Vantaan maraton

Monia meistä houkutellaan juoksemaan Vantaalle. Joku saattaa haksahtaa. Myöhemmin kaduttaa. Kerron nyt miksi kannattaa harkita ennen kuin sanoo kyllä.

Maisemat:

Kaupunkimaratoneille kuuluvat hienot maisemat, historialliset paikat, esteettisesti miellyttävä reitti. Vantaalla ei ole mitään sellaista. Maraton järjestetään jossain joutomaalla hevonkuusessa.

Neljä kierrosta:

Maratonia ei Vantaalla juosta yhtenä lenkkinä, vaan se on neljä kierrosta. Tästä on kolme erittäin ikävää seurausta. Ensinnäkin samalle kiekalle lähteminen voi tuntua jo toisen, puhumattakaan kolmannen kierroksen jälkeen vastenmieliseltä. Toiseksi ei ole yhtään mahdotonta, etteikö reitille eksyisi kuin keilat konsanaan jonkun muun matkan juoksijoita. Kolmas seikka on NR-jengi. Jos juoksee esim. alle kolmen tunnin niin ohittaa NR-jengiä varmasti kerran, mahdollista on jopa ohittaa kuuden tunnin vätys kahdesti. Miettikääpä kuinka paha juttu se on.

Jengi:

Kun keskeisille kaupunkimaratoneille osallistuva ns. fiksumpi porukka jää pois, niin keitä jää jäljelle. Ketkä osallistuvat Vantaalle? No tietysti se vähän vaatimattomampi väki. Maalaiset, jotka eivät uskalla matkustaa ulkomaille. Katkerat foorumistit, jotka vainoavat toisia kirjoittajia Juoksufoorumilla ja muilla nettikanavilla. Kommunistit, demarit ja muut punaiset, joille Vantaan tapahtuman ankeus on osa ideologiaa ja identiteettiä. Ilmapiiri tapahtumassa lienee todella huono.

Haluatteko siis oikeasti osallistua Vantaalle?

Mainokset