Foorumien moderaattorit ovat Suomen jihadistejä

Nyt kun sulattelemme näitä järkyttäviä tapahtumia Pariisissa, on hyvä muistaa, että vaikka Neuvostoliitto on hajonnut, ei Suomessakaan edelleenkään ole kattavaa sananvapautta. Varsinkin nettifoorumeille on pesiytynyt ikävä ja fanaattinen moderaattoreiden joukko, joka mielivaltaisesti päättää, kuka saa kirjoittaa ja mistä aiheesta.

Aivan samalla tavalla kuin nämä ääri-islamistiset terroristit, myös nämä moderaattorit saattavat avata tulen, jolloin henkilö/keskustelija katoaa maailmankartalta saman tien. Ei henkilö itse fyysisenä olentona, vaan hänen internetminänsä. Samalla häneltä saattaa kadota sen harrastuksen ystäväpiiri, koska yhteystiedot menevät siinä samalla.

Usein nämä teot ovat hyvinkin järjestelmällisiä, suunniteltuja. Ensin usutetaan joko joku alhaisen älykkyysosamäärän typerys vittuilemaan tai sitten häsää kirjoittajalle aiheuttaa joku tyyppi, joka on hikeentynyt samalla tavalla kuin jotkut nämä äärijärjestöt. Jos kirjoittaja ei lue yksityisviestejä, jotka sisältävät uhkailuja tai tappoviestejä niin sitten he alkavat pommittaa foorumin varsinaisessa leipätekstissä. Jos ja kun kirjoittaja sitten reagoi ja osallistuu keskusteluun, koska kyseessä on nimensä mukaisesti keskustelufoorumi, niin kirjoittaja saa rangaistuksen vaikka on uhri. Varsinaiset syylliset eli vittuilijat ja häsän aiheuttajat, eivät saa mitään rangaistusta, eikä tuomiosta voi edes yleensä valittaa mihinkään. Usein moderaattorit ovat kaiken lisäksi kasvottomia toimijoita, joiden henkilöllisyys ei ole tiedossa.

Miten me voimme sitten varautua tällaiseen terrorismiin? Luennollisesti siten, ettemme rekisteröidy millekään nettifoorumeille. Kun emme ole mukana, niin nilkit eivät pääse iskemään.

Loppuun haluan siteerata tässä helmikuun 2015 Entrepreneur-lehden pääkirjoitusta. Päätoimittaja Amy C. Cosper kirjoittaa seuraavasti:

In the Nordic countries there is a deeply held principle about standing out from the crowd. It’s called the Law of Jante, and it essentially states that if you call too much attention to yourself, you will be denounced, and you must retreat. Everyone is equal. So stop being so excellent.

Things are slowly changing.

It’s becoming OK to stand out. It’s OK to call attention to yourself. It’s OK to be great.

Terroristit/moderaattorit, hajotkaa!

Mainokset