”baltsu’s running club”

Suomessa ei ole yhtään urheiluseuraa, mihin huvittaa liittyä. Olen myöskin selvittänyt kaikki Saksan ja Yhdysvaltojen juoksuklubit ja -seurat kun mietin mahdollista etäjäsenyyttä, mutta ei ole löytynyt yhtään kunnollista. Niinpä pidemmän aikavälin tavoite on oman seuran perustaminen. En hötkyile asian kanssa ja en mieti vielä edes seuran nimeä. Se on työnimenä siksi nyt lainausmerkeissä.

Tänään päätin suuntaviivoista treenin jälkeen saunassa. Pääsyvaatimukset ovat hyvin yksinkertaiset, mutta selkeät:

  • miehet: maraton alle 3h tai puolimaraton alle 1.25
  • naiset: maraton alle 3h10 tai puolimaraton alle 1.30

Maratonilla on aina mahdollisuus epäonnistua, jolloin kuntoa ei voi ulosmitata, joten on hyvä olla tuo puolikkaan raja, jotta seuraan pääsee helpommin jäseneksi. Järjestämme myös virallisia karsintakilpailuja virallisten tapahtumien yhteydessä. Eli kysymyksessä on vähän sama kuin joku em-raja huipuilla, sitä voi metsästää. Tavalliselle möttöselle hyvä vertailukohta on yliopiston pääsykokeet. Esim. oikis, valtsika, lääkis, kauppakorkeakoulu jne. Vaikeaa jos ei ole lukenut, ei niinkään jos on. Eli jommalla kummalla matkalla rajan saa tehtyä jos on harjoiteltu. Eli kyse ei ole siitä, että pitäisi olla lahjakas.

Tavoitteena on alkaa myöskin menestyä joukkuekilpailuissa ja saada sellainen paketti kasaan, että kilpailumatkat olisivat jollakin tavalla joukkuekisan osalta ilmaisia. Silloin saataisiin paras porukka aina viivalle niihin kisoihin, missä edustetaan seuraa, kun ei tartte rahaa laittaa tiskiin. Pitää kuitenkin muistaa, että joukkuekisat ovat tavallaan uhrautumista, koska ne sotivat vähän niitä juoksijoiden omia päätavoitteita vastaan. Jokaisellahan on kuitenkin joku maraton tai puolikas tavoitteenaan. Niinpä seuran yhteistyökumppanit maksavat ainakin nuo tuollaiset kulut.

Mainokset