Pigalle Paris

Pigalle ParisTörmäsin sattumalta viime viikolla johonkin top 5 Paris hipsteribrändiesittelyyn. En nyt varsinaisesti koe olevani mikään hipsteribrändien kohderyhmään kuuluva, mutta nro 1 Pigalle Paris alkoi kiinnostaa ja luin siitä netistä lisää.

Kiinnostustani ei varsinaisesti herättänyt teksti: odds of getting a blowjob back in Brooklyn: 99%, vaan se, että se vaikutti olevan mukavan oloinen liike, jolla on juuret nimen omaan Pigallessa. Kaupan omistaja ja Pigallen oman merkin vaatteiden suunnittelija Stephane Ashpool on kasvanut ko. kaupunginosassa, sillä hänen äitinsä muutti sinne aikanaan Sarajevosta, kun tuli Pariisiin. Sittemmin erityisesti merkin huppareista ja t-paidoista, joissa on sellainen laatikkomainen PIGALLE-teksti rinnassa, on tullut erittäin suosittuja myös julkkisten keskuudessa, koska ne ovat jotain erikoista, eikä niin helposti saatavilla. Mm. Rihannalla on näkynyt sellainen huppari.

Ajattelin, että jos on aikaa, niin käyn liikkeessä. Kisan jälkeinen maanantai oli sitten sadepäivä ja minulla oli iltapäivällä aikaa pistäytyä Pigallessa. Olin lukenut facebookista, että se on auki klo 12-20, joten aamulla siellä ei olisi voinut käydäkään. Paikka löytyi melko helposti käyttämällä Lumian here-sovellusta. Katselin kauempaa, että onko se vain naisten liike, mutta lähempää näin, että näyteikkunan vasen puoli on miestenvaatteita, oikea puoli naisten vastaavia. Huomasin, että vasemmalla pikkutakin alla on PIGALLE-paita. Päätin astua sisään liikkeeseen.

Putiikissa ei ollut asiakkaita, mutta tiskin takaa minua tervehti iäkkäämpi, ehkä 60+v naishenkilö. Sanoin, että minua kiinnostaa sellainen t-paita, mitä ikkunassa on. Hän pyysi peremmälle katsomaan niitä. Hän totesi, että kannattaa sanoa, minkä koon haluaa, koska värejä on rajoitetusti saatavilla kustakin koosta. Paitoja on designiltaan kolmenlaisia. Tuo on perinteinen malli, missä lukee PIGALLE laatikossa, sitten on uudempi logo, jossa on kirjain P sellaisen salmiakkikuvion sisällä ja kolmantena kaikista uusimpana vaihtoehtona on paita, jossa ei logoa ole lainkaan esillä, vaan paidassa on vaakaraitoja. Myyjä kertoi, että hänen poikansa on hiljattain suunnitellut sen. Tuosta tajusin, että keskustelen sen suunnittelijan ja kaupan omistajan Sarajevosta Pariisiin muuttaneen äidin kanssa.

En ollut varma, onko kokoni S vai M. Tiedustelin, miten mitoitukset menevät. En viitsinyt alkaa sovittamaan tai se asia ei tullut edes esille, vaan ajattelin, että kyllä hän osaa kertoa. En halunnut ostaa räppärimäistä isoa, pitkää telttaa, vaan mielummin tiukan paidan, jota voin pitää esim. kauluspaidan alla tarvittaessa aluspaitana. Nainen otti esille koosta S niitä paitoja ja PIGALLE-laatikkologolla siinä oli sitten sellainen paita, jollaista en ollut netissä nähnytkään eli paita, jossa se laatikko ei olekaan musta niin kuin niissä yleensä on, vaan huomaamattomampi, lähes paidan värinen. Ajattelin, että sen sinisen paidan ostan. Sanoin, että otan sen ja kaivoin kortin esiin. Nainen sanoi, että 40€, maksoin ja hän pakkasi paidan, joka oli valmiiksi muovissa, ja pari logotarraa papeperikassiin ja poistuin tyytyväisenä myymälästä.

pigallepaita

Olimme keskustelleet ostostapahtumani aikana Pariisista. Minulta tiedusteltiin, millä asioilla olen kaupungissa. Kerroin olleeni juoksemassa ja hän kertoi, että täysmaratonhan tulee sitten ensi kuussa sinne. Kerroin myös, että olin kesälläkin Pariisissa ja hän kertoi, että Pariisi onkin ihastuttava kesällä. Samoin juteltiin Pigallesta, jonka hän sanoi olevan suosikkikaupunginosansa ja muuttunut valtavasti siitä, mitä se oli 10 vuotta sitten. Sanoin, että pidän itse kanssa Montmartresta, mukava käydä siellä käppäilemässä ja baareissa jne. Hän kertoi, että se on totta, 9. ja 18. ovat hänen suosikkejaan. Kaikkinensa palvelu oli todella hyvää ja hän oli ihastuttava persoona.

Tuli todella hyvä fiilis siitä, että pistäytyi tollaisessa pienessä liikkeessä ja sai kosketuksen suoraan yrittäjiin. Vähän eri juttu kuin ostaa jostain kansainvälisestä megaketjun liikkeestä joku t-paita. Näitä tuollaisia paikkoja on ihan kiva tukea, mitä enemmän pienliikkeitä ja brändejä on, niin sitä monimuotoisempi se kaupunkikuva samalla on. Toivottavasti heillä menee hyvin ja saavat paljon vaatteita kaupaksi, vaikka ilmeisesti tahtovatkin pitää tuon pienimuotoisena juttuna, eikä niitä siis valmisteta niin valtavasti. Per koko niitä paitoja on vähän myynnissä ja se takaa ainakin tuollaisessa vähän harvinaisemmassa värissä sen, että ihme on, jos näkee toisella samanlaisen.

Osoite: 7 rue Henry Monnier, 9. arr

Mainokset