Lopetan

Ulkona 3 astetta ja lehtiä tippunut puista yön aikana ensimmäistä kertaa oikein kunnolla. Ikävä talven tunnelma. Itseasiassa joskus loppiaisena oli viime talvena paljon lämpimämpää kuin nyt, joten ehkä nyt onkin kylmempi kuin talvella.

Sitten itse asiaan. Minun täytyy kai lopettaa juoksu tai siis ajatukset siitä, että voisin palata juoksun pariin kunnes selviää, mikä on vikana. Kivut ovat liian suuret. Viime viikolla yritin tehdä vähän enemmän (tosin vain tunnin kerralla) eli 2krt vesijuoksua, 3krt cross-traineria ja sitten vkl 2 lyhyttä lenkkiä – huonoin tuloksin. Olen tavallaan tottunut siihen, että jalat ovat hemmetin kipeät ja olen pitänyt puolet viikoista about lepoa ja sitten kevyttä treeniä ilman sykkeiden nostoa, mutta siinä menee tavallaan hermot. Huomaa, että kunto huononee, eikä voi tehdä sitä, mitä haluaa tehdä. Niinpä viime viikolla ajattelin, että teen väkisin vähän enemmän tai siis useammin. Jalat kipeytyivät taas enemmän (ne ovat toki jumissa ja kipeät koko ajan) jo vesijuoksusta ja crossarista, mutta juoksu oli sitten viimeinen pisara.

Nyt jalat eivät ole paitsi jumissa ja julmetun kipeitä, vaan lisäksi etureisissä, lonkissa ja nivusissa tuntuu menevän koko ajan jotain hermokipuja. Tuntuu, että sekoan. Tulee mieleen Eva Wahlströmin lehtihaastattelu, jossa hän totesi toivoneensa olevansa kuollut, jotta kivut loppuisivat. Siihen kun lisää vielä se, etten saa nyt kunnolla nukutuksi. Kesällä sain kun nautin vain beachelämästä, mutta nyt kun olen halunnut palata taas aktiivisuuden pariin niin näen painajaisia ja herään joku 3-5 krt yössä – välillä saaden uudestaan nukuttua nopeasti ja välillä ollen hereillä joku pari tuntia.

Niinpä olen päättänyt, että lopetan nyt toistaiseksi juoksemisen ajattelun. Se aiheuttaa niin paljon stressiä ja tuskaa tämä kuvio nyt. Pakko joko selvittää missä on vika (tosin lääkäreiden ammattitaidon varaan en paljon laskisi, kun ei ole toistaiseksi mikään käynti auttanut mitään) tai sitten odottaa niin kauan, ettei särkyjä enää ole. Nyt on mennyt 6kk ja 19 päivää, eikä mikään ole tullut paremmaksi – pikemminkin päinvastoin, joten pakko nyt tehdä näin.

Esportin saunassa yksi lääkäri epäili, että ongelmana on kilpirauhasen vajaatoiminto. Jotkut ovat epäilleet, että jalkojen aineenvaihdunnassa on jotain feelua. En tiedä vaihtoehtoja on monia ja mikään ei kuulosta hyvältä.

Olen ilmoittautunut ensi huhtikuulle maratonille, joten jos käy niin, että jossain vaiheessa pystyn taas juoksemaan, osallistun siihen, mutta selvää lienee se, etten pysty siinä vaiheessa näillä näkymin hyvää tulosta tekemään.

Mainokset