Lenkkarivalmistajat, joku roti!

Olen käyttänyt mielestäni valtavasti aikaa tutkiessani lenkkarimallistoja. Mielestäni tiedän suht hyvin, millaisia malleja milläkin merkillä on tarjolla, mutta… Valmistajat ovat niin katalia, kun muuttavat niitä malleja, että pitää koko ajan tehdä vertailuja, jotta tietäisi missä mennään. Nyt hyvä esimerkki, mielestäni hyvä perustossu Mizuno Wave Inspire 11 on kuulemma muuttunut malliin 12 painavammaksi ja juoksutuntumaltaan huonommaksi. No mulla on 2 paria 11 mallia, toinen sisäkäytössä ja toinen odottamassa käyttöön ottoa, joten no hätä, mutta mainitsen esimerkkinä.

En ole löytänyt sopivaa maratonkenkää. Jos olisin oikeasti hyvässä kunnossa nyt, niin alkaisin jo panikoida. Nyt olen vielä sen verran heikossa kunnossa, ettei seuraava kisa tule vielä onnistumaan, joten vaikka olisi halot jaloissa niin tulosta ei synny. Mutta pidemmällä tähtäimellä pitää löytää luotettava maratonkenkä. Miten se on niin vaikeata löytää lievästi pronotoivalle kevytrakenteiselle miehelle tossu, joka on riittävän kevyt, mutta jossa on riittävästi vaimennusta maralle.

Olen pohtinut onkohan Saucony Fastwitch liian kevyt. Samoin ajattelemaan laittaa tossut, joissa on alhainen droppi kuten vaikkapa vain 4mm vs. 10 jne. Ihmetyttää myös se, miksei Brooksin ST5 on ollut ennallaan varmaan viisi vuotta. Yleensä tossut uusiutuvat vuosittain, mutta tuolla on yksi malli vuodesta toiseen sama ilman mitään uutta teknologiaa kuten välipohjamateriaaleja. Mietin myös uutta Mizunon Wave Catalystia. Sanotaan, että olisi vähän kuin Elixir, mutta onko se riittävän kevyt.

Paino muutenkin ihmetyttää. Muutama vuosi sitten oli trendi pudottaa joka tossun painoa. Sieltä lähti joku 50 grammaa tossusta kuin tossusta, nyt niitä kenkiä muokataan taas painavampaan suuntaan, enkä tiedä miksi. Eniten tosiaan harmittaa tämä, jos mallinimi pysyy samana, mutta tossu muuttuu ihan erilaiseksi. Ei kertakaikkiaan pysy perässä ja se aiheuttaa hankaluuksia tossuja ostettaessa.

Mainokset