CXworx testattu

Baltsu testaa taas!

Tänään oli vuorossa uusi ryhmäliikuntatunti. Siis itselleni uusi. Testasin siis Les Mills tunnin nimeltään CXworx, joka on 30min keskivartalotreeni, jonka kuvaus Esportin sivuilta kuuluu seuraavasti:

CXworx®-tunti takaa tehokkaan ja intensiivisen treenin, joka vahvistaa tehokkaasti kehoasi. Tunnilla vahvistetaan vatsa-, selkä- ja pakaralihaksia dynaamisten lihaskuntoliikkeiden avulla. Intensiivisessä 30 minuutin harjoituksessa riittää haastetta niin aloittelijoille kuin huippukuntoisille liikkujille.

Tein sitä ennen kevyttä juoksua 13,6km Arenalla. Oli tarkoitus vetää vielä enemmän, mutta tapahtui amatöörin virhe. Siis olen käynyt Arenalla sen rakentamisesta alkaen ja salilla sitä ennenkin ja siltikään en aina muista pakatessa eroa, onko lyhyet juoksushortsit vai pidemmät shortsit, joissa ei ole sisähousuja. Eli nyt unohtui alushousut ja piti käydä Tapiolassa ostamassa, joten pääsin vasta myöhemmin pelipaikoille. Ehkä Siperia pikkuhiljaa opettaa ja laitan pysyvästi varmuuden vuoksi yhdet sukat ja alushousut jemmaan salilaukkuun, jotta spare partseja on sitten mukana.

Sykkeet 5 min/km touhussa on tosi alhaiset. Pari kolme vuotta sitten olisin sanonut, että liian alhainen syke pk:hon. Nyt kiskoin silti tollaista, vaikka syke oli niin vähän ja mulla oli kengät kaiken lisäksi sisäänajossa. Avaruuskengät Lunarglidet eka lenkki. Mulla oli yksi pari 3+ mallia kehissä aikanaan ja ne oli vaikea ajaa sisään ja olivat aika tunnottomat, mutta toisaalta vaimennus kesti loistavasti ja ne ovat uransa jälkeen toimineet nyt mm. muuttohommissa ja laitan ne jalkaan, kun vien roskat ulos tai tavaraa kellariin tai vintille. Anyway, syy miksi ostin toisen parin eli 4+ mallin joskus elo-/syyskuussa, oli se, että Esport Core -tunnilla oli tärkeätä, ettei tossun kärki ollut kova, vaan sopivan pitävä parketilla, jollainen Lunarglide oli pohjan hieman kuluttua. Käytin Core-tunnilla ennen sitä edellistä paria ja viime syksynä sitten yhtä vetokenkä Brooksia (pienempi, joten vaatii ohuemman sukan, kamat vielä muuton jäljiltä laatikossa). Viime aikoina olen juossut sisällä Wave Elixireillä ja Adios 2:lla pääasiassa, pikkaisen Saucony Guidellakin. Anyway, nyt halusin bränikät laittaa toisaalta sen takia, että saisin kevyen treenin viime päivien kovan touhun päälle ja toisaalta sen takia, että pitäisivät hyvin tunnilla, kun en tiennyt, kuinka paljon parkettipitoa pitää olla.

Tunti oli hyvin erityyppinen kuin muut ryhmäliikuntatunnit, joissa olen ollut. Toki tein eilen Body Attackin, joka vielä tuntui hieman jäsenissä, mutta lähinnä katselen CXworxia sillä mielellä, että se korvaisi Esport Coren. Markku veti ennen todella vaativia, kovalla tempolla olevia Core-tunteja torstai-iltana Helsingin toimipisteellä, mutta ei vedä enää tänä vuonna, joten jäin vuoden vaihteessa tyhjän päälle. Nyt Espoon toimipisteessä on about samaan aikaan kahdeksan jälkeen tuo CXworx, joten siinä voi kanssa juosta alle ja tehdä sen.

Tunti ei tuntunut tosiaan niin vaativalta, eikä tempo ollut niin kova, mutta toisaalta tehtiin aina vähän aikaa paljon erilaisia asioita, joten voihan se olla, että se on keskivartalolle vaativaa. Ainakin mielekkäältä se tuntui. Voi olla myös, etten ensimmäisellä kerralla osannut tehdä kaikkia liikkeitä ihan täysin oikein. Sen voin sanoa, että pitoa lattiaan ei tolla tunnilla niin tarvi, joten millä vain tossuilla voi mennä.

Se, mikä tuolla tunnilla oli ihmeellistä, oli nuorten suuri määrä. Siis siellä oli osa varmaan jotain lukiolaisia. Kun itse olin sen ikäinen niin kukaan ei käynyt salilla. Itse aloin käydä varmaan 25 vuotiaana. Ei tollaisia ryhmäliikuntoja edes varmaan ollut. Jos olisi halunnut (mutta miksipä olisi) saleilla niin se olisi ollut isoilla kiekoilla penkkipunnerrusta. Se vetäjä puhui koko ajan siitä, että nyt tulee hyvät pakarat kesäksi tai jenkkakahvat pois jne., joten ehkä se vetoaa tämän ajan nuoriin. Ennen oli vähemmän kireät vaatteet, joten vaikka oli hoikka niin ei tarvinnut miettiä lihasasioita tai siis se ei tullut kellekään edes mieleen.

Keskeisintä ryhmäliikunnassa on aina miellyttävä ohjaaja. Niin masokisti en ainakaan itse ole, että olisin 30min tai 60min tunnilla, jonka ohjaaja ärsyttää koko ajan. Niinpä sitä mieluiten valitsee jokaiseen lajiin ohjaajan, jonka tunnille on kiva mennä. Niitä on muutamia sellaisia ohjaajia vuosien varrella tullut vastaan. Tämä CXworxin ohjaaja oli ihan hyvä vetämään sitä tuntia ja miellyttävä, mutta omien sanojensa mukaan sijainen eli siitä en osaa vielä sanoa, kuinka miellyttävä se tunti on jatkossa ja tuleeko siitä osa viikko-ohjelmaani. En myöskään osaa sanoa, kuinka tehokas se tunti on vs. Esport Core, mutta sen osaan sanoa, että ihan kiva tunti se oli ja hyvä laji sinänsä. Sopii hyvin juoksun jälkeen tehtäväksi.

Hyvä keikka se oli, huomenna sitten maravauhtista!

lisätietoja: http://www.esport.fi/fitness-ja-kuntoilu/liikuntamuodot/ryhmaliikunta/helppoajahauskaa/cxworx-les-mills

C NuXworx®-tunti takaa tehokkaan ja intensiivisen treenin, joka vahvistaa tehokkaasti kehoasi. Tunnilla vahvistetaan vatsa-, selkä- ja pakaralihaksia dynaamisten lihaskuntoliikkeiden avulla. Intensiivisessä 30 minuutin harjoituksessa riittää haastetta niin aloittelijoille kuin huippukuntoisille liikkujille.d
Mainokset