Dösälippu on liian halpa

En saa ajaa käden takia, joten kuljen bussilla. Nykyään ei ole enää 10-matkan lippua, joten ostin aikaa matkakorttiin. Ostin siis 14 päivää ja se maksoi 25,90€. Mielestäni se on todella vähän, koska periaatteessa sillä voi matkustaa mielin määrin. Mihin aikaan tahansa, on ruuhkaa tai ei.

Noissa täytyy olla valtavan suuri subventio. Jotenkin tuntuu, kun matkustaminen ei joka matkaa tehtäessä ole vastikkeellista, se yllyttää turhaan matkustamiseen. Ei fillaroida, eikä kävellä, mikä johtaa ylipainoon.

Tuntuu myöskin kummalliselta, miksi keskiluokan tai hyvätuloisten pitäisi saada matkustaa noin halvalla. Mielestäni subventiota pitäisi pienentää, lippujen hintoja nostaa ja sitten, jos joku on pienituloinen, niin hän voisi saada jotakin hyvitystä.

Kornia asiasta tekee se, että kaupunkipyörät, jotka lisäisivät ihmisten aktiivisuutta ja kuntoa sekä asettaisivat vähemmän painetta muulle kalustolle, on otettu poiskäytöstä, eikä korvattu uusilla säästösyistä. Samaten Kutsuplus-kokeilu lopetetaan vuoden lopussa kustannussyistä, vaikka sen saama subventio on marginaalista verrattuna kaikkeen muuhun subventioon. Matkakorttien 14 ja 30pvän lippujen subventiota pitäisi ehdottomasti pienentää ja pitää Kutsuplus-liikenteessä. Se on kätevä palvelu esimerkiksi hieman vanhemmille ihmisille, jotka pääsevät pysäkiltä pysäkille kätevästi ilman vaihtoa. Heillä ei mikään työnantaja maksa työkaluja jne. Eikä kaupunkipyörien hankkimista pidä enää yhtään viivyttää.

Eli: nostakaa kausilippujen hintoja. Nyt tuntuu, että kertalipuista on tehty kalliita ja aikaan perustuvat liput ovat liian halpoja.

Mainokset