Pienen virheen merkitys

HJK päätti eilen Eurooppaliigakautensa hyvään otteluun. Itseasiassa se olisi voinut voittaa sen ottelun. Joukkue kasvoi kauden aikana ja uskalsi pelata hyvin. Ennen takaiskumaalia, joka takasi Bruggelle 2-1 voiton, näytti siltä, että se, joka tekee seuraavan maalin, olisi kyllä Klubi. Nyt ei kuitenkaan käynyt niin ja Klubi hävisi, eikä saanut yhtään pistettä, eikä yhtään rahaa (100000€ per piste). Kokonaisuudessa kaikki jäi kuitenkin plussan puolelle, esitystä ei tarvinnut hävitä ja kausi oli myös taloudellisesti jättipotti.

Hyvä opetus tässä on se, että kannattaa tehdä asioita ja jos tulee pieniä virheitä niin so what. Hyvänä esimerkkinä Bancén hankinta. Moni lyttää nyt burkinafasolaisen hankinnan lyttyyn. Ei saanut paljon peliaikaa ja häneen meni rahaa, olisi muka voinut käyttää senkin junioreihin. Käydäänpä kuitenkin läpi tilannetta. Kandji ei pelannut kovin loistavasti loppukesästä ja sitten Miklulle tuli vielä kerran tilaisuus päästä Saksan kentille. Säästettiin Miklun palkasta, oltiin selviydytty Eurooppaan, Kandji oli kysymysmerkki ja mitä jos Kandji loukkaantuu, mitä sitten tehdään. Edessä on kuitenkin 6 kovaa europeliä. Niinpä Klubi löysi nopealla aikataululla muutaman vahvistuksen (Annan ja Porokara tulivat Schüllerin ja Alhon loukkaantumisten takia ja Bancé sitten tuomaan kilpailua hyökkäykseen ja olemaan nyt vähintäänkin backup loukkaantumisen varalle). Annan oli loistava, Porokara ja Bancé kärsivät loukkaantumisista, mutta eivät vakuuttaneet. Jokainen piste oli kuitenkin 100000€ arvoinen pelkästään palkintorahoina, joten muutaman kuukauden sopimukset eivät nyt todellakaan olleet mitään.

On helppo syyttää, että HJK:n toimistolla tehtiin virhe, kun hankittiin Bancé, mutta samalla tavalla voidaan sanoa, että eilen tehtiin virhe puolustuksessa. Heikkinen oli vielä kentän ulkopuolella, kun Brugge hyökkäsi, Perovuolta tuli huono purku maalin eteen, josta belgialainen tinttasi pallon pömpeliin. Menetettiin 100000€ yhden tilanteen vuoksi, joka on enemmän kuin Bancén palkka. Pienet virheet siis merkitsevät jalkapallossa, mutta mitä sitten. Turha ylikorostaa yksittäisiä detaljeja, kun kokonaisuus on kuitenkin tärkeintä eli se, että HJK pelasi loistavan kauden, joka oli niin urheilullisesti kuin taloudellisestikin lähes täysosuma. Kun yrittää ja tekee asioita, niin tapahtuu hyviä juttuja vaikka matkan varrelle osuisikin pieniä virheitä.

Mainokset