Paluu kilpailuihin?

Olen pohtinut hölkkäkilpailuihin osallistumista. Ehkä.

Vuosi sitten kevättalvella olin loistavassa nousukunnossa, maaliskuun alussa kylmässä kelissä meni puolikas 1.23 ilman mitään keventelyjä tai lepäämistä, mutta sen jälkeen meni joku vikaan ja sain melkein vuoden kestäneen terveysriesan. Ei voinut oikein juosta, eikä mitään selitystä, miksei. Vapun tienoilla maratonilla pystyin juosta vain 6km kunnes jalat olivat loppu. Sen jälkeen sinnittelin väkisin maaliin karmealla ajalla, enkä palautunut siitä oikein millään. Vielä kuukausia tuon jälkeen jalat kramppailivat kevyessä vesijuoksussakin. No, pikkuhiljaa syksyllä pystyin ottamaan hieman juoksua mukaan ja lokakuussa jo vähän vk:takin.

Siinä missä vuosi sitten talvella tein monipuolisesti jopa 100km viikossa sis. vedot, maravauhtisen, pitkiksen sekä pari ryhmäliikuntaa treenauttamaan keskivartaloa ja juoksuvoimaa ja vielä palauttava vesijuoksu niin, että kovistakin harjoituksista palauduin seuraavaksi päiväksi erinomaisesti niin nyt pystyn juoksemaan vain ehkä max 3krt viikossa, eikä määrä ole kummoinen. Jalat ovat jatkuvasti edelleen kipeät ja jossain on aina helvetin kipeitä kohtia.

En pysty kunnon laadukkaaseen harjoitteluun, joten tämän kuun lopussa oleva Düsseldorfin marathon, ns. revanssi, jolle olen ilmoittautunut, tullee olemaan DNS. Ei voi lähteä.

Välillä sitä sitten miettii, että pitäisikö vain hinkata alhaisilla tehoilla, käydä salilla ja tehdä muuta liikuntaa. Välillä taas tulee sellainen fiilis, että haittaisiko se mitään, jos menisi tekemään jonkun reippaamman hölkkäkisan. Jos jalat eivät kestä tai vauhtikestävyyttä ei ole niin so what. Tämän asian kanssa nyt pähkäilen. En siinä mielessä siis, että voisin lähteä jotain kovaa tulosta tekemään minnekään, vaan siinä mielessä, että olisikohan joku rypistys muuten vain hyvä juttu käydä tekemässä. En oikein osaa sanoa.

Pääsiäisen jälkeen on ollut taas ihmeen kipeitä kohtia, joten mitään vauhdikkaampaa ei ole tehnyt edes mieli vetää. Yhdessä vaiheessa juoksin kolme pitkistäkin, mutta niistäkin on nyt varmaan kuukausi. Siinä mielessä lähtökohdat eivät ole hyvät, mutta silti takaraivossa jyskyttää sellainen ajatus: kenties sitä voisi luukuttaa vähän.

Mä en tiedä. Saattaa siis olla, että saatan ilmestyä johonkin hölkkään lähtöviivalle. Toivottavasti juoksufoorumin pahimmat kusipäät eivät ole silloin paikalla.

Mainokset