Tapaus Kardashian

Siinä missä Englanti on tullut suuresta junaryöstöstä lähtien tunnetuksi rahankuljetusryöstöistään, on Ranska jalokiviryöstöjen luvattu maa. Pariisin Harry Winston ryöstettiin kahdesti 2007 ja 2008, jolloin saivat yhteensä yli sadalla miljoonalla koruja. Cannesin Carlton hotellista vietiin 2013 israelilaisen miljardöörin Lev Levievin omistamia jalokiviä yli sadalla miljoonalla. Rivieran jalokiviliikkeisiin on tehty useita ryöstöjä. Yksityisten ihmisten hotellihuoneista on viety miljoonilla koruja, samoin kuin esim. liikenteessä pysäyttämällä auto ja varastamalla laukku. Kim Kardashian on yksi lisä jalokiviryöstöjen uhrina.

Jännä nähdä onko tämäkin Vaaleanpunaisten panttereiden tekosia. Aina kun tulee joku jalokiviryöstö, niin ihmiset ajattelevat, että se on heidän tekosiaan. Monesti onkin. Osa heistä on vankilasta, osa heistä on paennut vankilasta ja voihan olla, että porukkaa on rekrytty koko ajan vain lisää. Voi toki kuka hyvänsä olla syyllinen. Suurin osa jalokuvaryöstöistä on jollain tavalla sisäpiirin keikka. Esim. molemmissa Harry Winston ryöstöissä käytettiin apuna ko. liikkeessä vartijana toiminutta henkilöä. Niin luulen käyneen nytkin. Joku on antanut informaatiota, missä Kardashian oleskelee ja minkälainen järjestely on tarkemmin sanottuna. Tiesivät tasan tarkkaan kuinka sinne pitää mennä.

Yksi mielenkiintoinen juttu tässä on se, miten tapaus vaikuttaa tähtien somettamiseen. Uskaltavatko jatkossa jakaa tuollaista informaatiota instagramissa tai snapchatissa. Siis kuvia, joissa näkyy miljoonien korut. Toisaalta herää kysymys, uskaltaako Kim Kardashian olla jakamatta. Hänen tulonsa riippuvat glamour-lifestylesta. Forbesin heinäkuun 26. päivän numeron mukaan Kardashian on 42. suurituloisin julkkis $51m vuosituloilla. Ykkösenä on $170m tuloilla laulajatar Taylor Swift kun taas mm. Rihanna on 13. 75 miljoonalla taalallaan, jonka saman summan tienasi talkshow juontaja Ellen DeGeneres. Dr. Phil muuten oli 4. netoten 88 miljoonaa. Poikkeuksellista Kardashianissa on muihin verrattuna se, että hän tienaa rahansa nimenomaan sillä kuuluisuuden myymisellä. Hän jakaa tavallaan koko elämänsä kaikkien muiden kanssa tosi tv-ohjelman ja somen kautta. Lisäksi hänellä on Kim Kardashian, Hollywood kännykkäpeli, jossa pelaaja voi luoda oman julkkiksen, ystävystyä Kimin kanssa ja pelata itsensä Hollywoodin piireihin. Tuo peli on ladattu 45 miljoonaa kertaa ja tuottanut 160 miljoonaa dollaria liikevaihtoa, josta arvioidaan Kardashianille menneen kesäkuusta 2014 alkaen kahdessa vuodessa 45 miljoonaa dollaria. Eli Kimillä ei liene ”varaa” vähentää julkisuuttaan.

Mitä Kim voi sitten tehdä? No ei ainakaan jatkaa oleskelua yksin huonosti vartioidussa huoneistossa miljoonien arvoisten korujen kanssa. Se on typeryyttä. En minä ainakaan uskaltaisi olla kymmenen miljoonan korujen kanssa yksin kämpässä ja päästää henkivartija yökerhoon juhlimaan, jos olisin juuri sitä ennen postannut kuvia niistä koruista sosiaaliseen mediaan. No itseasiassa se on yleistä, että tilat ovat huonosti vartioidut. Niinhän ne olivat 2013 Carlton-hotellin ryöstönkin yhteydessä. Sata miljoonaa meni, eikä vartiointi ollut kunnollista. Painotan siis sitä, että ihmettelen, miksei tuolla butiikkihotellissa ole kunnollisia turvajärjestelyitä. Jos ja kun sinne tulee tuollainen henkilö muotiviikoille niin miksei siellä ole jatkuvasti jotain neljä turvamiestä, jotka olisivat äärimmäisen hyvin koulutettuja varautumaan ryöstöihin. Samalla tavalla kuin autonkuljettajat käyvät harjoittelemista ajamista eri tilanteissa kaappausyrityksiä silmällä pitäen niin samalla tavalla pitäisi olla huippukoulutetut turvamiehet, eikä mitään yksittäistä, mahdollisesti uneliasta yöportieeria.

Mainokset