Mä haluun rusketuksen

Eilen en tehnyt mitään tai itse asiassa järjestelin vähän kamoja, grillasin lihaa, otin parit gin tonicit, punaviiniä, olutta ja katsoin syöksylaskun sekä leffan. Muuten olin ihan iisisti. Pakko palautua nimittäin, kun ollut rankkaa hulinaa viime aikoina, enkä ole pitänyt yhtään lepopäivää, vaikka pariin viimeiseen viikkoon juoksukilsoja ei niin paljon ole tullutkaan. Olin kuitenkin päättänyt, että tänään vedän kolmen kympin pitkiksen, oli miten oli.

Heräsin klo 11, vedin aamupalan, katsoin telkkarista Marcialongan hiihtoa ja lähdin ajamaan Arenalle, tarkoitus aloittaa juokseminen joskus klo 13 maissa. Ei oikeastaan olisi huvittanut yhtään, vaan kyseessä oli enemmänkin pakkolenkki. Ei niin, että olisi perjantain maravauhtisesta tuntunut kropassa, vaan olisin niin paljon mielummin vain jäänyt himaan katsomaan telkkarista urheilua ja levännyt. Man gotta do what man gotta do -asenteella lähdin kuitenkin matkaan.

Auto Esportin pihalle parkkiin ja kamat päälle. Kun tulin pukuhuoneesta ulos, portaisiin porhalsi eteeni kolme nuorta, blondinaista. Yksi sanoi: haluun kokeilla cross fitiä. (olivat katsoneet ilmoitustaululla kai esitettä). Toinen sanoi jotain vastaan ja lisäsi: Mä haluun vatsalihakset ja rusketuksen. Kolmas sanoi: mä haluun kanssa rusketuksen. Sen jälkeen homma oli selvä, kaikki halusivat rusketuksen. Ajattelin, että perkele: olisipa kakkosella alkavan maratonajan hankkiminen noin helppoa. Rannalle, vähän tico ticoa beach baarissa, rusketus tassuun jne. Mutta kun pitää kärvistellä pitkiksilläkin.

Menin Arenan puolelle, jossa oli Jolkku ja kumppanit. Kertoivat, että olivat aloittaneet kotirataultran tempomisen aamukahdeksalta. Siis sunnuntaiaamuna kahdeksalta radalla ja tiedossa ultramatkainen hidas pk-lenkki. Pohdin, että perhana, kyllä mä mielummin meen siihen rusketusporukkaan. Aika iso kontrasti. Toisessa kulmauksessa onks mulla tukka hyvin rusketusneitokaiset ja toisessa kulmauksessa kasilta sunnuntaiaamuna ultraa kiskovat masokistit.

Mulla oli tarkoitus juosta 30km vähän kovempaa, mutta onneksi oli sitten valtaosalle matkaa seuraa, niin juoksinkin hitaan pitkiksen. Tai osan vähän nopeampaa, mutta hauskempaa se oli noin kun sai juteltua ison osan matkaa. 30+km tuli kuitenkin tempaistua ja sitten saunominen päälle. Sitten tulin himaan ja söin vähän kinkkuspaghettia ja otin punaviiniä, tein jälkkäriksi Fantasta jonkinlaista omatekoista lonkeroa. Sitten otin vielä kahvia ja Lidlin suklaajälkiruoan. Nyt katselen leffaa ja on vähän sellainen pitkiksen jälkeinen pihallaolevaolo. Täytyy sanoa, että pitkikset eivät oikeasti ole herkkua. Siksi en teekään niitä usein. Kyllä se ehkä niin on, että se rusketusjuttu on parempi juttu oikeasti.

Jos muuten haluatte salilla jutella jotain, ettekä halua keskittyä treenaukseen niin saatte lainata tästä ohjeita eli menkää vain sanomaan naisille: mä haluun rusketuksen tai kysymään: ootsä ruskettunut? Tosin ei kannata mennä juttelemaan millekään jokinorsulle, sillä hehän eivät rusketuksesta varmaan ole kiinnostunut ja miksi muutenkaan menisi sellaiselle juttelemaan. Anyway, lainatkaa vapaasti nyt repliikkejä, jos haluatte treenin sijaan käyttää aikaa jubailuun.

Tämä tällä kertaa. Päätän lähetyksen tähän.

Mainokset