Larun uimahalli

Eilen alkoi omalta osaltani uimahallikausi (vko sitten kävin vielä Stadikalla). Kävin Larun uimahallissa. Tuuli paiskasi oikein myrskylukemia, joten kun tulin himaan, niin vaihdoin prätkästä autoon ja menin hallille. Kun saavuin sinne, huomasin uudet aukioloajat, uudet hinnat (kalliimpaa kuin ennen, joten päätinkin ostaa 11krt sarjalipun entisen kertamatkameiningin sijaan), maksoin ja menin sisään. Perillä huomasin, että olin ottanut himasta pimeässä rikkinäiset uimahousut, joten heitin ne roskikseen ja ajoin uudelleen himaan hakemaan toiset. Oli siis hieman käynnistymisvaikeuksia, mutta pääsin kuitenkin vesijuoksemaan.

Ensinnäkin ne aukioloajat. Viime vuonnahan hallilla ei tuntunut olevan nettisivuja, joten niitä aukioloaikoja ei saanut selville, jos niitä ei tiennyt, joten kerron nyt ne uudet tässä:

  • ti-to 16-22, sisään pääsee 21 asti, uintiaika 21.30 saakka
  • pe 18-22, sisään pääsee 21 asti, uintiaika 21.30 saakka
  • la 7-15, sisään pääsee 14 asti, uintiaika 14.30 saakka

Kätevää, kun voi mennä jatkossa iltaisin myöhemmin kuin aikaisemmin.

Larussa allas on aika pieni ja vesijuoksumatka lyhyt, koska toinen pää on liian matala, joten en viitsinyt ottaa Becoja mukaan. Toisaalta siellä on sellaisia mukavan kapeita vöitä eli ei ole pakko olla sellainen julmetun järeä. Menin siis ensimmäistä kertaa vyöllä sitten jonkun toukokuun ja läpsyttelin hissukseen eteenpäin. Radalla ei ollut kuin yksi toinen vesijuoksija ja jonkun ajan jälkeen olin yksikseni.

Täytyy sanoa, että tuolla vyömenetelmällä tulee lopulta kylmä. 40min jälkeen olin jo kyllästynyt ja kylmissäni – halusin pois. Olisi tehnyt mieli juttuseuraa. No perjantai-iltojen vakiokasvo, juoksukaverini muutti ulkomaille, joten no way jose, yksin tämä talvi pitää perjantai-iltaisin sätkiä menemään. Viimeiset minuutit olivatkin melko tuskaisia, mutta lopulta sain 52 minuuttia kasaan ja lähdin saunomaan. Alun perin olin ottanut uimalasitkin mukaan pohtien, josko olisi vähän uinutkin, mutta yllättäen ei taas huvittanut yhtään. Meressä kyllä tuli kesällä uitua, mutta hallissa en ole tainnut uida tänä vuonna kai kuin kerran, stadikalla en uinut kesällä kertaakaan.

Jalat ovat kyllä kumman kipeät edelleen. Sitä ei oikein tajuakaan, kun ei ole ennen varmaan ollut Larun hallissa näin kipeillä jaloilla. Menen aina altaaseen ja nousen sieltä ylös siitä keskiväliltä, missä se syvenee. No nyt kun ponnistin itseni vedestä ylös, niin en saanut oikein taivutettua jalkoja. Ne ovat kuin rautakanget. Jännä että asia vielä yllättää, kun olen sen kanssa näin monta kuukautta kuitenkin paininut.

No vesijuoksu nyt ainakin jatkukoon taas joku ilta.

Mainokset