Juoksufoorumin joukkoraiskaajat

Viime päivinä olemme saaneet lukea tarinoita, joissa on kerrottu siitä, että Rio de Janeiron favelassa 33 miestä huumasi ja raiskasi 16 vuotiaan tytön. Siis 33 vs. 1, joka oli huumattu ja vieläpä pienikokoinen teini-ikäinen tyttö. Sepä tasaväkinen mittelö. Siis nyt menemättä siihen, että koko teko oli karmaiseva, niin tämä seikka, että joukolla hyökätään yhtä vastaan on vastenmielistä ja raukkamaista.

Sama meininki on Juoksufoorumilla, eikä kukaan ole valmis puolustamaan siellä heitä, jotka joutuvat hyökkäysten tai ajojahtien kohteeksi. Siellä on sellainen ’joukkoraiskaajien’ poppoo, joka toimii sepon suojeluksessa. Kun minä olin hyökkäysten kohteena, ei tullut kauheasti tukea ja lopulta minusta tehtiin syyllinen ja laitettiin sieltä ulos. Nyt sama kävi Jodlaajalle. Minä en pelkää tai katso munattomana sivusta, kun toiselle tehdään pahaa, vaan puolustan. En tunne Jodlaajaa, enkä ole koskaan tavannut häntä ja meissä ei ole varmasti mitään yhteistä. Olen pitänyt häntä ehkä vähän kahelinakin, koska juoksee ulkona ties missä kelissä ja vedotkin ties missä maantiellä pakkasessa ja laskee jotain ennätyksiä harjoituslenkeiltä, jotka nyt tietenkään eivät ole niin luotettavia, mutta so what. Jokaisella on oikeus kehittyä juoksussa sillä tavalla kuin haluaa ja hän on täysin vetelien vätysten joukossa kuitenkin persoona, henkilö joka yrittää parhaansa. Suurin osa ei edes yritä. Muistan armeijan tyyliin ensimmäisenä päivänä, kun yhdelle huudettiin hänen tetsatessaan komppaniarakennuksen edessä: alokas, te ette edes yritä. En muuten yrittänyt minäkään siihen aikaan. Johtui ongelmista jalkojen kanssa ja sen vuoksi, koska pidin Suomen armeijaa ihan pilipaliarmeijana. Joka tapauksessa, Jodlaaja yrittää ja silloin ei kuulu isolla porukalla alkaa vainota häntä tuolla tavalla, että tartutaan vittu joukolla hänen jokaiseen sanaansa. Kaikki on mukamas aina päinhelvettiä, mitä hän kirjoittaa.

Tuollaiset raukkamaiset ihmiset saisivat hävetä. Foorumeiden tarkoitus on edistää harrastusta. Eli Juoksufoorumin idea on tuoda juoksijat yhteen, jotta he voisivat saada tietoa, tutustua muihin juoksijoihin ja kehittyä. Kukaan ei ole seppä syntyessään, eikä varsinkaan seuroihin kuulumattomilla ole mitään, mistä ottaa kiinni ja lähteä liikkeelle. Okei jonkun neljän tunnin maratonin tekee, vaikkei olisi ikinä käynyt lenkillä ja 3.30 tasolle pääsee pelkällä peruslenkkeilyllä kuntoa parantaen, mutta jos on korkeammat tavoitteet, niin haluaa tietää lisää ja silloin saattaa päätyä Juoksufoorumille – valitettavasti. Itse menin sen takia, koska kun sairastin sydänlihastulehduksen niin siellä pohjalla ollessani mietin, miten voisin päästä takaisin kuntoilun pariin ja mikä ylipäätänsä saisi motivaation palaamaan sen jälkeen kun on melkein kuollut ja ollut todella huonossa kunnossa pitkään niin päädyin aikatavoitteeseen. Päätin, että se 3.15 mitä silloin vaadittiin, että saisi oikeuden kilpailla Bostonissa olisi se tavoite. Alussa tuli helposti ongelmia, kun jalat eivät kestäneet juoksua, joten se oli vähän hidasta, mutta lopulta oli uskomatonta se kuinka vähällä vaivalla tuollainen 3.15 menee. Moni asia elämässä tuntuu vaikeammalta kuin onkaan. Ihmiset vain suhtautuvat niihin väärällä tavalla. Sen takia Elon Musk laittaa mahdottomia tavoitteita projekteilleen. Hän ei ikinä saavuta tavoitteitaan, mutta tietää, että saa aika paljon ja aika laadukkaita juttuja aikaan, jos pääsee vain edes jollain tavalla lähelle. Sama juttu se on juoksussa. Jos ihminen ei tiedä, että joku on vaikeaa tai hankalaa, niin hänellä ei ole ennakkoasenteita. Late Marjamäki sanoi, että kun oli ryhtynyt Kärppien valmentajaksi, että hän ei ottanut etukäteen selvää mistään, kun ei halunnut tietää, että joku olisi esim. mulkku, vaan halusi tutustua jokaiseen pelaajaan ja pyrkiä tekemään heistä niin hyvä joukkue kuin mahdollista. Aivan samalla tavalla jos ei tiedä, että vaikkapa 3h maratonilla on vaikea niin silloin on avoimempi mieli kuin jos tietäisi että se on. Tekee vain töitä tavoitteen eteen.

