Leicester onnea!

En seuraa brittifutista, itse asiassa katsoin pelejä viimeksi 80-luvulla, jolloin ei vaihtoehtoja ollut. Kakkosen lauantai-iltapäivä näytti Englannin liigaa ja muuta ei nähnyt. Myöhemmin alkoi mm. Italian liiga kolmoselta, Mestareiden liiga Yleltä jne., joten ei ole tarvinnut englantilaisten edesottamuksia enää katsoa.

Nyt kuitenkin on pakko kirjoittaa tuosta, että sarjanousija Leicester voitti Valioliiga-mestaruuden, sillä se on iso ja tärkeä juttu. Siis kyse on nousijajoukkueesta, joka oli asiantuntijoiden toimesta arvioitu sijoittuvan sarjassa viimeiseksi ja jonka pelaajabudjetti on pähkinöitä verrattuna suurseuroihin.

Niistä Leicesterin pelaajista kasvoi kauden aikana joukkue, joka taisteli pisteistä, pelasi hyvin yhteen, uskoi itseensä ja voitti otteluita. Jokainen pelaaja oli parempi kuin hänen hintalappunsa oli ja joukkue oli parempi kuin osiensa summa. Niinpä voittivat mestaruuden ja muut seurat ovat nyt innokkaina monien mestaripelaajien perässä rahakkaammilla tarjouksilla.

Samalla tavalla tapahtunut oli kova juttu valmentaja Claudio Ranierille. Hänhän oli mm-kisojen 2014 jälkeen Kreikan maajoukkueen peräsimessä ja se projekti oli käsittämätön floppi, suorastaan katastrofaalinen suoritus. Kreikka pelasi Suomen kanssa samassa lohkossa ja kun se vielä kesän 2014 arvokisoissa oli päässyt lohkostaankin jatkoon niin kun karsinnat syksyllä alkoivat, mistään ei tullut mitään. Hävisivät Färsaarten tapaisille jalkapallomaille. Ranieri sai fudut ja moni luuli hänen uransa kariutuneen siihen. No kuinka ollakaan mies sai töitä Leicesteristä ja nyt hän johdatti joukkueensa maan mestariksi.

Suurin juttu tämä on kuitenkin seuran kannattajille. Jos ei tyyliin ikinä ole pärjänneet niin kuinka hienoa siellä on nyt juhlia voittoa. Se on vähän niinkuin Suomen 1995 jääkiekon maailmanmestaruus. Tuo on vielä niin paljon suurempi yllätys nyt, kun lähtivät tosiaan tavallaan viimeiseltä sijalta sarjakauteen. Koko kaupunki mahtaa olla pitkään sekaisin ja se on ihan oikein. Nyt siellä kannattaa nauttia ja juhlia, sillä tuollaista ei tapahdu usein, ei ehkä koskaan enää. Jos Leicester voittaa uudemman kerran mestaruuden, niin sitten se tulee suurempien satsausten myötä, eikä tollaisesta noin räikeästä underdog-asetelmasta.

Upea juttu, että urheilussa yhä tapahtuu tuollaisia tuhkimotarinoita. Hyvä esimerkki siitä, että kannattaa uskoa menestykseen. Hyvä esimerkki myös siitä, ettei missään urheilussa mitaleita jaeta lompakon perusteella.

Mainokset