Vazee Pace ja Jobs

Eilen testasin Vazee Pacet juoksumatolla. Kyllä vaikuttavat aika nopeilta tossuilta, selvästi omaan makuuni kisatossut, sillä vaimennusta on sen verran vähän, ettei ihan peruslenkkejä tee niillä mieli juosta. Vauhtia sen sijaan niillä tekee mieli laittaa.

Minulla oli jalassa yhdet melko liukaspintaiset Niken kisasukat ja tuntuu, että pohjallisen päällinen oli jopa liiankin liukas, kun ei ole vielä yhtään kulunut. Ehkä olisi parempi laittaa kisaan noilla tossuilla juostessani ns. peltipaitamaisesta materiaalista tehdyt Asicsin DS Trainer sukat. Toinen huomio oli se, että Addun kisatossuihin verrattuna näissä New Balanceissa on kuitenkin vuorta eli ovat hieman kuumemmat tuollaisissa olosuhteissa, mutta useimmissa kisoissa asialla ei ole merkitystä.

Ajatukseni oli juosta verroineen n. 15km sisältäen 10km reippaamman tempojuoksun. En tiennyt pakaran tuntua, joten päätin aloittaa rauhallisesti. Juoksin siis 2,5km verraa alle, aluksi noin vitosen vauhtia ja lopussa ehkä jotain 4.45min/km vauhtia. Sen jälkeen aloitin tempon 4.15min/km vauhdilla 3 kilometriä ja sen jälkeen laitoin lisää pökköä pesään niin että lopulta juoksin viimeiset kilometrit 3.50min/km vauhtia. Lopulta kympin ajaksi tuli tasan 40.00. Sen jälkeen juoksin taas 2,5km VR.

Juoksu oli aika kevyttä, vaikka oli todella kuuma. Vaatteeni menivät aivan märiksi, niin märiksi, että hiki valui kenkiin, jonka jälkeen kengätkin olivat märkiä. Vikoilla kilsoissa tuntui, että juoksumatto on liukas, mutta se taisi tuntua väärin. Voi olla, että hikiset sukat olivat ne liukkaat ja antoivat vähän väärän signaalin.

Sinänsä tuollainen juokseminen ei ole vielä tukahduttavaa, kun en tuollaisessa vauhdissa joudu varsinaisesti vielä koville. Ei sillä ole merkitystä vaikka hikoilisi monta litraa. Sitä paitsi join vähän vettä ennen kuin menin saunaan. Saattaa olla, että jatkan vastaavien lenkkien kokeilua ja laitan hieman lisää vauhtia peliin. Täytyy toki pakaravammaa kuunnella. Se on mennyt paremmaksi, kun olen juossut vain hitaasti. Nyt 4.00min/km vauhdissa se ei tuntunut vielä ollenkaan, 3.50min/km vauhdissa alkoi tuntua, mutta ei ollut yhtä paha kuin aiemmin.

Lenkin jälkeen menin kotiin syömään ja sen jälkeen katsoin Jobs-leffan ykköseltä. Kiva, että Yle näytti jotain sellaista, mitä en ole nähnyt. Yleensähän televisiosta erityisesti kesäisin tulee vain uusintoja. En ole Applen tuotteiden varsinaista kohderyhmää, mutta pidän Jobsin tinkimättömyydestä ja satsaamisesta A-luokan ihmisiin. Toki hän oli monessa asiassa mulkku, eikä kohdellut kaikkia oikein, mutta toisaalta ei myöskään paaponut paskasakkia, mikä oli hyvä. Steve Jobs ja Elon Musk ovat kyllä sellaisia henkilöitä, joita arvostan. Eivät kuuntele paskanjauhantaa, vaan vaativat kunnollisia tuloksia ja niitä myös syntyy.

Mainokset