Helsingin food truck -kiista

Hesarissa tänään urputusta siitä, että Helsingin kaupunki poistaa kostoksi katuruokaa myyvät ns. ruokarekat Asema-aukiolta, koska ne eivät ole noudattaneet sääntöjä, vaan kahdella paikalla on ollut seitsemän myyntiautoa. Täytyy ottaa asiaan kantaa.

Ruokarekkanimitys on sinänsä väärä. Se on suoraan käännetty food truckista ja kun Amerikassa kaikki pick upit ja pakutkin ovat truckeja, niin käännös rekka on tässä yhteydessä yksiselitteisesti virheellinen. Katuruokapaku olisi oikeampi termi.

Minua ihmetyttää tässä kiistassa muutama asia:

  1. Eikö asiakas mene rekan luo, eikä päinvastoin? Maailmalla suositummat, lue: parasta ruokaa myyvät food truckit pysähtyvät tyyliin kerran viikossa samalla paikalla, aikataulu näkyy nettisivuilta tai facebookista ja kun vaikkapa lounasaikaan se paku tulee jonnekin, on siellä heti valtaisa jono. Ei tarvitse yötä myöten päivystää Steissillä
  2. Päiväsaikaan ei muka ruoka käy kaupaksi. Jos ei käy kaupaksi, se on joko huonoa tai liian kallista. Tiedän lukemattomia ihmisiä, jotka eivät joko ehdi aina syödä lounasta toimistollaan, vaan hakevat jotain sinne ja syövät työpöytänsä ääressä tai palaverihuoneessa tai vaihtoehtoisesti kesällä paremmilla keleillä voivat syödä tuolla ulkona vaikkapa puistonpenkillä istuskellen. Jos lounasaikaan ei saa myytyä, on joko ruoassa tai hinnassa vika.
  3. Kauppa alkaa muka tosissaan käydä vasta, kun ihmiset lähtevät ravintoloista puolen yön jälkeen. Tämäkin on ihmeellinen väite. Kyllä minulla on ainakin tapana syödä ennen kuin menen ravintolaan, eikä sen jälkeen. Jos vaaditaan humalatilaa, jotta sitä ruokaa voi syödä tai haluaa ostaa, täytyy jälleen olla sama ongelma kuin kohdassa kaksi eli joko ruoka on huonoa tai se on hinnoiteltu väärin.
  4. Rautatientorilla on muka tapahtumia. Niin onkin, mutta ei ole joka päivä. Siinä vastapäätä on kaikki nämä terassit Casinon ja Vapianon välisellä suoralla. Luulisi, että siitä tulee hyvin asiakkaita. Autossahan on saakeli pyörät eli jos jonain päivänä on tapahtuma, niin silloinhan voisi kuvitella voivansa ajaa jonnekin muualle myymään.
  5. Asema-aukio on muka ainoa kannattava myyntipaikka. En tajua tuotakaan väitettä. Entäpä Kaivohuoneen parkkipaikka. Siellä on ainakin ke ja la iltoina kesäisin valtavasti asiakkaita. Luulisi, että siellä kannattaisi myydä. Entäpä Hietsun uimarannan tuntumassa kuumana kesäpäivänä. Jotain burgereita, salaatteja, limuja jne. Miten Suomenlinna? Eikö sinne saa lupaa mennä myymään, siellä olisi aina asiakkaita, kun on turismia niin pirusti. Mustikkamaan parkkis voisi olla myöskin mahdollinen, kenties myöskin Aurinkolahden uimarannan tuntumassa voisi myydä jne. Lounasaikaan ydinkeskustan lisäksi Keilasatama, Ruoholahti jne. pitäisi toimia. Ihmiset haluavat vaihtelua lounastarjontaan, joten kerran viikossa joku tietty mahdollisuus olisi hyvä.

Tehkää oikeasti kunnolliset nettisivut ja/tai facebooksivu, myykää loistavaa ruokaa halvalla, niin takuulla asiakkaat tulevat sinne, missä auto on. Minulla on ympäri Eurooppaa mieliravintoloita, joihin kuuluu myös pari food truckia ja syön niissä mielelläni silloin kun ko. kaupunkiin saavun. Kyllä täälläkin niin voisi olla, mikäli joku tekisi kunnollista sapuskaa sopivaan hintaan, eikä sitä myytäisi keskellä yötä.

Mainokset