Tuen Johaugia

Alkuun kohupaljastus. Minun suhtautumiseni dopingkäryihin riippuu siitä, kuka kärähtää. Piste.

Jos mulkku jää kiinni, se on ihan oikein ja hyvä. Jos symppis jää kiinni, niin se harmittaa. Olen joku 10 vuotta toivonut, että Ajno-Kajsa Saarinen kärähtäisi. Ei ole valitettavasti kärähtänyt. Sen sijaan hän edelleen porskuttaa eteenpäin terrisoiden joukkuekavereitaan. Todella epämiellyttävä hahmo. Valitettavasti ei ole kärynnyt. No ihan sama.

Nyt sitten kärysi Therese Johaug, joka on mielestäni miellyttävä urheilija tai no Charlotte Kalla on vielä miellyttävämpi. Kallahan on kunnossa ollessaan parhaimmillaan erinomainen, suorastaan ylivoimainen vapaalla hiihtotavalla. Mukava ihminen, mutta vähän liian kiltti. Johaugissa on hyvää se, että hän vaikuttaa sympaattiselta, mutta on sen lisäksi taistelija. Hänessä on ballseja, cojones jne. Therese Johaug on tämän päivän Marjo Matikainen. Havuja perkele!

No Marjokin oli käsittääkseni doupattu. Ainakin Jaana Savolainen on nähnyt pilleripurkkeja. Hiihto onkin siinä mielessä raju laji, että siinä on vaikea pärjätä puhtaana. Vähän sama kuin pyöräilyssä. Valtavan raju laji. Kiertueilla ei ole oikein palautumisaikaa ja kisat hiihdetään vaativassa maastossa. Laji on siis kuin tehty dopingia varten. Uskon useimpien käyttävän jotain. Valitettavasti.

En ota kantaa tuohon huulirasva-asiaan. Olisihan se mukavaa, että totuus tulisi ilmi. Jos on käytetty, niin sen mukaan sitten rangaistus. Se kärsitään rehellisesti ja sillä siisti. Toisaalta jos käry on tullut ikäänkuin vahingossa mitättömästä seikasta, niin sekin pitäisi pystyä selvittämään ja sen jälkeen rangaistus sen mukaan. Toisaalta vaikka olisi kärynnyt huulirasvasta, niin on voinut silti käyttää muutakin. Hemohes-käryäjät olivat käyttäneet epoa jne.

Doping on lajissa tavallista. Senpä vuoksi ei pitäisi ristiinnaulata sitä, joka jää kiinni ja juhlia muita. Mühlegg, Myllylä, Isometsä ja Kirvesniemi ristiinnaulittiin kun taas Daehlie ja Ulvang eivät ole joutuneet juurikaan kärsimään. Hieman epäilyjä ja puhetta, mutta kun ei käryä, niin puheet loppuneet. Puhumattakaan Kari-Pekka Kyröstä. Mies oli 15 vuotta pannassa siitä, että teki todennäköisesti ihan samaa, mitä muutkin. Oli vain hieman tyhmempi kun jäivät kiinni ja kun lääkelaukkukin hukattiin Alatikkurilan Shellille.

Eli siis summa summarum, vaikka Johaug jäikin nyt kiinni, niin hän on silti sisukas, taistelija urheilijana. Henkilö, jossa on sitä jotain. Sitä ei yksi doping-tuomio tuollaisessa lajissa, jossa aineet ovat arkipäivää, muuta mihinkään. Harmi, ettei häntä nähdä piakkoin kilpaladuilla, mutta toisaalta voi pohtia, saakohan Johaug-hiihtohanskoja kohta urheilukaupasta halvalla?

Mainokset