Suomi on venäläinen.

Oletteko seuranneet Ylen sunnuntai-illoissa lähetettävää ohjelmaa Suomi on venäläinen? Se on mielestäni mielenkiintoinen sarja. Eilen kerrottiin, että suomalaiset ovat mentaliteetiltaan samanlaisia kuin venäläiset ja minusta se pitää paikkansa.

Nyt kun taloustilanne on huono, on huomioitavaa se, ettei nähdäkseni tilanne kohennu ja korjaannu pelkästään viilaamalla, vaan pitää tehdä kunnollinen asennemuutos. Sellaisella slaavilaisella sluibailulla ei enää pärjätä, vaan meidän pitää tehdä asiat paremmin ja vaatimustason pitää olla korkea.

Laitan kevennykseksi tähän pari kuvaa uudesta Esport Bristolista. Siellä on varmasti yritetty tehdä ihan hyvä ja laadukas kuntokeskus, mutta kun ei ole kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin, niin ei ole onnistuttu erinomaisesti.

WP_20150309WP_20150309 1Tuossa siis kuvassa esimerkin omaisesti havannoillistettuna, millaiset pukukaapit siellä on. Ei kaappi tyhjänä, vaan niin, että tavarat ovat sisällä, jotta tajuatte kuinka kummallinen se kaappi on. Se on paitsi pieni (mukana ei edes toista laukkua, jossa läppäri, niin silti ei mahdu), vaan lisäksi se metalliosa, johon henkarit ripustetaan, on aivan pilipali. Jos ja kun on yksi reikä ja sen ympärillä pari nokaretta koukkuina niin kuinka siihen muka laittaa takin muiden vaatteiden lisäksi. Ei onnistu, vaan pitää ottaa kaksi kaappia. Ko. kaappi on ilmeisesti suunniteltu Kalifornian lämpöön, mikä on tietystikin ihan ok, mutta Suomen olosuhteissa tilaaja olisi voinut vaatia modifikaatioita. Tutkin tuota kaapin rakennetta ja siellä katossa on erilaisia kiinnitysreikiä, joten onhan sinne mahdollista laittaa erilainen osa sinne. Jos minä olisin ollut tuollaisessa projektissa mukana, olisin vaatinut kuvia siitä, kuinka vaatteet ovat siellä kaapissa tai jopa mahdollisuutta kokeilla mallikappaleella kaappia käytännössä. Nyt lopputulos on se, että joka kerta pitää mennä pyytämään lisäavainkortti, jotta voi ottaa kaksi kaappia.

Entäpä sitten suihkutilat.

WP_20150309 2Kaikki uutta ja hiton hienoa. Iso, todella tilava sauna, 11 modernia suihkua, tyylikäs kaakeli, mutta sitten on vain 8 pyyhekoukkua. Ne ovat vielä kaiken lisäksi kahden pareissa, joten moni laittaa yhteen koukkuun pyyhkeen ja toiseen muovikassin, jossa on pesuaineet. Niinpä siihen mahtuukin potentiaalisesti ehkä vain 4 asiakkaan tavarat ja suihkuja 11. Ryhmäliikuntatunneilta esimerkiksi voi tulla hyvinkin paljon asiakkaita samaan aikaan peseytymään. En ymmärrä, miten joku on voinut hyväksyä, että koukkuja laitetaan vähemmän kuin suihkuja on. Varsinkin kun kuvasta näkee, että koukkuja olisi mahtunut vaikka kuinka paljon. Peräseinä ei ole edes täynnä ja se vasen seinä oven vieressä on kokonaan ilman koukkuja.

Nämä ovat ihmeellisiä asioita, jotka eivät käsittääkseni voisi tapahtua esim. Saksassa. Vähän hupijuttuja tietysti, eikä maailman tärkeimpiä asioita, mutta se on vain niin, että ne yksityiskohdat muodostavat kokonaisuuden. Sitä huomaa heti, jos jossain on mätää tai joku ei ole kunnossa. Jotenkin tarpeetonta laskea jonkun tasoa sen takia, ettei sitä tehdä ihan kunnolla, vaan vain sinnepäin.

Joo, oletko sinä venäläinen?

Mainokset