Helsingissä on roskia maassa joka paikassa

Kävin lauantaina pitkiksellä ja huomasin, että lähes jokaisen vihreän roskiksen ympärillä oli roskaa ympäriinsä vaikka millä mitalla. Onhan samaa ollut ennenkin, mutta nyt Munkkiniemessä ja muuallakin oli aivan käsittämättömän siivotonta. Tuolle asialle pitää tehdä jotakin.

Ensinnäkin nuo vihreät roskikset pitäisi puistoista ja kävelyteiden kupeista saada pois ja korvattua paremmilla roskiksilla. Mielummin vähän isompia ja harvakseltaan kuin noita minikokoisia roskiksia, jotka ovat niin huonosti suunniteltuja. Se suuaukko on sellainen, että se tekee liian jyrkän kulman, joten hiemankin isompi esine jää sinne jumiin, joten roskat eivät mene roskiksessa alas saakka, joten ne täyttyvät nopeammin. Toisekseen varikset osaavat mennä sinne sisään ja repiä muovikassit sieltä ulos ja levitellä roskia ympäriinsä. Niinpä esim. grillaamisen jälkeen ei ole suotavaa laittaa mitään eväiden tähteitä niihin vihreisiin roskiksiin.

Mitä sitten voidaan tehdä, jos ja kun Stara tyhjentää noi roskikset ehkä vain kerran viikossa. No ensinnäkin tietysti parantaa roskiksia kuten totesin, mutta toisekseen mietin sitä, että silloin kun on hyvät kelit niin voisivatkohan kaupungin työntekijät fillaroida rannoilla ja puistoilla, vaihtaa roskapusseja ja kuljettaa tavarapyörillä ne roskat pois. Nythän ei tarvitse hiekoittaa, eikä ajaa lumia pois, joten kai he muutakin voisivat tehdä kuin istua varikolla ja juoda kahvia.

Toinen vaihtoehto olisi rekrytoida työttömät ja juopot roskia keräämään. Jokin aika sitten oli juttu, että Hampurissa tai jossain muussa saksalaisessa kaupungissa juopot ja huumehörhöt siivoavat katuja kaljapalkalla. Ovat niin innostuneet hommasta, etteivät ole tarjottuihin olutpulloihin juuri edes kajonneet. Varasto on lähes täynnä olutta. Tekevät siis aikansa kuluksi siivoushommaa palkatta. Samaa voisi kokeilla täällä. Ihmiset saisivat mielekästä tekemistä. Ehkäpä Juoksufoorumin seppo ja Sanna, jotka ovat pultsareiden hyviä ystäviä, voisivat käydä puhumassa niille, jotta voisimme käydä jatkossa lenkillä ilman, että tuolla ulkosalla on sotkuista. Tämä nimittäin ei voi näin jatkua. En ainakaan itse halua nähdä törkyisiä puistoja ja ulkoiluteitä.

Mainokset