Yhteistyö voittaa mestaruuksia!

www.seahawks.com
http://www.seahawks.com

Siinä on jotain upeata silloin, kun sellainen seura voittaa mestaruuden, joka ei ole sitä ikinä ennen voittanut. Pelaajien ja seurajohdon lisäksi, se on kannattajille ikimuistoinen hetki. Eilen tämä tapahtui Seattle Seahawksille, jolla sanotaan olevan NFL:n parhaat fanit. Itseasiassa numero 12 jäädytettiin heillä joskus 80 luvun puolivälissä ns. kannattajien käyttöön. Eilisiltana voiton jälkeen ja varmaan vielä monta päivää tämän jälkeenkin Seattle saattaa olla melko lime-navy-sävyinen.

Usein sanotaan, että hyökkäys voittaa otteluita, puolustus voittaa mestaruuksia. Niin se oli vähän tietysti eilenkin. Seahawks puolustus oli timanttia. Toki Broncosille tapahtui muutama aika paha virhe, mutta toisaalta puolustus pakottaa joukkueen virheisiin. En ollut katsonut tällä kaudella kuin yhden Seattlen pelin eli New Orleansia vastaan pelatun pleijarimatsin, mutta silti vakuutuin jo silloin siitä puolustuspelistä. Lisäksi innostuin mm. siitä, kuinka hyvin QB Wilson juoksee jaardeja. Hyökkäyksissä ei ole paniikkia, vaan monilla variaatioilla saadaan jaardeja kasaan ja eilen sitten rävähti oikein kunnolla, kun suorastaan murskasivat Peyton Manningin Denver Broncosin.

Tämän kirjoituksen otsikossa ei ole kuitenkaan puolustus, vaan yhteistyö. Se johtuu siitä, että Seahawksissa se yhteispeli oli mahtavaa, joukkuehenki hyvä ja kannattajat olennainen osa kokonaisuutta. Tässä on hyvä esimerkki siitä, että yhteistyöllä menestytään, ehkäpä jopa murskataan vastustaja! Kuvaavaa on se, että ennen ottelua minulla oli mielessä, että ehkä Sherman, ehkä Wilson, ehkä Lynch voisi dominoida. Ottelun jälkeen kukaan yksittäinen pelaaja ei ollut ehkä niin vahvasti mielessä. Noiden pelaajien lisäksi niin moni oli onnistunut kuten Chansellor, mutta en yhtään osannut sanoa, kuka olisi ottelun paras pelaaja, koska joukkue oli pelannut niin hyvin. Niinpä kuvaavaa tuolle ottelulle oli se, että MVP kunnian sai syötönkatkosta jotain 70 jaardin TD:n tehnyt Malcolm Smith, mikä tarkoitti sitä, että puolustaja valittiin ensimmäistä kertaa 11 vuoteen Super Bowlin MVP:ksi. Kaikki tämä kertoo hyvästä joukkuepanoksesta ja yhteistyöstä.

Congratulations to Seattle Seahawks, XLVIII Super Bowl Champions!

p.s. tässä muuten mielenkiintoinen artikkeli Head coach Pete Carrollista.

Mainokset