Lungomare

Hemmetti, mikä keli Suomessa. Yöllä kun tulin niin satoi lunta. Ajattelin, että ei se sää olekaan niin huono. Nyt sitten taas suojaa ja vesi lainehtii kaduilla. Ei kivaa. Koneessa MUC-HEL vieressä istui nainen Lyonista, jolle sanoin, että todella vihaan joka kerta tulla takaisin Suomeen ja niin se todellakin on.

Palataan sitten juoksuun. Pe kevyt 8km juoksumatolla. Hotellin Technogym-kuntosalin kuvat olivat vähän kyllä liioitellut. Joka seinässä peilit, niin ei siellä niin paljon laitteita ollut. 2kpl juoksumattoja, joissa ei tuuletinta ja muutenkin aika rimpuloita. No mulla joku 13. treenipäivä putkeen, joten kevyt lenkki riitti. Varsinkin kun olin nukkunut yöllä vain pari h. Hyvä että jonkun treenin sai.

La en jaksanut treenata. Olin nukkunut hyvin, mutten silti jaksanut. Aamulla kävin kävelemässä 6km, sen jälkeen oli vähän duunijuttuja johonkin kolmeen neljään, jonka jälkeen pohdin, menisinkö salille vai en. En jaksanut, joten kävin hakee jonkun pienen safkan ja sitten aloin kiskoa kaljaa koneeseen. Illalla safkaamaan porukalla ja vielä winebariin yksin. Sitten hölmöilin vielä netissä aika pitkään, join lisää olutta jne., joten unet jäivät taas vähiin.

Su aamulla katsoin naisten slopestylen kunnes lähdin kävelee junaasemalle ja matkustin junalla Bariin. Siellä mulla oli deitit sovittuna. Saavuin kuitenkin ensin hotellille lepäämään tai kun tulin junasta niin kävin Burger Kingissä ensin ja sitten pariksi tunniksi hotelliin lepäämään. Sen jälkeen kävin tapaamassa sitä naista ja hengailtiin pari tuntia kaupungilla. Sitten kun se lähti himaan, mä lähdin syömään. Kello oli sen jälkeen ehkä vasta 21, mutta olin aivan puhki. Su en treenannut mitään, kävelin jonkun verran kaupungilla (10min kävely juna-asemalle ja toisessa päässä ehkä vartti, illalla kävelyä muutamia, ehkä 5 kilometrejä), mutta univelka vaivasi. Olisin nukahtanut jo klo 21 ellei olutpullo olisi ollut täysi. Sain sen juotua joskus klo 23 maissa ja nukahdin lopullisesti.

Su heräsin klo 7 ja ennen yhdeksää olin jo lenkillä. Menin sinne Lungomarelle eli rantakadulle juoksemaan. Respassa oli sanottu jo edellisenä päivänä, että se on Italian pisin, yli 10km. Onneksi olin katsonut paikat jo edellisenä iltana kävellessäni, joten oli ihan selkeä pläni, missä juoksen. En sen Kroatian eksymisen jälkeen viitsi enää luottaa mihinkään hehkutukseen, vaan esim. perjantaina olin suosiolla hotellin matolla, kun en jaksanut etsiä juoksureittejä. Varsinkin pimeässä ei viitsi seikkailla.

Barin Lungomare oli todella mahtava paikka juosta meren rannassa. Siellä oli paljon lenkkeilijöitä ja se oli niin leveä jalkakäytävä, että siinä oli oikeasti hyvä juosta ja tilaa. Ainoa pieni nega jalkojen kannalta tietysti se kivetys. Jos noilla laatoilla joka aamu juoksisi, niin se voisi tuntua. Menomatkalla tuntui ehkä hieman viileältä, kun oli vain shortsit ja t-paita, mutta tullessa alkoi jo lämmittää. Päivälämpötilahan oli kuitenkin yli 15c, eivätkä yötkään kylmiä, mutta vähän rannassa tietysti tuulenvire viilensi. Paikallisilla juoksijoilla oli aika paljon päällä. Takit jne., yhdellä jopa pipo.

Jos siellä ensimmäisessä hotellissa, jossa olin kaksi yötä, ei olisi ollut kuntosalia, olisin ottanut varmaan mukaan loppuun eli 1000km juostut lenkkarit, joilla olisin heittänyt lenkit ja jättänyt ne sitten hotelliin. Nyt piti arvioida tilannetta niin, että ottaa sellaiset, joilla voi mennä sekä ulkona että sisällä. En viitsinyt ottaa kevyitä kisakenkiä, joten otin todella paljon vaimennetut Mizuno Wave Nirvanat, joita olen suunnitellut ultramatkoille, mutta kun en ole pitkille matkoille mennyt, niin en ole niillä vielä kuin pari lenkkiä tehnyt. Vaimennusta siis ainakin oli riittävästi kovemmallekin alustalle.

Lenkin jälkeen aamupala ja se maistui kyllä todella hyvältä. Oli varmaan parasta leipää, mitä olen ikinä syönyt, jotain paikallista erikoisuutta ja samoin salami ja juusto olivat kuulemma jotain paikallisia spesialiteettejä ja todella hyviä. Sen jälkeen pakkasin, lähdin lentokentälle, josta lensin Müncheniin. Siellä vietin päivän käyden vähän hengailemassa keskustassa syöden Wursteja jne. ja juoden varmaan jokaista keskeistä olutta. Myöhään yöllä saavuin sitten Helsinkiin.

Nyt on aika väsynyt olo ja kieltämättä juokseminen ei nappaa yhtään. Ei voisi vähempää kiinnostaa mennä johonkin puolimaratonille. Ok, kuntokin saattoi laskea. Kyllähän jo 4vrk vetää melko reilusti keittoa, vaikka vetäisikin vain mietoja ja siihen päälle safkaa todella isoja annoksia ravintoloissa, niin kyllähän sitä on turvonnut olo. Lisäksi on aika väsynyt. Toisaalta pääkoppa on hyvässä iskussa. Tuulettunut taas sillee sopivasti ja kokenut hyviä juttuja.

Illalla Arenalle kuitenkin taas vaihteeksi.

Mainokset