Boston Boostit testattu

img_20170204_000521_656

Tein eilen samanlaisen mattotreenin Adidaksen Boston Boost 5:lla, mitä tein kolme viikkoa sitten tiistaina New Balance Vazee Paceilla ja kaksi viikkoa sitten tiistaina Adidaksen Adios 2:lla. Eli 2,5km VR + 10km tempojuoksu + 2,5km VR. Nuo Adiokset ovat vajaa 200km juostut (yksi puolikas ja useita kympin kisoja juostu niillä) ja kaksi muuta paria olivat uudet, ts. ensimmäinen lenkki niillä kengillä.

Lenkit eivät ihan siinä mielessä ole vertailukelpoisia, että tuo NB-lenkki oli ensimmäinen reippaampi tyyliin kuukauteen ja eilinen siis kolmas reippaampi tempo kolmen viikon sisään. Sen takia vauhditkin hieman kehittyivät. Ekalla kerralla aloitin rauhallisesti 4.15 vauhtia ja kiristin sitten lopulta jonnekin 3.50 tasolle. Toisella kerralla vauhtia oli hieman enemmän ja eilen menin jo 6km at 4.00, 2km at 3.52, 1km at 3.45 ja vika 1km at 3.40. Nelosen vauhti tuntuu nyt jo todella kevyeltä, eikä vikallakaan kilsalla vielä rypistää pitänyt eli vaikken ole mitään vetoja tai kovaa juoksua tehnyt, niin heinäkuun 400km pk:ta taisi parantaa kuntoa.

Vaikea verrata tossuja, kun en juossut tosiaan kovin lähellä toisiaan niitä lenkkejä. Kahdella ekalla oli toki vain yksi viikko väliä, mutta toisesta kolmanteen oli jo kahden viikon tauko, mikä tekee silloin näiden uusien kenkien Vazee Pacejen ja Boston Boostien välille kolmen viikon tauon. Täytyy silti sanoa näin näppituntumalta, että Boston Boostit tuntuvat vaimennetummilta. New Balancet olivat juoksutuntumaltaan selvästi kovemmat. Vaikea sanoa onko se napakkuutta vai onko niin, että ovat liian rajut tossut maratonille tässä vaiheessa. Jos nyt pitäisi valita ja lähteä maratonille, niin laittaisin jalkaani Boston Boostit. Jatkan toki testailua ja sitten kun aika tulee kilpailla, teen ratkaisuni. Lyhyet kisat menevät vaikka niillä Adios 2:lla ja itseasiassa puolikkaaseen saakka Mana 7:kin pelaa ihan hyvin, se oli vain liian raju tossu kanssa maralle silloin HCM:ssä 2013.

Eilen oli MTV:n Sport Uutisissa kuvia lentokentältä suomalaispurjehtijoista. Urheilijaporukalla oli NB Vazee Pacet jalassa. Se on joku Suomen joukkueen virallinen tossu ja siitä on ollut XXL:ssä myynnissä jopa sellainen malli, jossa lukee tuo Finland. Nyt käyttävät tuollaista rajua tavallaan kisakenkää yleisjalkineen kävellessään esim. lentokentällä. En tajua tuollaista. Itse haluan kyllä peruskävelyyn vapaa-ajalle mukavuutta, eikä mitään rajua, vähän vaimennettua juoksutossua. Esim. NB 574 Classic on tollaiseen käyttöön hyvä. Tosin Brasiliassa vähän liian kuumat.

Mainokset

One Reply to “Boston Boostit testattu”

Kommentointi on suljettu.