Voitolla yöhön!

Sami Jauhojärvi paljasti eilen sanoneensa Iivo Niskaselle karsinnan jälkeen: ”voitolla yöhön”. Voiton varmistuttua hän oli jo joutunut vetämään sanojaan takaisin ja muuttamaan yön saunaksi. Toivon totisesti, että pojat menivät sinne yöhön ja juhlivat harvinaislaatuista yllätystäysosumaansa aamuun asti.

Jääkiekkokultaa lukuunottamatta Suomessa ei oikein saa innostua mistään tai juhlia mitään. Kiekkokultaa saa siksi, koska se on koko Suomen, jokaisen suomalaisen voitto. Niinpä se on tasa-arvoista ja sosiaalidemokraattista juhlia sitä aivan kuten Vappua juhlitaan. Muita menestyksiä tai onnistumisia ei saa juhlia piste.

Ainakin Seppo Rädystä lähtien suomalaisten miesurheilijoiden on täytynyt suhtautua voittoihin ja menestyksiin vähän seuraavaan tapaan:

Vittuaks tässä. Perkele mie meen mehtälle, ammun pari hirveä ja hakkaan viis mottia halkoja.

Ymmärrän tai en oikeasti ymmärrä, mutta teeskentelen ymmärtäväni halun ampua ja hakata, mutta se ei ole silti oikea tapa riehaantua olympiakullasta.

Otetaanpa vertailukohdaksi Saksan mäkihyppyjoukkue. Sekin tuli puuntakaa ja otti olympiakultaa joukkuekilpailussa ja juhlivat joukkueena kunnolla sitä menestystä. Bild-Zeitung kertoo, että joukkue saapui klo 1.30 Saksan talolle odottavien vieraiden pariin ja olutta oli tarjolla. Samaten suihkuttivat magnumpulloista kuohuviiniä kuin schumacher konsanaan ja kun paikka laitettiin 2.30 kiinni, niin joukkue suuntasi Itävallan taloon (valmentaja itävaltalainen), jossa on kuulemma olympialaisten parhaat bileet. Siellä juhlinta sitten jatkui oluttuoppeja kilistellen, koska ensimmäinen gondolihan menee kuulemma ylös vuorille vasta 4.30, joten ei heillä ollut edes muuta mahdollisuutta kuin jäädä juhlimaan.

Miesten hiihto oli jo päivällä, joten vaikka pojat olisivatkin menneet (ja toivottavasti menivät) saunaan niin siinä jää vaikka kuinka huru mycke aikaa lähteä sen jälkeen #VoitollaYöhön ja juhlia sitä kultaa aamuun asti! Saunan jälkeen nimittäin voi ottaa Red Bullin, joka antaa siivet.

Ei sitä olympiavoittoa nimittäin joka päivä tule, eikä voittaminen ole häpeä!

Mainokset