Mannerheimintie 102 opiskelijakämpiksi

Syksy varrella on käyty keskustelua siitä, että Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta olisi toheloimassa ja muuttamassa Mannerheimintie 102 sijaitsevan entisen Finnairin pääkonttorin asuntojen sijaan pienvarastoiksi. Päätin puuttua asiaan ja kirjoittaa sähköpostia kaupunkisuunnittelusta vastaavalle apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäelle. Yleensä tapanani ei ole rikkoa mitään kirjesalaisuuksia, mutta kun kerran olen sen sähköpostin itse lähettänyt, niin saan sen kai blogissanikin julkaista

Terve Anni,

olen tässä syksyn mittaan seurannut sivusta lehtien kirjoituksia Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan toheloinnista. Niinpä on pakko puuttua asiaan ja lähettää Sinulle sähköpostia. Kyse on siis Mannerheimintien varrella sijaitsevasta rakennuksesta, jossa on toiminut Finnairin pääkonttori ja josta kaavaillaan nyt pienvarastotilaa.

Varastojen sijoittaminen Helsingin keskustaan on järjetön ajatus. Meillä on valtava pula pienistä asunnoista, mikä johtuu hyvin pitkälti Helsingin kaupungin harjoittamasta huonosta politiikasta (uusien asuntojen keskikokovaatimus 75m2, esteettömyys- ja autotallipaikkavaatimukset jne.) Vaikka muuttoliike pääkaupunkiseudulle on ollut voimakasta, ei ole löytynyt mitään keinoja vastata siihen yksiöiden ja kaksioiden tarpeeseen. Kun olisi pitänyt rakentaa uusi Kallio, on rakennettu kauppakeskuksia ja suuria asuntoja. Se haittaa Helsingin kilpailukykyä esim. start upeissa verrattuna vaikkapa Berliiniin. Uusien yritysten lisäksi opiskelijat, nuoret ja pienipalkkaiset yksinasuvat ovat vaikeuksissa asuntomarkkinoilla. Nyt saman jonon jatkoksi on tulossa valtavan suuri joukko maahanmuuttajia, jotka ennemmin tai myöhemmin päätyvät valtaosaltaan kuitenkin pääkaupunkiseudulle. Siinä tilanteessa noin hyvällä paikalla olevan rakennuksen muuttamattomuus asunnoiksi on edesvastuutonta ja mikäli joku päätös on jo tehty, niin se pitää muuttaa.

Ylen sivuilla kerrottiin, ettei rakennusta voi muuttaa asunnoiksi sen vuoksi, koska määräykset ovat aikojen kuluessa muuttuneet. Siihen täytyy todeta, että jos määräykset ovat muuttuneet sen jälkeen, kun ko. rakennus tai muut Mannerheimintien talot on rakennettu niin sitten pitää antaa poikkeuslupa. Silloin, kun joku määräys on ongelmallinen tai virheellinen, pitää osata löytää luovia ratkaisuja ja improvisoida. Tuollainen määräys ei saa olla kiveen hakattu, vaan siihen pitää hakea poikkeuslupa ja se lupa pitää myöntää.

Muuttakaa se rakennus opiskelija-asunnoiksi. Korkeakouluopiskelijoilla ei ole aikaa olla asunnoillaan juuri ollenkaan. Siellä käydään tyyliin vain nukkumassa, eikä sama henkilö asu siinä samassa asunnossa kovinkaan montaa vuotta, joten hän ei ehdi altistua millekään suurille saastemäärille. Tällä tavoin saadaan helpotettua hieman vuokra-asuntomarkkinatilannetta.

terveisin,

Kaapro

Pommittakaa muutkin kaupungin päättäjiä, mikäli haluatte, että Helsingin keskustassa asustelee ihmisiä, eikä varastotavaraa.

Mainokset