Yläilmoissa

Terveisiä yläilmoista. Tämä on ensimmäinen kirjoitus ever täältä jostain yli 10000m korkeudesta. En muistanut ladata tietokoneen akkua himassa, joten sen vuoksi ei koko matkaa voi dataa, joten I try to keep it simple.

Minua huolettaa nykyään se, että voimme matkustaa lentäen niin, että kukaan ei pyydä todistamaan henkilöllisyyttä. Olen viime aikoina tehnyt useamman kerran matkan niin, ettei baggage dropissa, eikä gatella kysytty mitään papereita. Nyt oli lisäksi itsepalvelu baggage drop. Se on vähän huolestuttavaa. Tulee mieleen, että lepsutaanko tuossa nyt, kun 9//11:sta on kulunut sen verran aikaa. Sitä ennenhän ihmettelin esim. Ruotsin sisäisillä lennoilla sitä, kun ei ollut mitään läpivalaisua tai turvatarkastusta, vaan sai lampsia suoraan portille kuin lähikauppaan olisi mennyt. En ymmärrä eroa siinä mielessä kotimaan ja ulkomaan lentojen välillä. Nyt valaistaan kaikki mahdollinen, eikä mitään saa ottaa mukaan, mutta kuka vain voi matkustaa ilman papereita.

Emme saa ottaa mukaan käsimatkatavaroihin ostettuja tai lahjaksi saatuja viinipulloja, emmekä voi ostaa mukaan edes virvoitusjuomia. Niinpä sitä on määränpäässä usein ihmeissään, kun pitäisi jatkaa matkaa junalla, vuokra-autolla tms. kulkuvälineellä, eikä ole mitään juotavaa. Se sääntö hankaloittaa elämää ja toisaalta saa lentokenttien toimijat ryöstöhinnoitteluun – ainakin Suomessa. Helsinki-Vantaalla vesipullo kioskissa on 3 euroa ja olut oli baarissa 9,60€. Sairasta sekin.

Joo, en ymmärrä, miksei henkilöpapereita tarkasteta. En oikein pidä siitä, että jonkun toisen nimissä voi kuka hyvänsä matkustaa. Ei tiedä, minkälaista sakkia näille lennoille nyt sitten saattaa hakeutua.

Seuraava rapo tulee sitten Pariisista. À bientôt!

Mainokset