koskaan juossut. Muutenkin kyseinen lehti oli ihan NR-roskaa. Miksei kunnollisia urheilijoita haastatella, jos kerran jotain pitää haastatella? Sehän pitää olla rohkaisevaa, eikä vitutusta aiheuttavaa tollaisen lehden sisältö. Tosin olen jo tottunut Suomessa tähän touhuun. Laji on epäterveessä tilanteessa, NR-jengi on hyökännyt sen kimppuun. Ihmettelen, kuka haluaa tuollaiseen HCR:ään osallistua.

Yksi ratkaisu, mitä pitää nyt pohtia, voisi olla ulkomaille muuttaminen. Pääsisi koko tästä negatiivisesta ympäristöstä eroon. Siellä saisi uudet kuviot, ei olisi paskiaisia missään ja voisi olla vaikka kuinka paljon kilpailutapahtumia lyhyen väkimatkan päässä. Täytyy asiaa vakavasti pohtia, sillä näin tämä ei voi jatkua.

 

Mainokset