Eutanasia

Nyt on syksy kyllä tullut. Äsken ei ollut erityisen kylmä lämpötila, eikä satanut, mutta silti oli hyvin kolea ajaa prätkällä. Syynä oli se hyytävä tuuli, eikä tuuli ollut edes navakka. Merivesi on viimeisen puolentoista viikon aikana kylmentynyt niin paljon, että nyt on oikeasti kylmä ja sellainen lokakuinen keli. No täytyy tässä nyt ahkeroida ja odottaa ensi kesää, kun kerran tästä menneestä ei enää juuri mitään iloa ole.

Mennään sitten vähän vakavampaan aiheeseenIltalehden mukaan nyt ämpäripäähän haasteen vuoksi pinnalle nousseeseen ALS-tautiin menehtynyt Juoksija-lehden entinen päätoimittaja Tapio Pekola olisi päättänyt kuolemastaan itse ja hakeutunut eutanasiaklinikalle. Minusta tuo on kunnioitettava ja hyvä päätös. Jokaisella on oikeus ns. arvokkaaseen elämään ja varsinkin nyt kun ihmisten elinajat pitenevät niin on hyvin todennäköistä, että moni on elämänsä loppuvaiheessa hyvinkin huonossa kunnossa, mutta häntä voidaan pitää vuosikausia lääkkeillä elossa. Eutanasia toivon mukaan tulee hyväksytymmäksi tavaksi lähteä omin ehdoin ja yhteiskuntakin säästää samalla sitten jonkun verran sosiaali- ja terveysmenoissa.

Toisin kuin Juoksija-lehti, niin Juoksufoorumi ei kannata mitään arvokasta elämää tai muita ”jonninjoutavuuksia”. Kuten aiemmin tällä viikolla kerroin niin siellä on vihan ilmapiiri, johon kuuluu eri osapuolten kertomukset siitä, että liikkuvat pesismailojen kanssa jne. Kaiken takana on tietysti itse seppo, joka ei nyt päiväkausien aikana ole saanut sitä tunnustan-ketjuun kirjoittamaani juttua (jonka julkaisin edellisessä blogikirjoituksessani) laitettua näkyviin. Ystävät ja kylänmiehet, kerron teille salaisuuden: Seppo ei aio laittaa sitä näkyviin, sillä hänellä on sama toimintatapa, joka on tullut tutuksi esimerkiksi Irakissa, Syyriassa ja Pohjois-Koreassa. Tiedonvälitystä rajoitetaan ja osa henkilöistä on sitten hallitsijan suosiossa, minkäänlaista oikeusjärjestelmää ei ole turvaamaan muiden ihmisten oikeuksia. Täytyy sanoa, että kyllähän siinä on naurettava heppu, joka jossain vaiheessa toki tulee kaatumaan. Joko siihen, että joku laittaa pystyyn oikeasti juoksuun keskittyvän foorumin, jossa pyritään eteenpäin harrastuksen parissa ja yritetään saada aikaan hyviä tuloksia ja viedä kuntourheilua, kenties joidenkin osalta jopa kilpaurheilua maassamme eteenpäin. Toinen vaihtoehto on se, että seppo kaatuu siihen, että foorumilaisten keskuudessa rehottava vihanpito ja väkivalta riistäytyy niin pahasti käsistä, että hän menee pesuveden mukana. Itse suosittelen hänelle ja muutamille muille (unohdin muuten viimeksi mainita pahansisuisen henkilön, joka jotenkin oli sekaantunut Mika Myllylän menehtymiseen, voitte lukea asiasta lisää foorumista) eutanasiaa. Pienellä teolla saisivat maailmasta hieman paremman paikan.

Oli miten oli, niin onneksi Tapio Pekola ei ollut mikään julkkis, sillä jos joku tunnettu nimi olisi tehnyt saman, niin lehtien palstoilla olisi käynnistynyt syyllistämiskampanja, jossa hänet olisi teilattu itsekkääksi ihmiseksi ja hänen läheisensä joutuisivat asiasta kärsimään. Toki se olisi samalla tuonut julkisuutta epäkohdalle eli itse eutanasia-aiheelle ja jatkossa asiat olisivat ehkäpä paremmin, kun siitä tulisi hyväksytympää, mutta se myllytysaika olisi asianomaisille raskasta. Voidaan puhua vähän samasta asiasta kuin mistä on kysymys taistelussamme seppoa ja kumppaneita kohtaan. Soinin termein perseestä, mutta ei voi mitään.

Miettikääpä eutanasiaa.

Mainokset