Adidas Futurecraft ja SPEEDFACTORY

Tuntuuko, että on vaikea löytää sopivaa kisakenkää? Niin minustakin. Juuri oikeilla spekseillä olevaa tossua ei välttämättä ole. Pitää kokeilla eri vaihtoehtoja maratonille ja tyytyä sitten siihen, mikä on kaikista lähimpänä. Jatkossa ehkä niin ei enää ole. Kuvittele, että haluat uudet kisakengät, menet liikkeeseen, jalkasi analysoidaan ja kengät valmistetaan sen analyysin pohjalta haluamissasi väreissä, haluamallasi dropilla. Saat ne huomiseksi, jatkossa ehkäpä jopa muutaman tunnin päästä. Haluamissasi väreissä. Tätä kaikkea lupaa adidaksen SPEEDFACTORY.

449392

Viime viikolla Saksassa esiteltiin ensimmäinen erä SPEEDFACTORYsta valmistuneita Futurecraft M.F.G. (Made for Germany) kenkiä hintaan 250 euroa. Kyseessä oli lähinnä vain kyseisen konseptin esittelyä, sillä tässä vaiheessa ei ollut mahdollisuutta tilata omien mittojen tai mieltymysten mukaan kenkiä, mutta jatkossa tosiaan on luvassa värit, droppi ja malli juuri omien mieltymystensä mukaan.

As a sports company we know that Speed wins. That’s why we defined Speed as one of the key choices of our strategic business plan ‘Creating the New’. With the adidas SPEEDFACTORY we are revolutionising the industry. It’s a constantly changing world out there and our consumers always want the latest and newest product – and they want it now. That’s what adidas SPEEDFACTORY delivers, starting right here in Germany, with best-in-class German technology.

Herbert Hainer, CEO of the adidas Group

3D tulostus, robotit ja muu hightech luo uusia mahdollisuuksia, voimme ajatella asioita uudella tavalla. On mielenkiintoista, että niin monet olemassa olevat tavat toimia voivat tuntua parinkymmenen vuoden päästä aivat typeriltä. Joskus lähetettiin Kiinasta saakka tänne lenkkitossuja? Miksi ihmeessä? Muutos ei varmasti tapahtu yön yli, eivätkä kaikki tossut ihan pian valmistu mistään SPEEDFACTORYsta. Se on kustannus- ja kapasiteettikysymyskin, mutta parasta on se, että adidas ja varmasti muutkin valmistajat ovat tiellä kohti uutta tapaa toimia, kohti parempia, yksilöllisempiä kenkiä. Ja nopeammin.

Kyseessä ei ole pelkästään valmistustavan muutos, vaan kyseessä on myös teknologiamuutos. Uudessa kengässä on käytetty ARAMIS teknologiaa hyväksi, jotta ymmärrettäisiin täydellisesti kuinka urheilijan jalka liikkuu juostessa. Tämä on johtanut siihen, että kengässä on kantavahvikkeen sijaan useassa kohdassa, uudella tavalla kiinnitettyjä tilkkuja, jotka vahvistavat ja antavat tukea. Samoin tukea tarjoava torsion silta on uudenlainen ja se on kiinnitetty nyt ulkopohjaan antamaan paremman jouston.

From a design perspective, SPEEDFACTORY presents us with the opportunity to explore new ways of creating the perfect shoe. The facility allows us to use data and analytics to shape the future of performance product – we can create a shoe using real-life insight, which can then provide real benefits to the athlete. The adidas Futurecraft M.F.G. is the start of an exciting journey.

Ben Herath, Vice President of Design, adidas

Ensimmäinen SPEEDFACTORY sijaitsee Ansbachissa, Saksassa ja toinen valmistuu 2017 Atlantaan, USA:han. Molemmat ovat adidaksen strategisen partnerin, OECHSLER Motion GmbH:n operoimia.

Jos haluat olla kartalla, mitä Futurcraft-kengissä tapahtuu, mene: http://www.adidas.fi/futurecraft

Mainokset