Götzen paluu Dortmundiin olisi hyvä asia

Bundesliga on sitä vahvempi, mitä kovempi kilpailu siellä on. Sen takia mahdollinen Dortmundin vahvistuminen olisi sarjan kannalta hyvä ja let’s face it: Götze oli FC Bayernilta turha hankinta ja jäänyt ylimääräiseksi. Niinpä paluu Dortmundiin olisi ihan hyvä asia. Siirtosumma on nyt yksi ja sama. FCB maksoi 37 miljoonaa ja haluaa nyt 27 miljoonaa, Dortmund valmis maksamaan 23 miljoonaa. Mielestäni se on samantekevää, mikä tuo summa on, sillä fyrkkaa on ja lisäksi Götzellähän on valtaisa palkka, mikä säästettäisiin.

Miksi hänet sitten hankittiin? Kun Guardiola tuli valmentajaksi, niin hän halusi ison hankinnan Neymarin. Seura piti miestä liian kalliina ja liian riskaabelina hankintana, kun ei ollut aiemmin pelannut Euroopassa. Sanottiin, että Götze on Saksan Neymar ja hänet hankittiin. Götze halusi tietysti itsekin siirtyä, koska ensinnäkin palkka moninkertaistui. Hän nousi kertaheitolla nuorena pelaajana FC Bayernin palkkahaitarin kärkeen samalle tasolle Lahmin ja Schweinsteigerin kanssa (mikä oli tietysti seuralta virhe ja kritisoin sitä jo silloin). Toiseksi hän halusi Guardiolan valmennukseen. Miehellä oli niin kova maine, että moni pelaaja halusi nähdä sen henkilökohtaisesti, mikäli mahdollista. Kolmanneksi Götze on alunperin Baijerista kotoisin, joten kysymyksessä oli vähän paluu juurille ja onhan FCB organisaationa yksi maailman parhaista, ehdottomasti suurin seura Saksassa, joten vaikea sanoa ei. Siirto oli helppo toteuttaa, kun hänellä oli sopimuksessaan ulosostopykälä.

Götze ei onnistunut ollenkaan seurassa. Välillä oli vähän valonpilkahduksia, mutta aina kun meni paremmin, tuli joku loukkaantuminen. Lisäksi keskikentälle oli valtava tunnos maailmanluokan pelaajista, eikä hän ollut ainoa epäonnistuja. Sellaista selkeää roolia ei löytynyt, mitä oli Dortmundista. Voi vähän verrata Cesc Fábregasin tilanteeseen Barcelonassa. Tämä palasi sinne suurten otsikoiden siivittämänä, muttei onnistunut löytämään omaa paikkaansa, vaan tie vei lopulta jälleen Englantiin. Myöskään Guordiola ei oikein katsonut, että Götze olisi pelaaja, jolla olisi hänen pelitavassaan sellaista roolia, vaan hän luotti muihin pelaajiin. Välillä sanottiin myöskin, että Götze on flegu, ei yritä tarpeeksi, ei anna kaikkeaan harjoituksissa.

Nyt kun valmentaja vaihtui ja tuli Carlo Ancelotti, hän antoi ymmärtää, ettei Götzellä ole tulevaisuutta Münchenissä. Pelaaja kuitenkin ilmoitti, että haluaa lyödä itsensä läpi. Seura kertoi epäbayernmaisesti, ettei roolia tule olemaan, vaan haluavat siirron tapahtuvan. Pelaaja sanoi silti, että haluaa jäädä. EM-kisat olivat tulossa. Ajateltiin, että ehkä hän haluaa pelata hyvät kisat, jolloin tarjoukset vain paranevat, ettei ainakaan sitä palkkaa tarvitse paljon alentaa. Englannissahan on nyt uuden tv-sopparin vuoksi rahaa ja sieltähän oli kiinnostusta. Liverpool, jossa on Götzen ex-valmentaja Dortmundin ajoilta Jürgen Klopp, oli jo aiemmin kiinnostunut, mutta Götze haluaisi pelata Mestareiden liigaa.

EM-kisat olivat Götzeltä floppi. Hän ei pelannut oikein hyvin varaysin roolissa ja joutui vaihtopenkille, eikä saanut vastuuta. Nyt kisojen jälkeen seurat ovat aloittaneet harjoittelun kuitenkin niin, että arvokisapelaajat ovat lomalla. Ancelotti on antanut ymmärtää, ettei Götzelle ole roolia tarjolla, mutta sanonut, että niinkuin Benatia, Mario on niin kauan Bayern-pelaaja, kun on Bayern-pelaaja. No Benatiahan meni eilen lääkärintarkastukseen Juventukseen. Tällä viikolla onkin sitten alkanut kuulua vihiä siitä, että Götze olisi siirtymässä ja tänään tuo uutinen, että Dortmundin kanssa olisi sopinut jo ehdoista, mutta seurat eivät ole vielä yhteisymmärryksessä siirtosummasta. Ehkä FCB haluaa vähän enemmän, kun maksoivat Hummelsista vähän ylihintaa. No joka tapauksessa Götze lomailee Malibussa yhdessä Schürrlen kanssa, joka on myöskin siirtohuhuissa Dortmundiin. Hehän tulevat hyvin toimeen ja järkkäsivät silloin sen 2014 mm-kultamaalin. Ehkä siirtyvät molemmat.

BVB rakentaa nyt todella mielenkiintoista jengiä. Sieltä on tapahtunut isoja rahakkaita siirtoja ulospäin kuten Hummels (FCB), Gündogan (ManCity) ja Mkhitaryan (ManUtd), mutta toisaalta ovat hankkineet viisi erittäin lupaavaa nuorta huippupelaajaa ja jos Götze ja Schürrle tulevat lisäksi, niin nippu on kova. Tuchel on erittäin hyvä valmentaja ja Aubameyang on käsittääkseni pelaaja, jota ei suostuta myymään, vaikka tulisi yli sadan miljoonan tarjous.

Elämme mielenkiintoisia päiviä. Sarjan jännityksen kannalta olisi makeeta, jos Götze siirtyisi nyt Dortmundiin ja kyllä haluan hänet myös meidän joukkueen palkkalistoilta pois.

 


 

Mainokset