Tuo 3h maraton on muuten huvittava. Se ei ollut muuten ikinä tavoitteenani, kun en tosiaan tiennyt, mihin voi päästä, mutta sitten Lauttasaaren juoksuporukkaa muodostui ja yhdellä lenkillä kaveri sanoi, että ollaan jo aika lähellä. Mietin, että niin se taitaa olla ja uskoa tuli. Kaiken huipuksi tämä nimimerkki sairanen kirjoitti tavoitteekseen 2.59. Ajattelin, että kyllähän minäkin kevyesti sitten. No en saanut tehtyä kyllä. 3 minuuttia jäi vajaaksi silloin 2013 kun jalat pettivät vikalla kympillä, mutta ei ollut vielä silloin niin vahva harjoituspohja. Tapojeni mukaan nostin vauhteja ja tein seuraavana talvena yli puoli vuotta kovasti hommia tehden ensiksi valtavasti pk:ta, jonka jälkeen todella paljon vauhtia ja lisäksi lihaskuntoa, keskivartaloa, juoksuvoimaa jne. Kesken harjoitusviikon juoksin puolikkaan 1.23 vaikken ollut satsannut lyhyemmän matkan vauhtiharjoituksiin, vaan kestävyyteen. Tiesin, että olen 2.50-2.55 kunnossa. Se oli vain juoksemista vaille. Sitten sairastuin ja meni kaksi vuotta pipariksi. Nyt en ole vielä ollenkaan sellaisessa kunnossa, mutta siitä huolimatta se tavoitekaan ei ole enää sama. Samalla tavalla kuin sydänlihastulehduksen jälkeen, piti löytää uusi motivaatiokohde ja tavoite. Siksi se on alle 2.50.

Minua ihmetyttää, minkä helvetin takia tuollaisilla foorumeilla on sellaista porukkaa, joiden motiivit ovat kyseenalaiset. Foorumin pitäisi olla straightforward paikka. Learn, train and deliver. Opit, treenaat ja teet tuloksen kisassa. Kehityt ja näytät itsellesi sekä muille. Mikä siinä on niin vaikeata. Osa ei edes yritä, osa lässyttää treeneistä, vaikka tulokset näyttävät, ettei ole ikinä käyty lenkillä ja osa keskittyy vittuiluun ja muiden mustamaalaamiseen. Aivan käsittämätöntä. Kaikki on tietysti sepon syytä. Hänen pitää valita sinne sellaiset kirjoittajat, joilla on rahkeita kehittyä juoksijoina kohtuutasolle ja joilla on sama päämäärä, eteenpäin, eikä muiden munillepotkiminen. En tiedä onko seppo yksinkertaisesti helvetin raukkamainen paskiainen vai onko hän vain yksinkertaisesti pelkuri vai onko hän vain yksinkertaisesti ainoastaan kiinnostunut ruuvimeisseliasioista eli kunhan saa foorumin teknisesti pyörimään, niin millään ei ole mitään väliä. Voi olla, että hänellä ei äly riitä seurata, mitä foorumilla tapahtuu, vaan laittelee sieltä porukkaa ulos yleisen huutelun perusteella. Muutama ’lellikki’ kuiskuttelee korvaan. Yleensä nämä ovat juuri niitä pahantekijöitä. Tulee mieleen kolmannen luokan jälki-istunto, johon jouduttiin sen takia, kun yksi tyyppi teki jotain väärin ja haluttiin antaa hänelle opetus. Kaksi jätkää piti käsistä kiinni ja vedin näytöslyönnin mahaan niin että se nyrkki ei edes koskettanut häntä. Se oli showlyönti. Hän kieli opettajalle, että olimme pahoinpidelleet hänet ja jouduimme jälki-istuntoon. Samalla tavalla nämä foorumin ’joukkoraiskaajat’ tekevät mitä huvittavat ja se, joka saa rangaistuksen, on se uhri.

