Precorin kaveri Esportissa

Sattumalta Esportissa oli tänään Precorin henkilökuntaa. Sellainen sporttinen kaveri esittelemässä kuinka laitteet toimivat. Otin ns. hihasta kiinni kun hän meni ohitse ja annoin palautetta koskien juoksumattoa Precor TRM 885. Kävimme ihan hyvän keskustelun. Emme olleet kaikesta samaa mieltä, mutta vaihdoimme ajatuksia. Sain esitettyä palautetta ja hän antoi jotain vinkkejä. Lopuksi sain vielä pari proteiinipatukkaa eli hyvin hoidettu asiakaspalvelutilanne Precorilta.

Paras anti oli se, että hän näytti kuinka Esportin ranneketta voi käyttää sisäänkirjautuessa Precoriin. Itse olen laitteita käyttäessäni aina joutunut laittamaan käyttäjätunnuksen ja salasanan. Se on turhauttavaa, varsinkin kun ne kosketusnäytöt ovat vähän tahmeita. Nyt ei tarvitse enää tehdä niin. Näytän ranneketta siihen oikeaan yläreunaan vihreään valologoon ja avot: olen sisällä laitteessa omalla käyttäjätunnuksella. Kuinka kätevää! Se on mahtava parannus treenirutiineihini, ominaisuus joka on ollut olemassa, mutta Esportissa ei ole osattu asiakkaille siitä kertoa.

En antanut palautetta cross-trainerista tai AMT:stä. Ne ovat paremmat kuin muilla valmistajilla. Eivät tulleet puheeksi, koska minulla oli huoli nimenomaan juoksumatosta.

Precorin kaveri sanoi, että matto on voittanut testeissä kaikki muut matot. Yritin selittää puutteista. Ensinnäkin se, kun tila on matala ja muutenkin jos tehdään esim. intervallitreeniä, maravauhtista tai pitkistä niin silloin täytyy olla tuuletin. Se on se lähtökohta, ei telkkariruutu. En tajua mitä testejä sellainen laite on voinut voittaa, missä ei ole tuuletinta. Jos on ilmastointi kunnossa niin se auttaa, mutta silti ihmiset haluavat eri lämpötiloja riippuen siitä, kuinka kovaa treenaavat, joten tuuletin pitäisi olla. Precorilta sanottiin, että se on tilojen ongelma, ei heidän, että on kuuma. En tajua miksei laitteissa voi olla se tuuletin aina ja juoksija päättää, käyttääkö sitä vai ei. Toisekseen en ymmärrä, miksi Precor myy tuotteita noin vain uuteen saliin ilman, että selvitetään, mihin ne aiotaan asentaa ja kuinka tulevat siellä toimimaan.

Muita, erityisesti intervallitreeneissä haittaavia asioita on se korkean painopisteen tuomat haasteet. Itse kun olen noin 170cm niin olen vaikeuksissa kovassa juoksussa. Joudun kurottamaan eteen ja ylös kovassa vauhdissa säätäessäni nopeutta. Se tuntuu vaikealta ja vähän vaaralliselta. En myöskään näe muuta kuin nopeuden ja kulman kunnolla, se kuljettu kilometrimäärä on liian korkealla, ei ole näkökentässä kunnolla silloin, kun juostaan kovaa. Jos haluaa tehdä tonnin, kahden tonnin vetoja tai yassoja esimerkiksi niin sitä haluaisi aika selkeästi nähdä paljonko vielä, ilman että tarttee kuikuilla. Vastaus oli se, että näyttö muka on suunniteltu niin että se sopii 150-204cm juoksijoille. Kaikella kunnioituksella, tuon täytyy olla paskapuhetta. Se screen ei ole pystysuunnassa liikuteltava, se ei voi sopia noin eri mittaisille juoksijoille.

Toinen juttu on se, että se vauhdin lisäys ja hidastaminen ei ole kovin nopeata. Star-Tracin matot, joilla olen aiemmin juossut, ovat tuossa suhteessa nopeampia. Precorin henkilö sanoi, että heillä se tapahtuu nopeammin kuin kilpailijalla, mutta mielestäni se on liian hidas, varsinkin kun sinne joutuu kurottamaan kuten aiemmin mainitsin.

Hyvää on se alamäkijuoksu. Se tuli puheaksi. Palauttavia ainakin voi tehdä alamäkeen. Niin kovaa kulmaa sinne ei saa, että voisi oikeasti treenata mäkiä esim Comradesia varten, mutta palauttava on ihan jees. Sen sijaan en ymmärrä valmiiksi ohjelmoituja ohjelmia, joissa on mäkiä. Kuinka on mahdollista, että niissä on vain tasaista ja ylämäkeä? En ole ikinä juossut ulkona niin etteikö ylämäen jälkeen tulisi joskus alamäki. Ne valmiit ohjelmat ovatkin juoksumatossa roskaa. Sinne ei kaiken lisäksi saa ohjelmoida itse ohjelmia, vaan jonkun treenin voi lisätä suosikiksi, minkä on siis jo tehnyt. Tehty treeni ei ole kuitenkaan täsmällisesti varsinkaan nopeuksien suhteen aiottu, joten pitäisi olla kyllä mahdollisuus ohjelmoida netissä ne treenit ja valita sitten valikosta omista treeneistä. Esim. juuri vetoharjoitukset.

Se myöskin ihmetyttää, miksei näytölle saa vaikkapa sellaista screeniä, jossa mennään kentän ympäri ja juoksudata on siinä keskellä. Silloin kun juostaan kovaa, ei voi keskittyä esim. televisioon. Toinen asia on se, että esim. pitkiksillä tai maravauhtisilla kiinnostaisi juosta vaikkapa Bostonin reittiä tai jotain muuta kisaa, nekin ovat mahdollisia jo joissain matoissa. Jos on kerran kosketusnäytöllinen screeni, jossa väritelevisio niin siihen voi ajaa videon jostain kisareitistä ja sitä voi sitten juosta, mutta ei tässä matossa.

Joskus sitä hämmästelee, eivätkö nämä laitevalmistajat kuuntele juoksijoita kuten Antonio Vegaa, joka Minnesotassa treenasi 1.01 puolimaratoonariksi juoksumatoilla. Vaihtelun vuoksi hän kävi saman ketjun eri saleilla ja eri matoilla saadakseen treenimäärät tehdyksi.

Tiedän, että tuo matto ei ole juoksijan käyttöön hyvä muuta kuin peruslenkeille. Puuttuvan tuuletuksen ja käytettävyyden vuoksi. Tiedän myös vaihtoehtoja, mutta kun en ole päässyt kunnolla testaamaan niin en tiedä, onko mikään täydellinen. Woodwayn vehkeet tekisi mieli päästä kunnolla testaamaan kyllä.

Hyvä oli kuitenkin, että pääsi käymään kunnon keskustelun ja antamaan palautetta. Tuo Precorin matto on ollut jonkinlainen apina niskassa. Niissä olosuhteissa sillä ei nimittäin voi vauhtitreenejä kunnolla tehdä. On liian kuuma nyt ainakin ens alkuun.

Mainokset