Lihaskuntoni on surkea

Olin eilen salilla ja huomasin, että lihaskuntoni on nykyään surkea. Leukoja ei mene kuin ennen, samoin punnerrukset tökkivät. Jaloissa ei ole papua lainkaan. Otin kevyesti jalkaprässissä ja tuntui vaikealta, jalkakyykyt samaten – puhumattakaan pohkeista. Varsinaiset kivut tällä hetkellä ovat seuraavat: oikea akillesjänne on vaivannut useampia viikkoja, samoin oikea nivunen/lonkankoukistaja ja vasemmassa sääressä sivussa vajaa 10cm nilkan yläpuolella on kanssa hiton kipeä kohta, joka juostessa tuntuu ihan kuin olisi murtuma. Nämä ovat olleet viikkoja ja osittain johtuvat huonosta lihasvoimasta.

Mietin eilen salilla, kuinka harjoittelin ennen. Mietin sitä, että jos juoksin kesällä ulkona ja menin sen jälkeen taas sisälle ja Esport Core -tunnille, niin keskivartalo tuntui olevan huonossa kunnossa, mutta se aina palautui siitä muutaman viikon jälkeen. No nyt on yli 2,5 vuotta taukoa. Maaliskuun alussa 2014 sain terveysongelmat ja sen jälkeen en ole oikein mitään tuollaista tehnyt. Tein sitä ennen kaksi kertaa viikossa treenin, mikä on juoksua tukevaa. Juoksuvoimaan oli hyvä Body Attack -tunti ja Esport Core/CX Worx puolestaan keskivartaloon (Esport Core lakkautettiin ja tuli CX Worx). Nyt en ole tehnyt mitään ja se näkyy. Sen lisäksi tein mm. loikkia korokkeelle ja muita pumppuja. Sellaista kaikenlaista tein kyllä viime keväänä, mutta sitten kun pakaraongelmat tulivat vappuna, jouduin lopettamaan kaiken tuollaisen ja kesän runsas pk-määrä lienee vienyt nyt lihaskunnon pois. Luulen, että se on se perimmäinen syy, miksen pysty nyt juoksemaan ollenkaan vauhdikkaasti.

Kuinka ollakaan, alaselkään tuli kipu, hyvin lähelle sitä pakaravammaa Espoon Rantakympissä ja siitä alkaen se on särkenyt ja olen ollut kankea kuin mikäkin. Päätin tämän vuoksi, että nyt on pakko tehdä jotain. Minun on pakko palata siihen aikaan, jolloin pidin huolta lihaskunnostani. Se on jännä kun pitkien breikkien jälkeen palaa niin sitä on helpompi muistaa juoksukilometrit ja minkätyyppisiä lenkkejä on tehnyt tai täytyy tehdä, mutta ei muista sitä oheisohjelmaa. Ei ihme, että kroppa ei sitten kestä juoksemista.

Mainokset