Kuulin tänään lenkillä, että minusta ollaan kirjoitettu skeidaa jossain suomi24-varjofoorumilla. Käyvät siellä kaiken lisäksi kirjoittelemassa, kun eivät uskalla kirjoittaa omalla nimimerkillään asioita Juoksufoorumilla. Kävimme lenkkikavereiden kanssa asiaa läpi ja täytyy nyt sanoa muutama asia. Luulin, että tein asian selväksi silloin kun kirjoitin pelkäämisestä postauksen tänne, mutta ilmeisesti ei mennyt jakeluun. Jokaisella ihmisellä on murtumispiste. Mulla se on aika korkea. Olen ollut useamman kerran vaarassa kuolla tai olisin voinut kuolla huonommalla säkällä. Selvisin sydänlihastulehduksesta, minut on uhattu ampua kadulla, minun kimppuun on käyty huumehörhöjen taholta ja hakattu, minut on ryöstetty useamman kerran, olen pelastanut isäni hukkumasta jne. En ole murtunut kertaakaan, vaan saanut taistelutahdon esille. Sanoin mm. mulkulle, joka sanoi ampuvansa minut, jos en hyppää oven läpi, että vitut hyppään, anna mennä kusipää. Olen miettinyt kun olen lukenut kidutuksesta ja laadukkaista koulutuksista kuten Navy Seal -koulutuksesta, että missä minä voisin murtua niin ehkä se on niin että emme voi olla varmoja kestäisinkö Navy Seal -koulutusta, mutta parhaani yrittäisin ja pyrkisin läpäisemään sen. Voisin myöskin murtua kidutuksessa, sitä ei tiedä. Varma olen siitä, että murtuisin, jos joutuisin kiduttamaan esim. sahalla ja porakoneella läheisiäni. Tämä antaa nyt pikkaisen osviittaa siitä, missä oma murtumispisteeni menee. Jos jollain henkilöllä Juoksufoorumilla murtumispiste koskien häntä itseään tai hänen läheisiään on alempana kuin minulla, niin minkä takia tällaisen henkilön pyrkimys on hyökätä minua vastaan. Ei pitäisi olla silloin myöskään yllätys, että minä puolustan Jodlaajaa ja nämä muut eivät.

Haluan tehdä nyt selväksi sen, että en halua olla missään tekemisissä Juoksufoorumin paskiaisten kanssa. Minun johtamisfilosofiani on nimittäin se, että jokaisen osaaminen ja persoona otetaan huomioon ja pyritään käyttämään maksimaalisesti hyödyksi silloin, kun tämä henkilö tekee kaikkensa ja yrittää. Minulla on tietty vaatimustaso laadun suhteen eli jostain ei vain yksinkertaisesti ole johonkin niin silloin hänelle pitää antaa potkut, koska hän pilaa muidenkin suorituksen. Luonnollisesti vaatimustaso on kuitenkin korkea, koska tiedän, että ihmiset pystyvät helposti paljon kovempiin suorituksiin kuin mihin kuvittelevat pystyvänsä. Niinpä tällaiset ihmiset, jotka ovat vääränhenkisiä, jonkinlaisia kuten Pekka Himanen sanoi uskomattoman epäinnostuneita henkilöitä, joiden elämäntehtävänä on repiä muut alas, niin heistä pitää päästä eroon. En halua tietää, mitä he tekevät tai missä oleilevat, mutta siinä vaiheessa, kun he alkavat vainota minua tai Jodlaajaa tai ketä tahansa muuta ja tämä kirjoittelu ei lopu foorumilla tai varjofoorumilla, vaikka asia on otettu esille, niin silloin minusta tulee heidän suurin vihamiehensä. En haluaisi käyttää yhtään energiaani kehenkään paskiaiseen, mutta tarvittaessa teen niin. Silloin on hyvä muistaa, missä se murtumispiste on, ts. kumpi kestää leikin. Ei kannata lähteä sellaiseen mitä ei kestä ja toisaalta pitää miettiä, onko sen arvoista. Haluaako pilata oman elämänsä jonkun toista kohtaan kokemansa kateuden tai alemmuudentunteen vuoksi. Kannattaa miettiä. Niin olisi kannattanut niiden Brasilian joukkoraiskaajienkin miettiä. Taisivat olla yksinkertaisia heppuja.

Mainokset