Koko kansan Klubi!

Klubin meno Eurooppaliigan lohkovaiheeseen oli paitsi harvinaista herkkua suomalaisjoukkueelta niin myöskin urheilullisesti kova suoritus. Isot onnittelut pelaajille, Lehkosuon valmennustiimille, Ägälle ja tietysti Ollikselle, joka on ollut vuosikymmeniä mukana.

Harvoin tosiaan suomalaisella futiksella on ollut tällainen syksy. Ensin alkavat äärimmäisen tärkeät EM-2016 karsinnat. Suomen joukkueella on oikeastaan ensimmäistä kertaa realistiset mahdollisuudet selviytyä kisoihin. Osin sen takia, että kisoja on laajennettu ja osin sen takia, että kävi arvonnoissa hillitön munkki. Hieman myöhemmin alkaa puolestaan Klubin taival lohkovaiheessa. Niistä tulee kanssa 6 mielenkiintoista ottelua. Tänään muuten arvotaan ne lohkot klo 14, kannattaa katsoa UEFAn sivuilta striiminä tai Nelosen Prolta, mikäli sellainen kanavapaketistanne löytyy. UEFA:n legendaarinen kaljupää sai kahdelle edelliselle kierroksella Klubille ehkäpä parhaat mahdolliset vastustajat, joten saa nähdä jatkuuko poikkeuksellisen hyvä arpaonni yhä. Olin vähän murheen murtama kun huonossa vireessä ollut Mainz putosi jo edellisellä kierroksella, koska se olisi ollut hyvä arpa tälle Rapid-rundille. Sen jälkeen toivoin wieniläisiä, koska se oli mielestäni erinomainen vastustaja Klubin kannalta, se saatiinkin vastaan ja hipheijaa, Klubi kaatoi sen.

Ennen eilistä ottelua olin hyvin luottavainen, sillä ensimmäisen matsin jälkeen tuntui, että Klubi on parempi joukkue ja hoitaa sen jatkopaikan. Rapid piti Töölössä palloa, mutta ei saanut mitään vaarallista aikaan. Eilen oli täysin toinen ääni kellossa. Klubi oli taas pinteessä ensimmäisen vartin, mutta nyt erona oli se, että Rapid oli huippuvaarallinen. Nopeita hyökkäyksiä, nopeita ja tarkkoja keskityksiä, huikeita laukauksia. Klubin puolustus oli pinteessä, joten luulin, että taululla nähdään 5-0 lukemat. Onneksi tuli sitten heti kuitti. Se Kandjin 2-1 kavennus heti Rapidin toisen maalin jälkeen oli vähintään yhtä tärkeä kuin Lodin tasoitus Sonskilla heti Rapidin vierasmaalin jälkeen. Tämän jälkeen ottelu oli paljon tasaisempi, vaikka kyllähän se niin on, ettei Klubi juurikaan hyökkäämään päässyt.

Nikolai Alhon vastustamaton vaparimaali oli samanlainen ”salama kirkkaalta taivaalta” kuin Robin Lodin kaukoveto Töölössä. Hyvällä potkutekniikalla toteutettu erinomainen suoritus. Se yllätti taas huikeasti – varsinkin kun ensimmäisellä puoliajalla pallot olivat lennelleet koko ajan taivaan tuuliin. Tuossa maalissa oli tärkeintä VIERASMAALI. Monesti tuntuu, että olisi helpompi pelata ensin vieraissa ja sitten kotona, mutta kun tilanne on näinpäin ja onnistuu latomaan riittävästi vierasmaaleja niin onhan se kotijoukkue pinteessä. Ensin tilanne pitkään tasan yhteismaaleissa, sitten Klubi tinttaa yhden vierasmaalin, jolloin vastustajan pitäisikin tehdä kaksi, eikä aikaa ole kuin vartti. Se on paha tilanne heille ja hyvä meille. Sitten kun saatiin vielä lahjapilkku, niin tilanne oli selvä.

Lähetys loppui matsin jälkeen vähän kuin seinään, eikä mitään haastatteluja nähty, enkä ole vieläkään yhtään ehtinyt lukea tai katsoa, mutta kohta menen lehtien ja tv-kanavien sivuille katsomaan, mitä pelaajilla ja valmennuksella on sanottavaa. Sen verran hyvillä mielin tässä itse kukin on, että mielellään niitä eilisillan tunnelmia vielä muistelee. Muistelee myös vanhempiakin tapahtumia. Tulee jotenkin mieleen Klubin matsit yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hyviä ja huonoja hetkiä ovat ennenkin meille tarjonneet ja nyt sitten tulee isot pelit, joita on kiva seurata.

Mahtaa juoksupiireissä vituttaa tämä Klubin menestys, samoin maalla. Tämähän on joltain mikkelin palloilijoilta heti pois, kun toinen joukkue menestyy. Sitä suuremmalla syyllä me voimme nauttia nyt. Tällaista ei kotimaisessa jalkapalloilussa kuitenkaan joka vuosi tapahdu. 

Mainokset