Champions League arvonta

Tänään oli taas Gianni Infantinon pallot kulhossa ja CL-Auslosung vauhdissa. Olen missannut muutaman tämän kauden arvonnan, mutta nyt olin hereillä ja kävin ajoissa lounaalla. Kuten Gianni, loistava mies arpomaan, sanoi: tässä vaiheessa pallot eivät enää aukea niin helposti kuin alkukierroksilla.

Palloja pyörittämässä oli Borussia Dortmundin riveissä 1997 CL:n voittanut Karl-Heinz Riedle. Alkujubailua taas kiitettävästi, jotta ihmisten jännitys kasvaisi turhankin korkeaksi. Sitten arvontaan:

Eka pallo:

Toivoin, että sieltä tulisi heti kärkeen FC Bayern, niin saataisiin pahin jännitys pois. Ei tullut, vaan tuli Paris Saint Germain.

Toinen pallo:

Toivoin, että tulisi FC Barcelona tai Real Madrid. Molemmissa tapauksissa hyvä, rahajoukkue tippuisi, koska PSG:kään ei ole heppoinen. Tulikin FC Barcelona, jonka PSG kohtasi alkulohkossakin. Silloin PSG voitti kotonaan (näin pelin tv:stä) ja Camp Noulla puolestaan Barcelona oli parempi.

Arvio parista:

FC Barcelona on parempi joukkue ja pelaa parempaa futista, mutta voi kilpistyä joko tehottomuuteen tai ongelmiin toppariosastolla. PSG:llä on huippuyksilöitä sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, mutta se kokonaisvaltainen pelinrakentelu on vähän heikompaa. Paikat syntyvät vähän sattuman kauppana.

Kolmas pallo:

Toivoin taas FC Bayernia. Tuli Atlético de Madrid, viime vuoden finalisti, joka meni nyt onnekkaasti rankkareilla Leverkusenia vastaan jatkoon.

Neljäs pallo:

Toivoin FC Bayernia. Ajattelin, että me voitamme Atléticon, joten kokeillaan jo tässä vaiheessa. Ei tullut, tuli Real Madrid, heidän viime vuoden finaalivastustaja. Kaksi paria arvottu, kolme espanjalaisjengiä mennyt.

Arvio parista:

Tämä on tosi arvoituksellinen. Alkukaudesta ajateltiin, että Real voi olla Euroopan paras joukkue. Se oli menossa vakuuttavasti Espanjan mestaruuteen. Sitten tapahtui jotain. Viime kierroksella Schalkea vastaan vain hyvä onni ja C.Ronaldon onnistumiset pelastivat. Päästävät nyt valtavasti maalejakin. Atlético oli vaisu Leverkusenia vastaan ja pääsi jatkoon vasta rankkareilla. Muutenkin joukkue on hieman huonompi kuin viime kaudella. Tosin on sinne vahvistuksiakin tullut. Jos jompikumpi joukkue syttyy niin voi mennä pitkälle, mutta en osaa arvioida kumpi hoitaa, koska ovat olleet vähän alamaissa.

Viides pallo:

Taas toivoin FC Bayernia. Tuli Porto, joka hoiti vakuuttavasti FC Baselin, mutta onko sveitsiläisseura sitten näissä karkeloissa mikään mittari.

Kuudes pallo:

Toivoin taas FC Bayernia. Ei ole vähään aikaan pelattu portugalilaisseuran kanssa ja kyllä se hoidetaan, jos ei itse töpätä ja nyt tulikin sitten FC Bayern München.

Arvio parista:

1987 finaalissa FC Bayern johti 1-0 ja menin nukkumaan kun olin rättiväsynyt. Laitoin nauhoittamaan videolle. Aamulla huomasin, että johto oli menetetty ja olimme hävinneet 1-2. Se harmitti ja harmittaa vieläkin. Tosin ei niin paljon kuin 1999 tappio lisäajalla, mutta silti Portosta ei ole parhaimmat mahdolliset muistot. Se on kuitenkin vastustaja, joka on selkeästi huonompi kuin FC Bayern, joten jos pelataan normaalitasolla, voitetaan.

Seitsemäs pallo:

En enää toivonut mitään, tuli huippuvireinen Juventus.

Kahdeksas pallo:

Enää yksi joukkue jäljellä, sieltä paljastui vähän mielestäni jopa yllätyksellisesti näin pitkälle päässyt AS Monaco.

Arvio parista:

Monaco pudotti Arsenalin, mutta oli toisessa osaottelussa vastaantulija. Sen sijaan Juventus on päässyt kovaan vireeseen ja oli loistava Dortmundia vastaan. Kiva nähdä, että torinolaisseura on nousemassa takaisin Euroopan huipulle. Menevät mielestäni tästä aika selvästi jatkoon.

Mainokset