FIFA rankaisi FC Barcelonaa

FIFA on rankaissut jalkapalloseura FC Barcelonaa. Ilta-Sanomien mukaan FIFA on määrännyt, ettei seura saa vuoden aikana hankkia uusia pelaajia, koska on rikkonut alle 18 vuotiaiden pelaajien hankintoja koskevia säännöksiä. Tämän lisäksihän Neymarin siirrossa on ollut epäselvyyksiä, jonka vuoksi mm. seuran puheenjohtaja joutui eroamaan.

Sinänsä suurseuran ei pitäisi olla vaikeuksissa, jos yhtenä kesänä ja yhtenä talvena jää hankinnat tekemättä, mutta FC Barcelonan tilanne on nyt vähän eri. Seuran pitkäaikainen maalivahti Victor Valdéz on lähdössä ja on julkinen salaisuus, että Borussia Mönchengladbachin ykkösvahti Marc-André ter Stegen olisi tulossa tilalle. Sen lisäksi on huhuttu seuran havittelevan Espanjan sisältä toista nuorta maalivahtia, jolloin seurassa olisi jatkossa kilpailutilanne ykkösveskarin tontista. Sehän olisi katastrofi, mikäli he eivät nyt voisi hankkia mitään maalivahtia. Tämän lisäksi puolustus alkaa olla vanha, joten esim. tarzan-Puyolin korvaajasta on puhuttu. FC Barcelona on ollut aikeissa tehdä pari puolustajahankintaa ja ehkä vahvistaa muutenkin joukkuettaan. Nyt herää kysymys, mitä FIFA:n päätös merkitsee.

Yksi vaihtoehto on se, että FC Barcelona valittaa ja päätös perutaan. Kenties sakot jäävät voimaan tai jopa koventuvat, mutta siirtoja saisi tehdä. Toinen vaihtoehto on se, että joidenkin pelaajien kanssa sopimukset on jo tehty ja nämä siirrot hyväksytään, mutta uusia henkintoja ei saa tehdä. Kolmas vaihtoehto on se, ettei mitään siirtoja tule tapahtumaan ja tämä tulisi olemaan seuralle melkoinen takaisku, mutta samalla tavalla se tulisi olemaan takaisku myös heille kuten Mönchengladbachille, joka on kenties jo sopinut tekevänsä korvaushankintoja sen vuoksi, kun on luultu, että tulee siirtokorvaus.

Jännä nähdä mitä tässä nyt tapahtuu.

Mainokset