Antakaa meille valkoiset paidat!

Nyt kun kesä on vihdoin saapunut ja on ollut lämpimiä juoksukelejä, voisi olla innostusta pitää vaaleita asuja. Tänään menen lenkille tättärää mustassa paidassa. Minulla on nimittäin kolmet oranssit shortsit ja tänään osuu juuri nimenomaan sellaiset jalkaan, eikä sattunut olemaan rotaatiossa sopivasti tarjolla valkoisia paitoja, joten mennään sitten mustalla.

Joku viitisen vuotta sitten alkoi juoksuvaatteissa ja -kengissä värikkyyden valta. Tuli pirteät värit mustan ja valkoisen rinnalle ja osin tilallekin. Juoksutapahtumissa saadut paidatkin alkoivat pikkuhiljaa saada kivaa väriä ilmeisesti Midnight Runin innoittamana. Se tuo ihan mukavaa väriä katukuvaan. Samalla kuitenkin kun ei saa tapahtumista valkoisia paitoja, eikä niitä tunnu olevan oikein kaupassakaan myynnissä ja samalla vanhoja joutuu heittämään pois, niin alkaa olla vähän huono tilanne.

Onnistunut värivalinta juoksutapahtuman paidassa on yhtä olennaista kuin laatu ja sopiva koko, se saa ihmisen käyttämään sitä paitaa lenkillään ja kun paitoja käytetään tuolla juoksulenkeillä niin tapahtuma saa uusia asiakkaita. Epäonnistunut värivalinta voi puolestaan tehdä paidasta hylkiön, jolloin sitä käytetään vähän ja markkinoinnillinen hyöty on kehno.

Valkoisesta paidasta ajatellaan usein, että jos siinä alkaa näkyä hikitahrat tms. niin se on huonoa mainosta tapahtumalle ja ehkä sen käyttöikä on aran värinsä vuoksi lyhyempikin. Toisaalta se on aika neutraali väri, joten se sopii käytettäviksi myös konservatiivisemmille kuluttajille, jolloin kokonaiskäyttökertamäärät kaikkien juoksijoiden kesken olisivat suuret.

Jos otetaan esimerkiksi HCR niin niiden neonvihreä ja neonpunainen paidat olivat kyllä niin näyttäviä, että ihmiset käyttävät niitä todella paljon juoksulenkeillään. Ainakin Helsingin katukuvassa niitä paitoja näkyy todella runsaasti. Pelkästään noiden paitojen vuoksi olisin ehkä halunnut olla noissa tapahtumissa mukana niin minullakin olisi sellaiset paidat. Tuosta on eneää vaikea laittaa paremmaksi, joten sitä miettii, mikä muu paitaväri voisi enää olla sellainen, mikä HCR:n kannattaa tarjota, jotta asiakkaat innostuisivat ja jotta siinä olisi jotain tuoretta touchia.

Oma ehdotukseni on se, että HCR jakaisikin parina seuraavana vuonna valkoiset paidat, joissa painatus olisi neonvihreä ja neonpunainen eli tavallaan sama värimaailma, mutta ei paidan päävärinä, vaan painatuksen värinä. Niin ihmiset saisivat tilkittyä niitä mahdollisia pullonkauloja varustepuolellaan, mitä valkoisten juoksupaitojen hieman heikosta saatavuudesta on saattanut aiheutua.

Mainokset