Paita ansaitaan

Kisoista saatujen paitojen käytöstä on koulukuntaeroja, eikä ole tavallaan yhtä ainoata oikeata vastausta. Oma näkemykseni on se, että se paita ansaitaan. Niinpä ns. finisher-paidat, joita jaetaan vasta maalissa kuten esim. Zürichissä ja Tukholmassa tapahtuu, ovat ehkä se mieluisin käytäntö. Esim. Zürichissä ihmiset käyvät maalin huoltoalueella suihkussa ja laittavat uuden paidan sekä mitalin kaulaan. Neonvärisiä paitoja näkyy ympäri kaupunkia, se on ihan kivannäköistä.

Midnight run / Midnattsloppet tapahtumissa ei ole numerolappuja. Siellä on ideana, että iltakilpailussa kaikilla on samanlainen paita ja neonvärisessä paidassa liikkuva juoksijamassa näyttää hyvältä pimeässä illassa. Se on ihan hyvä juttu myöskin. Siinä tapahtumassa sen tapahtuman paitaa kantaa mielellään.

Entäpä sitten nämä tapahtumat kuten vaikkapa HHM viime lauantaina, joissa paita jaetaan jo expossa numerolappua hakiessa. Siinä on ehkä eniten sitä koulukuntaeroa. Osa ajattelee, että ollaan osa yhteistä porukkaa, sulaudutaan ns. jengiin ja laitetaan se paita päälle. Tapahtuman sponsori saa näkyvyyttä ja järjestäjät saavat valokuvia, joissa näkyy tapahtuman logo. Minulla on eri lähestymistapa. Itse olen sitä mieltä, että paita ansaitaan. En käytä sitä paitaa ennen kuin olen juossut sen kisan. Monesti saatan laittaa kisan jälkeiselle seuraavalle lenkille sen paidan. Nyt oli ma viileätä, joten lyhyen paidan päällä oli pitkähihainen, joten en laittanut HHM-paitaa, koska se ei olisi näkynyt, mutta tiistain lenkillä se oli päällä ja minulla oli hyvä fiilis. Tuli se tunne, että paita on ansaittu.

Miten sitten valitsen tuollaiseen tapahtumaan kisapaidan. No jos on lämmintä, niin hihaton on itsestäänselvyys. Nyt oli melko viileätä, joten päätin ottaa lyhythihaisen, mutta kuitenkin melko ohutta kangasta olevan.  Otin edellisenä iltana esille 3 mahdollista paitaa, hypistelin kankaan paksuutta sormillani, valitsin yhden, kiinnitin numerolapun, kokeilin paitaa päälleni ja päätin, että se on jees. Sen jälkeen laitoin paidan valmiiksi yhden tuolin selkämykselle. Kokosin samalle tuolille muutkin kisavaatteet ja olin valmis seuraavaan aamuun.

edit. ainoa selvästi väärä tapa on käyttää kisapaitaa lenkillä ennen kisaa. Joka vuosi näkee esim. pari päivää ennen Midnight runia lenkillä tyyppejä se paita päällänsä. Hakevat paidan vaikkeivat osallistuisikaan kisaan ja päättävät pitää sitä heti

Mainokset