Nyt on pitoa, uudet renkaat

Vaikka aurinko paistaa, eikä ole sateesta tietoakaan niin täytyy ilmoittaa, että nyt löytyy pitoa, kun olen sekä autoon että prätkään saanut uudet renkaat.

Viime keskiviikkona tuli haettua prätkä talvisäilöstä ja normaalin säilytyksen ja akunlatauksen lisäksi siihen oli tehty aika iso 20000km huolto, jossa säädetään mm. venttiili ja tehdään vaikka mitä, jotta kone pelaisi täydellisesti kuin uutena ja sen lisäksi prätkä pestiin ja vahattiin ja se näyttääkin ihan uudelta. Lisäksi prätkässä on nyt uusi Metzelerin Z6 eturengas. Itseasiassa ostin setin jo 2010, kun uudesta Z6 Interactista tuli mainos himaan. Olin ajatellut ostaa Michelin Pilot Road 2, koska ensiasennusrenkaat Metzeler Sportec M3 kuluivat keskeltä niin pirusti maantieajossa. Sitten kun tuli tuo mainos, josta sain käsityksen, että tuo Z6 Interact on samantyyppinen kuin Pilot Road 2 eli siinä keskellä parempi kulutuskestävyys niin tilasin ne. En jostain syystä kuitenkaan saanut kuin takarenkaan, he eivät toimittaneet mulle eturengasta kun sitä ei muka ollut (ehkä sitä kokoa ei tehty heti alussa, mutta joka tapauksessa lopputulos oli se, etten rengasta saanut). Viime kesänä sitten eturengas alkoi olla jo ihan sliksi ja nyt syksyllä, kun vein säilöön, tuli huollon laskun yhteydessä teksti: ei tieliikennekelpoinen. Niinpä talven aikana asia hoidettiin kuntoon ja hienosti hoitivat sen siinä mielessä, että maahantuoja hoiti renkaan sen sinne Bemari-liikkeeseen ja ne vaihtoi sen mulle alle. Prätkässä on siis nyt pitoa vaikka huru mycke.

Sen lisäksi kesärenkaiden pinta autossa oli mennyt aika huonoksi. Siinä oli ensiasennusrenkaina Michelin Primacyt (en muista mikä malli) ja ne olivat kestäneet kyllä hyvin kilometrejä, mutta nyt kaksi alkoi olla varmaan jossain kahdessa millissä ja renkaat alkoivat tulla äänekkäämmiksi ja jotenkin raskaammiksi ohjata parkkeerauksessa, niin ajattelin, että heti keväällä on ostettava renkaat. Ensiajatus oli luonnollisesti Continental ContiPremiumContact 5. Hyvä, testivoittaja, jonka ostaa tyyliin jokainen. Sitten innostuin jotain testiä lukiessani Dunlop Sport Bluresponse renkaista, koska ne pärjäsivät erittäin hyvin testeissä. Kuuluvat Good Year groupiin, joten eivät ole nekään minkään pilipalifirman tekemiä. Mietin, että siinä voisi olla seuraava rengasmerkki autooni ja mielenkiintoinen, omaperäinen valinta ja kokeilu.

Ongelmaksi muodostui vain se, että niitä ei oikein myydä kuin Delta-Autossa ja se on sellainen Lada-kauppa niin mietin, että jaksaako sieltä mennä hankkimaan. Jos se olisi jotenkin ollut helpompaa niin olisin mennyt. Se tyyppi vain joka vastasi sieltä sähköposteihin, oli jotenkin nihkeän oloinen, niin en ostanut renkaita. Sitten tuli Hullut Päivät ja ostin ikäänkuin ex tempore sieltä renkaat. Näin siellä renkaat tyypiltään Semperit Speed-Life, joista en tiennyt mitään. Tiesin vain, että Semperit on perinteinen itävaltalainen merkki. No googletin ja selvisi, että se rengaspuoli kuuluu Continentalille nykyään ja tuo rengas oli jossain itävaltalaisessa testissä 15 renkaasta top 5:ssä. Kulutuskestävyys pitäisi olla hyvä ja muutenkin hyvä rengas. Ajattelin, että kun autoni on kruisaukseen soveltuva, eikä mikään ratatykki, niin mähän voin ostaa ne. Siinä tiskillä selvisi, että myyjänä on Veho, joten ajattelin, että kun mulla oli meno samana päivänä rengashotellille Espooseen, jossa ne vaihtaisivat kesärenkaat alle niin ajan sitten Olarin kautta ja saan Veholta heti noi uudet alle. No se ei mennyt ihan niin, vaan selvisi, kun juttelin myyjän kanssa, että ne renkaat a) myydään toimitusmyyntinä ja b) tulevat Pitäjänmäkeen, eikä Espooseen, joten renkaiden asennus varattiin pääsiäisen jälkeen. Eilen oli sitten se päivä ja ajoin Pitäjänmäkeen ja odottelin tunnin verran kahviossa, kun asensivat ne. Eli vanteille laitto, tasapainotus ja allelaitto. Sen jälkeen ajoin eilen vähän ja totesin, että ne vaikuttavat ihan hyviltä, melko hiljaisilta renkailta.

Nyt on siis kiva ajaa, kun on kaikilta osin ainakin rengaistus kohdillaan, eikä liukkaus pääse yllättämään sadekelilläkään. Auton renkaiden suhteen säästin nyt muutaman kopeekan verrattuna siihen, että olisin ostanut Contit tai Dunlopit, mutta ennen kaikkea se ostaminen oli tehty helpoksi. Mielestäni noin sen pitääkin mennä eli tulee tilaisuus ja asiat tapahtuvat millisekunnissa. Ei niin, että pitää lähetellä viestejä ja myyjä on jotenkin haluton myymään. Jos asiakas on halukas ostamaan niin silloin myyjän pitää olla halukas myymään ja aina ei välttämättä tarvitse olla se absoluuttisesti kaikkein paras rengas, vaan riittävän hyvä. Ok, prätkässä on nyt varmaan paras rengas mitä on ellei sitten se Michelin ole vielä parempi. Luulen, että ovat samanveroisia, Metzeler on kyllä huippuvalmistaja. Sen sijaan autossa ei ole markkinoiden parhaat renkaat, mutta ovat hyvät renkaat ja ajavat erinomaisesti asiansa tuossa käyttötarkoituksessa. Kaupunkiajoa, satunnaista kruisailua esim. viikonloppuna jonnekin ja joskus jotain pidempiä matkoja, mutta harvoin.

Joo, ei kannata ajaa kuluneilla renkailla, se on turvallisuusriski kuitenkin.

 

Mainokset