Bikini Fitness

Tajuaako teistä joku lajia nimeltä bikini fitness? Itse en tajua. Vaikka kuinka luen noita iltapäivälehtien juttuja, niin en ymmärrä mistä siinä on kysymys. Siis treenataan hitosti ja sitten seistään rivissä? Crossfitness on sentään ymmärrettävää, kun siinä on kello käynnissä ja lajissa tehdään leukoja, kyykkyjä jne. Hän kuka tekee lyhimmässä ajassa vaaditun suorituksen, voittaa. Bikini fitnessissä sen sijaan en tajua sitä, kuinka menestys määräytyy. Pimut rivissä ja yksi määrätään voittajaksi. En käsitä. En myöskään oikein ymmärrä sitä valtavaa itseruskettavan aineen käyttöä. Tulee jotenkin väistämättä mieleen viime viikkoina paheksumista osakseen saanut Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuva. Laitetaan vähän plankkia kroppaan ja mennään lavalle.

Miksi sitten luen tuollaisia juttuja? Johtuu siitä, että iltapäivälehdet eivät ole maksumuurin takana, joten saan uutiskattauksen ja urheiluraportit helpoimmin sitä kautta. Se on tavallaan sellaista luppoajan käyttöä, kun käy sivustolla ja katsoo otsikot. Tosin sen ei tarvitsisi johtaa pidemmälle, vaan vaaditaan jotain enemmän. Tässä tapauksessa se oli Netta, joka on Esportista minulle tuttu. Hän oli Esportin respassa duunissa ja treenasi monesti illalla. Oli samaan aikaan siis usein myös cross-trainerilla kuin minä silloin, kun minulla oli 2014-2015 ongelmia jalkojen kanssa ja silloin kun käsi oli poikki. Tosin hänen pääpainonsa salilla oli bodaamisessa, eikä crossarin hakkaamisessa ja hän olikin vahva mimmi. Tänä vuonna häntä ei ole enää Esportissa näkynyt ja kuten jutusta voi lukea, niin on päässyt elämässään eteenpäin toimien nykyään jonkun salin club managerina. Se on Esportin kannalta ikävää, sillä hän oli ehdottomasti heidän paras respatyöntekijänsä (tai no oli siellä yksi toinenkin hyvä, mutta hänkin on lähtenyt pois). Mukava ja reipas ja ennenkaikkea teki asioille jotain. Jos joku oli päin prinkkalaa kuten löylykauha rikki ja asiasta huomautti, niin hän pyrki tekemään asialle jotain. Monet muut ovat sellaisia, ettei heitä kiinnosta. Seisovat siellä vain rahan takia. Voisi jopa sanoa, että respahommassa on vähän sama kuin ryhmäliikuntatuntien ohjaajien kanssa eli henkilöllä on väliä. Se on kivempaa, jos siellä on miellyttävä työntekijä. Ryhmäliikuntatunneilla on kolmenlaisia ohjaajia: hyviä tyyppejä, jotka tekevät asiat kunnolla, treenaavat itse kovaa ja tsemppaavat; ohjaajia, jotka ”coachaavat” eli ovat itse rapakuntoisia, eivätkä juurikaan tee mitään, vaan kävellä lontustelevat ympäri salia kyttäämässä asiakkaita kuten kansakoulunopettajat konsanaan ja kolmas ryhmä on sitten ohjaajat, jotka ärsyttävät niin paljon, että asiakas yrittää pitää tunnin aikana ainoastaan kiukkunsa kurissa. Voitte arvata, minkä ohjaajan tunnille sitä menee mieluiten. Sama pätee respahenkilökuntaan.

Tuossa bikini fitnessissä on ihme juttu, että se sarja menee pituuden, eikä painon mukaan, mutta silti on 18 viikon dieetti. Ei ole muuten herkkua tuollaiset dieetit. Aikanaan kävin parturilla, joka oli sm-tason kehonrakentaja. Hänellä oli sellaisia 20 viikon dieettejä. Kertoi, että sunnuntaina pitää suunnitella koko seuraavan viikon ruokailut ja 20 kiloa pitää ottaa painoa alas. Siellä saunotaan sitten urakalla kuten painijat konsanaan. On se rajua hommaa. Eli kyllä noiden mimmien pitää haluta pärjätä ja menestyä lajissaan, jos ovat valmiit siihen saunomiseen. Siinä mielessä pitää arvostaa sitä omistautumista, vaikken itse ko. lajista mitään ymmärräkään.

Mainokset