Enbusken talkshow

Pe tuli telkkarista Enbusken uusi talk show. En viime vuonna katsonut sitä kertaakaan, sillä silloin se tuli torstaina ja samaan aikaan tuli Yle FEM kanavalta paljon parempi talk show Efter Nio. Enbuske veti siitä johtopäätöksensä ja siirsi ohjelmansa perjantaiksi. Ehkä syynä se, kun asiasta hänelle olin Viron presidentin DJ-keikalla maininnut. No joka tapauksessa nyt perjantaina katsoin sitä Enbusken ohjelmaa, vähän vahingossa. Jälkeenpäin on todettava: valitettavasti!

Enbusken ohjelmissa on aina sama kaava. Yksi normaalityyppi kuten poliitikko siihen alkuun, sen jälkeen joku hullu ja sitten joku paljon kohua aiheuttava henkilö homoudesta tai pedofiliasta puhumassa. Nyt en ole ihan varma, kuka siinä alussa oli, sillä söin silloin, mutta kun tulin television ääreen, niin tätä normikategoriaa edusti Kaj Kunnas. Mies, joka oli valittu viime viikolla vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi. Se on kyllä totta, Kaitsu on aina iloinen ja innostuu mistä hyvänsä. Monesti sellaisista asioista, joista moni muu ei innostu. Sen vuoksi hän on hyvä urheiluviikonlopun juontaja. Siellä on monenlaisia lajeja ja studiovieraita, Kaitsu hoitaa ne aina hyvin ja tuo innostuksen mukaan. Mietin, että hänhän sopisi erinomaisesti juontamaan erilaisia tapahtumia sekä mainoksiin. Ongelma taitaa olla Yleisradio. Kokki Kolmosen kuolemaa käsitelleessä jutussa kerrottiin, että Veijo Vanamo joutui pois Patakakkosesta, kun oli ollut mainoksessa. Eli jos menee kaupallisiin juttuihin mukaan, saa lähteä Ylestä. Anssi Kukkoselle potkut Ylestä olivat kultakaivos ja hän on itsekin niin todennut. Suuri onni taloudellisesti. Kaitsu on nyt 51 vuotias ja hänellä olisi ehkä 25 vuotta aikaa takoa rahaa, joten lähtö Yleltä olisi fiksu veto, mutta… Mies on toipunut juuri aivoinfarktista, eikä koskaan voi olla jatkossa varma terveydestään. Hienoa, että hän suhtautui sairastumiseensa niin kuin suhtautui ja hienoa, että on toipunut noin hyvin, mutta kyllähän siihen riskejä liittyy, joten Yle on kyllä varmempi työpaikka.

Yhtenä vieraana oli joku nainen, sairaanhoitaja, joka kertoi vetäneensä kourallisen panacodia ja pistäneensä potilaita minne sattuu. Tämä menee siihen ohjelman lahokategoriaan. Okei, ymmärrän, että Suomessa on paljon hulluja ja kylähulluja sekä kaikella tavalla muuten mielenterveysongelmista kärsiviä, mutta minkä hiton takia heitä pitää televisioon roudata. Se ei mene jakeluun. Tuosta on nyt vain yksi seuraus. Seuraavan kerran, kun joku hoitaja jossain pistää, pitää tiedustella, onko hän kamoissa. Minua kyllä ihmetyttää tuollainen panacod-sekoilu muutenkin. Otin ehkä 2 panacodia leikkauksen jälkeen. Siis silloin yöllä yhden, kun puudutus lakkasi ja heräsin aivan hirvittävään kipuun ja toisen muistaakseni seuraavana päivänä, mutta ei todellakaan tehnyt mieli yhtään enempää. Mitä enemmän lääkkeitä ottaa, sitä huonommaksi kunto menee.

Viimeinen vieras oli joku tyyppi, joka vastusti tasa-arvoista avioliittolakia. Itse olin aikanani vastustanut Tahdon 2013 -kansalaisaloitetta. Itseasiassa vastustan koko kansalaisaloitejärjestelmää. Mielestäni lainsäädäntötyö pitää tehdä Eduskunnassa. Nyt virkamiehilläkin on liikaa valtaa. Se on sääli, jos kaikenmaailman hiipparit voivat kerätä nimiä ja sotkea Eduskunnan työtä, kun koko ajan joudutaan käsittelemään kaikenmaailman aloitteita. Olin kuitenkin jo hyväksynyt tappioni ja ajattelin, että ok: ei se haittaa kunhan homojen kanssa tehdään sopimus, että sitoutuvat siihen, etteivät pyri kirkossa vihille. Nyt kaikki romuttui kuitenkin perjantaina, kun tajusin, että se Roope Salmisen karismaattiseksi mieheksi tituleeraama studiovieras oli täysin oikeassa. Ei Eduskunta ollut sallinut homoliittoja, vaan tasa-arvoisen avioliittolain ja se on päin hemmettiä. Se olisi pitänyt ehdottomasti pystyä estämään, sillä samalla tavalla kuin Obamacare meni läpi myönnytysten myötä, niin samalla tavalla tässäkin olisi pitänyt tehdä sopimus, jossa molemmat osapuolet joustavat. Homot pääsisivät naimisiin, mutta eivät avioliittoon. Se olisi ollut reilua ja oikeudenmukaista. Nyt tilanne on sekava, epäoikeudenmukainen ja ihmisiä loukkaava. Lisäksi tilanne mahdollistaa sen, että kirkko joutuu kuseen vielä homojen avioliittojen kanssa. Alkavat painostaa kirkkoja ja meistä normaalista enemmistöstä tehdään tarinan konnia, jonka jälkeen homoilla on kirkkohäät. Se on valitettavaa, mutta pelottava, jopa realistinen skenaario. Kaikki tämä olisi voitu Eduskunnassa estää, mutta kukakas olikaan silloin kokoomuksen puheenjohtaja. No tietenkin liberaalireppana, jolla ei ollut selkärankaa. Ei sellainen voi konservatiivipuolueen puheenjohtaja, vaan pikemminkin rkp:n puheenjohtaja. Tuo tasa-arvoinen avioliittolaki on taatusti yksi syy, minkä takia Orpo sai nyt tehtyä vallankaappauksen.

Tuo tasa-arvoinen avioliittolaki pilasi viikonloppuni, olin huonolla päällä, ärtynyt ja ahdistunut. En kyllä aio katsoa jatkossa Enbusken ohjelmaa. Kiinalainen sananlaskuhan menee jotenkin seuraavasti: mitä asiakas ei tiedä, se ei häntä haittaa. Eli jos en tietäisi tuollaisesta epäkohdasta, mitä tasa-arvoinen avioliittolaki on, niin se ei minua samalla tavalla haittaisi.

Mainokset