Päätös tehty

Kun tein päätöksen, että maratonille ei ole edellytyksiä tällä kaudella, jäi vaihtoehdoiksi puolikas tai pk-kausi. HHM toi kilpailufiilistä, mutta toisaalta pakara esti harjoittelun. Päätin rullailla pallolla pakaraa ja reiden yläosaa muutaman päivän ja tehdä sen jälkeen myöhemmin päätöksiä. Siinä on nimittäin kaksi ongelmakohtaa, joita olen yrittänyt saada vapun jälkeen kuntoon.

Sunnuntaina pidin kisan jälkeen lepopäivän, ma kevyt reilu 8km, huomasin, että kisasta etureidet kipeät. Ti 10,5km, etureidet jo paremmat. Ke reilu 15km, huomasin jalkojen palautuneen kisoista täysin. Samalla huomasin, että pakara on kyllä todella kipeä, joten en pysty kyllä mitään reippaampaa juosta. Tein päätöksen. En kilpaile ennen kuin se on kunnossa.

Olin jo katsonut alkuviikosta mahdollisen kilpailun. Haluan nimittäin suunnitella asiat molempia vaihtoehtoja varten. Lisäksi en ollut päättänyt missä aikataulussa päätöksiä tulisi. Hain Ahotun kalenterista mahdollisia tapahtumia syksyksi. Pidän tuosta kalenterista sen vuoksi, koska voi olla avoimin mielin liikkeellä. Valitsin matkaksi puolimaraton, alueeksi Eurooppa ja katsoin syyskuun kisoja. Nyt kun eletään kesäkuuta, niin syyskuu olisi ihan hyvä ajankohta täräyttää. Luin muutamista tapahtumista ja kuinka ollakaan, mielenkiintoisimmaksi osoittautui Tukholman puolimaraton. Lähes flat rata ja max 18000 osallistujaa. Ainoa huono siinä olisi ollut se, että tulokset pitää olla tehtynyt 1.1.2015 jälkeen seedausta varten ja mun parhaat tulokset ovat 2014. En olisi päässyt top 200 eliittiryhmään. Sinänsähän 200 ei haittaisi ja sen perään voisi startata, mutta ongelmana on se, että siellä on myös 200 naista edestä. Miettikääpä kuinka hitaita lyllertäjiä monet niistä naisista ovat. Naisillahan tulokset tuppaavat olemaan kuraa jo top 10 jälkeen. Niinpä jos lähtisin paukusta täysillä, niin juoksisin päin niitä.

Joka tapauksessa päätös on nyt tehty, hinkkaan pk:ta, kun en muuta voi, enkä mene kisoihin.

Mainokset