Juoksuvaatteiden vaikutus juoksuvauhtiin

Joku aika sitten juoksukaveri muutti Norjaan ja kertoi myöhemmin, että Holmenkollenilla about 50 prosentilla juoksijoista on 2XU:n kompressitrikoot. Ajattelin, että jumakauta: huuhaavillitys! Ehkä se ei olekaan niin. Tavoistani poiketen laitan nyt tähän suoraan käännetyn jutun. Kyseessä on juttu juoksuvaatteiden vaikutuksesta juoksuvauhtiin. Se on julkaistu riippumattoman Der Postillon lehden verkkosivuilla (uusi tuttavuus minulle) ja siitä vinkkasi minulle Runnersworld.de facebookissa.

Vapaasti käännettynä (originaali: http://www.der-postillon.com/2014/11/jogger-ohne-hautenge-laufhose-schafft.html)

Hölkkääjä pääsee vain 2km/h, koska hänellä ei ole ihonmyötäisiä juoksuhousuja.

Heidelberg (dpo) – On harmillista! Jonathan E. saavuttaa vain kahden tuntikilometrin vauhdin säännöllisellä reitillään Neckarin varrella. Syy 26 vuotiaan hitauteen, joka aloitti lenkkeilyn kolme viikkoa sitten: tähän mennessä hän ei ole hankkinut sellaisia ihonmyötäisiä juoksuhousuja, jotka jokaisella ammattimaisella juoksijalla on.

”Hyvin treenanneena seurafutaajana ajattelin, että ei puistossa juoksemiseen paljon vaadita”, näin Johathan E. ”Mutta jo ensimmäisellä kerralla ihmettelin, miksi etenin niin naurettavan hitaasti“.

Näin se menee oikeasti: tämä juoksija voi vaivattomasti saavuttaa 2km/h nopeuden. Sen jälkeen kun viidentenä päivänä sorsaperhe ohitti hänet, sai E. tarpeeksi. Hän etsi netin juoksufoorumeista informaatiota ja löysi nopeasti vastauksen: suuren ilmanvastuksen vuoksi on tavanomaisilla urheiluvaatteilla lähes mahdotonta saavuttaa yli kahden tuntikilometrin vauhti. Ihonmyötäisillä housuilla, niihin sopivalla yläosan vaatetuksella, keltaisilla tai pinkeillä high-tech-jalkineilla sekä vähintään hikinauhalla, sykemittarilla tai urheilulaseilla pääsee sen sijaan välittömästi jopa 11 kertaa niin nopeasti kuin tavallinen sunnuntailenkkeilijä.
„Ja minä kun luulin aina tähän mennessä, että nämä tiukat vaatekappaleet olivat vain muoti-ilmiö, joilla pakaroita ja genitaaleja tuotiin paremmin esille“, tunnustaa E. ”Olin niin naiivi!” Tällä viikolla opiskelija on tilannut internetistä ihonmyötäiset juoksuhousut ja kaikki siihen liittyvät lisävarusteet, jotta hän voisi viimeinkin harjoitella oikealla tavalla. ”Iloitsen jo täysin siitä, että tulen olemaan liikkeellä vauhdikkaammin kuin 2km/h”, näin tulevaisuuden juoksuammattilainen, joka pakettia odotellessaan on lainannut pikkusiskonsa jumppahousut.

Siitäs saitte, jos ette muuten ole uskoneet!

Mainokset